"Έφυγε" ο Λουίς Αραγονές

Φτωχότερο είναι από σήμερα τα ξημερώματα το ισπανικό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς ο Λουίς Αραγονές ξεψύχησε σε ηλικία 76 ετών τ...

Φτωχότερο είναι από σήμερα τα ξημερώματα το ισπανικό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς ο Λουίς Αραγονές ξεψύχησε σε ηλικία 76 ετών τα ξημερώματα του Σαββάτου. 


Ολόκληρος ο ισπανικός Tύπος μιλά για το θρήνο που έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή και προπονητή για το ποδόσφαιρο της χώρας. 

Ο Αραγονές ως προπονητής της εθνικής Ισπανίας σημείωσε ένα τεράστιο επίτευγμα. Οι "φούριας ρόχας" ανέβηκαν στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για δεύτερη φορά το 2008, όταν και η Εθνική Ανδρών της Ισπανίας νίκησε υπό την ηγεσία του το 2008 τη Γερμανία 1-0 στο τελικό του Euro. Έκτοτε, η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας κυριαρχεί στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αφού το 2010 κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ το 2012 πήρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Euro. 

Καταλαβαίνετε λοιπόν την πρόσφορα του Λουίς Αραγονές στο ισπανικό ποδόσφαιρο αλλά και στον αθλητισμό, σε προπονητικό επίπεδο.

Οι παίκτες της Εθνικής Ισπανίας σηκώνουν ψηλά τον προπονητή τους στο Euro 2008.
Ο ίδιος είναι από σήμερα δυστυχώς πολύ πιο ψηλά.
Ως παίκτης της Μπέτις
Στην ποδοσφαιρική του καριέρα ο Αραγονές αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού και φόρεσε τη φανέλα σπουδαίων ομάδων της Ισπανίας (Χετάφε, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεκρεατίβο Ουέλβα, Έρκουλες, Ούμπεντα, Οβιέδο, Μπέτις και Ατλέτικο Μαδρίτης). Στην Εθνική Ισπανίας αγωνίστηκε 11 φορές και πέτυχε 3 τέρματα. 

Τέλος, ο Αραγονές δούλεψε ως προπονητής σε αρκετές ομάδες Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπέτις, Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ, Σεβίλλη, Βαλένθια, Οβιέδο, Μαγιόρκα και Φενέρμπαχτσε, στις οποίες άφησε σπουδαίο έργο. 

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Λουίς Αραγόνες οδήγησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο τελευταίο της μέχρι σήμερα πρωτάθλημα, το 1997.

Ο Θεός να σε αναπαύσει εν ειρήνη, Λουίς Αραγόνες.

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

Nightly Notables 6265343640949737179

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item