Καλή κλήρωση, αλλά θα φανεί στο παρκέ

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ Με μια πρώτη ματιά, η κλήρωση της εθνικής για το Παγκόσμιο που θα γίνει το καλοκαίρι στην Ισπανία δεν θα μπορούσε να είναι...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ

Με μια πρώτη ματιά, η κλήρωση της εθνικής για το Παγκόσμιο που θα γίνει το καλοκαίρι στην Ισπανία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Στον Β' όμιλο η Ελλάδα, μαζί με (όπως κατά σειρά θα τις αντιμετωπίσει) Σενεγάλη, Φιλιπίννες, Πουέρτο Ρίκο, Κροατία και Αργεντινή.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ

Ακόμα βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είδους ομάδες θα βρούμε μπροστά, το παγκόσμιο είναι τον Αύγουστο και μεσολαβούν αρκετοί μήνες για να αλλάξουν πολλά πράγματα. 

Επιχειρώντας μια πρώτη προσέγγιση πάντως, θα λέγαμε πως Αργεντινή και Κροατία, ως κύριοι αντίπαλοι της Εθνικής, ήταν ιδιαίτερα καλοδεχούμενοι για το κυνήγι της πρωτιάς, αφού μεγάλο ρόλο θα παίξει και η θέση για το πλασάρισμα στα νοκ-άουτ με τον (απαιτητικό) α' όμιλο. Ποιοτικοί πλην γηρασμένοι οι Λατινοαμερικάνοι, ίσως είναι η τελευταία παράσταση της μεγάλης γενιάς των Τζινόμπιλι, Σκόλα, Ντελφίνο, Νοτσιόνι και λοιπών. 

Ταλαντούχοι ιδιαίτερα και οι Κροάτες του Γιάσμιν Ρέπεσα, με μια πλειάδα παικτών που διαπρέπει στην Ευρώπη (Ούκιτς, Μπογκντάνοβιτς, Σάριτς και Τόμιτς ιδίως), δεν αποτελεί όμως τέτοιο μέγεθος που να τρομάζει την Εθνική. 

Και στους δυο χρωστάμε κάτι βέβαια: και στους μεν που μας απέκλεισαν στους Ολυμπιακούς του '08 (με το χαμένο τρίποντο του Σπανούλη στο τέλος, 80-78) και στους δε για την ήττα-αποκλεισμό στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ!

Για τους υπόλοιπους τώρα, το Πουέρτο Ρίκο μπορεί να έχει χάσει τη λάμψη του παρελθόντος, με Μπαρέα και Αρόγιο όμως, δυο φοβερούς γκαρντ, μπορεί να κάνει την έκπληξη. Η Σενεγάλη αποτελεί κλασσικό παράδειγμα αφρικανικής ομάδας: γρήγορη, αθλητική αλλά μέχρι εκεί, μια από τα ίδια και οι Φιλιπίννες οι οποίες θα έχουν και Αμερικανούς κοινοτικούς (ενδέχεται ένας από αυτούς να είναι και ο Τζαβάλ ΜακΓκι του Ντένβερ).

Όλα αυτά βέβαια στη θεωρία, η οποία συνήθως διαφέρει αρκετά από την πράξη. Έχει τεράστια σημασία το πώς θα εμφανιστεί η Εθνική και το τι μυαλά ασφαλώς θα κουβαλάνε οι διεθνείς. Τα στραπάτσα των τελευταίων διοργανώσεων, ιδίως με τη Νιγηρία στο Καράκας, θα είναι οδηγός για να εμφανιστούν οι διεθνείς όσο σοβαροί και προσηλωμένοι πρέπει. Διαφορετικά, κάθε καλή ή πολύ καλή κλήρωση απλά πάει στράφι.

Οι υπόλοιποι όμιλοι:   

Α' όμιλος
Ισπανία
Σερβία
Βραζιλία
Γαλλία
Αίγυπτος
Ιράν 

Γ' όμιλος
Ηνωμένες Πολιτείες
Τουρκία
Νέα Ζηλανδία
Δομινικανική Δημοκρατία
Ουκρανία
Φινλανδία

Δ' όμιλος 
Σλοβενία 
Λιθουανία 
Μεξικό 
Κορέα 
Αυστραλία 
Ανγκόλα



Χρήστος Γραβιάς

Related

μπάσκετ 6405408342044249503

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item