Περί εισιτηρίων ο λόγος

Μεγάλος ντόρος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την προσέλευση σε δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού στο "Γεώργι...

Μεγάλος ντόρος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την προσέλευση σε δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (2-0 τον Πανιώνιο). Η αλήθεια είναι ότι πράγματι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται πτώση στα εισιτήρια των αγώνων του Ολυμπιακού αλλά ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή τη μείωση;


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΑΣ

Όταν τον Σεπτέμβρη του 2004 άνοιγε τις πύλες του το ανακαινισμένο "Καραισκάκης", αφήνοντας τη μικρή Ριζούπολη, είχαμε συνηθίσει εικόνες ενός γεμάτου γηπέδου σε κάθε ματς. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο ενθουσιασμός σταθερά μειωνόταν.

Πολλοί κάνουν λόγο για ένα είδος αηδίας, ή καλύτερα αποστροφής προς τον Ολυμπιακό από τους ίδιους τους οπαδούς του. Δε θεωρώ ότι ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού διακρίνονται για το πάθος τους και την αγάπη τους για την ομάδα. Άλλοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στη μείωση του αριθμού των θεατών και δεν έχουν καμία άμεση σχέση με τον Ολυμπιακό.

Λίγο η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης και η παντελής έλλειψη μεγάλου ανταγωνιστή στο πρωτάθλημα, έχουν οδηγήσει στη μείωση του ενδιαφέροντος του φίλαθλου κοινού για το ελληνικό πρωτάθλημα, πόσω δε για το κύπελλο. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς και ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να εξοικονομήσει από οπουδήποτε πόρους για την διαβίωση του. Το γήπεδο τείνει να γίνει στις μέρες μας ένα είδος διασκέδασης για λίγους και με τις υπάρχουσες τιμές εισιτηρίων σε όλα τα γήπεδα, ο Έλληνας φίλαθλος, σκέφτεται πολύ σοβαρά αυτά τα 10-15 ευρώ συν τα έξοδα μετακίνησης του για να "κατέβει" γήπεδο.

Βέβαια, δεν υπάρχει και κάτι για του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ομάδες με ίδια τακτική και καταστροφολογική νοοτροπία, ομάδες που αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, δεν μπορούν παρά να απέχουν αρκετά από το να φτάσουν τον Ολυμπιακό και ίσως τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα ως ακλόνητο φαβορί και το στοίχημα είναι αν θα πάρει αήττητος τον τίτλο. Αυτό και μόνο του αποδεικνύει το επίπεδο δυσκολίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, γεγονός που είναι μονότονο για τον φίλαθλο του Ολυμπιακού. Δεν έχει με λίγα λόγια ο οπαδός του Ολυμπιακού να ζήσει κάποια έντονη στιγμή σε έναν αγώνα πρωταθλήματος (με εξαίρεση τα ντέρμπι), παρά μόνο την τρέλα του να δει την "ερυθρόλευκη" φανέλα στο χορτάρι. Γι'αυτό και παρατηρείται πτώση στα εισιτήρια στο "Καραισκάκη".

Επομένως, οικονομική κρίση και επίπεδο πρωταθλήματος είναι οι κύριοι λόγοι κατά την άποψη μου, που οφείλονται σε αυτήν την πτώση στα εισιτήρια του Ολυμπιακού.

Υ.Γ.: Όσον αφορά τα του πρωταθλήματος και του επιπέδου του θα τα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.


Related

Φάληρο 6637110032590274739

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item