Ο σοβαρός Παναθηναϊκός θα κερδίσει

Στα χέρια του Παναθηναϊκού βρίσκεται η τύχη του αυριανού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στο "Απόστολος Νικολαΐδης" της Λεωφόρου Αλεξάνδρας....

Στα χέρια του Παναθηναϊκού βρίσκεται η τύχη του αυριανού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στο "Απόστολος Νικολαΐδης" της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Για ποιο λόγο δεν χρειάζεται να φοβούνται οι γηπεδούχοι.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ

Αβίαστα προσωπικά λάθη, άγχος, γνήσιος απότοκος της απειρίας, είναι κατά βάση οι πιο βασικοί λόγοι για τους οποίους ο φετινός Παναθηναϊκός έχει χάσει αρκετούς βαθμούς... τσάμπα και βερεσέ. Η προσπάθεια η οποία γίνεται στο "τριφύλλι" τόσο από τους παίκτες, όσο και από τον Γιάννη Αναστασίου είναι άξια συγχαρητηρίων και η ομάδα μόνο "μπράβο" πρέπει να παίρνει.

Παρά τις αδυναμίες του, ο Παναθηναϊκός έχει φέτος ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που αύριο θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο, ιδιαίτερα τους μεγάλους, και τον παίζει στα ίσια. Θυμηθείτε τις εμφανίσεις με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Η διαφορά μπάτζετ με τους δύο αυτούς αντιπάλους τεράστια, αλλά οι εμφανίσεις (παρά τις ήττες) ήταν αξιοσημείωτες για μία ομάδα που τώρα "χτίζεται".

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού προφανώς και γκρινιάζουν και βαρυγκωμούν κάθε φορά που το "τριφύλλι" χάνει βαθμούς με χαζό τρόπο, αλλά δεν μπορούν παρά να είναι ευχαριστημένοι, καθώς οι βάσεις οι οποίες έχουν μπει μαρτυρούν ότι ο σύλλογος με υπομονή και επιμονή μπορεί να επανέλθει στα επόμενα χρόνια, πιο υγιής από πριν, στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έλεγα τις προάλλες σε έναν φίλο μου ότι αν κάτσουμε να σκεφτούμε τους βαθμούς που ο ΠΑΟ έχει χάσει βλακωδώς, θα καταλάβουμε ότι αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός και πιο σοβαρός θα μπορούσε κάλλιστα σήμερα να είναι 3ος τουλάχιστον, ακόμη και 2ος!

Επομένως, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλα είναι θέμα προσοχής, ψυχολογίας και σοβαρότητας στο "τριφύλλι" φέτος. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αύριο στη Λεωφόρο επί του ΠΑΟΚ. Απολύτως τίποτα. Αρκεί να παίξει αυτό που μπορεί, να είναι οι παίκτες προσηλωμένοι στο παιχνίδι τους και να μην κάνουν τα γνωστά χαζά, όπως το συνεχές φέτος και αδικαιολόγητο μπλακ-άουτ στο β' μέρος.

Υ.Γ.: Θα έχει ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, η υποδοχή των Κατσουράνη και Σπυρόπουλου για πρώτη φορά μετά τη θητεία τους στον Παναθηναϊκό ως αντίπαλοί τους εκτός έδρας. Ο πρώτος μάλιστα έχει σκοράρει εις διπλούν κατά το παρελθόν στο γήπεδο της Λεωφόρου (για το Κύπελλο και τα δύο, αν δεν κάνω λάθος). Για να δούμε...

Μάριος Μάντζος

Related

Superleague 1815755104192975154

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item