Η αλλαγή νοοτροπίας, δράσης και το κοινωνικό μήνυμα από την οικονομική ενίσχυση των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Φίλες και Φίλοι του Φάουλ-Γκολ, θα θέλαμε να δηλώσουμε τη στήριξη και τη συμ...

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Φίλες και Φίλοι του Φάουλ-Γκολ, θα θέλαμε να δηλώσουμε τη στήριξη και τη συμπόνια μας ως οικογένεια στους συνανθρώπους και κατοίκους της Κεφαλονιάς για τις δύσκολες ώρες που συνεχίζουν να βιώνουν μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,7 ρίχτερ και το πλήθος μετασεισμών που ακολούθησαν. Επιπλέον, κρίνουμε αναγκαίο με αφορμή και την κίνηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Βαγγέλη Μαρινάκη με τη προσφορά των 500.000 ευρώ για την ανακατασκευή των σχολείων της Κεφαλονιάς, να διατυπώσουμε ένα κοινωνικό μήνυμα, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την αλλαγή νοοτροπίας που "νοσεί" στην ελληνική κοινωνία.

Αρχικά, αξίζει να επισημάνουμε ότι είναι πραγματικά πολύ λυπηρό άνθρωποι να χάνουν τα σπίτια τους και να βλέπουν να καταστρέφεται η περιουσία τους μετά από φυσικές καταστροφές. Όμως δυστυχώς, οι φυσικοί νόμοι ορισμένες φορές είναι αμείλικτοι και ανεξέλεγκτοι. Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς για να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Οι περισσότεροι από μας παρακολουθούμε τα γεγονότα, είτε στο καναπέ μας βλέποντας τηλεόραση, είτε στο διαδίκτυο διαβάζοντας τις ειδήσεις. Είναι άραγε αυτό αρκετό για να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες; Η απάντηση είναι όχι φυσικά, σε μία χώρα που το 30% είναι άνεργοι και το 40% των μισθών έχει συρρικνωθεί, η δράση και η πρωτοβουλία για κοινωνικό έργο και προσφορά περιορίζεται στο ελάχιστο. Το κράτος για ακόμα μια φορά αδυνατεί να συντηρήσει τους παθόντες και να λάβει δραστικές πρωτοβουλίες για να σώσει κάπως την κατάσταση. Αναμενόμενο ειδικά όταν η υποτιθέμενη στήριξη γίνεται με επισκέψεις στο νησί του Ιονίου πελάγους και όχι με άμεση, έγκαιρη και πρακτική βοήθεια.

Αυτό που γίνεται απόλυτα αντιληπτό είναι ότι αν δεν μπορεί ένα κράτος και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας, τη δράση για την περίθαλψη και αποκατάσταση των πληγέντων πρέπει να αναλάβουν άλλα κοινωνικά στρώματα. Δεν είναι μόνο ο Μαρινάκης που τυχαίνει να έχει μια μεγάλη περιουσία, η οποία τον καθιστά ικανό να βοηθήσει οικονομικά τους παθόντες, αλλά και άλλοι πολλοί επιχειρηματίες που πρέπει επιτέλους να ευαισθητοποιηθούν και να βοηθήσουν ένα κράτος το οποίο μοιάζει αποδυναμωμένο στην προσπάθεια διεξόδου από την οικονομική κρίση. Είναι ασφαλές και ωραίο για κάποιους να απολαμβάνουν τον πλούτο τους, μέσα στις πλούσιες κατοικίες τους (βίλες) και στα πολυτελή αυτοκίνητα τους ή στις αγορές να προσπαθούν αυξήσουν τα διακοσμητικά υπάρχοντα τους. Αλλά σίγουρα αυτό το γεγονός έχει να κάνει με την απληστία και την υποδούλωση στο μαμμωνά (πλούτο) που διαφθείρει τον άνθρωπο και τον κάνει ανήθικο θηρίο. Ας υπάρξει επιτέλους μια ανθρώπινη πρωτοβουλία για δωρεές που θα έχουν ως μέλημα να απαλύνουν το πόνο των φτωχών συνανθρώπων μας. Τι αξία έχουν τα χρήματα και όλα τα πλούτη του κόσμου μπροστά σε ένα παιδικό χαμόγελο χαράς και αισιοδοξίας; 

Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό στις καρδιές όλων μας ότι για να αλλάξει μια κατάσταση πρέπει να υπάρξει μια συνολική αντίδραση από όλους μας! Γιατί τα πάντα είναι στο χέρι μας και ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα, όπως φέρνει το κακό και την δυστυχία στη ζωή του, να είναι σε θέση να χειραφετηθεί από αυτά και να φέρει το καλό το χαμόγελο και την ελπίδα. 

Όλη η ομάδα του Φάουλ-Γκολ εύχεται μέσα από τη καρδία και την ψυχή της, να τελειώσει σύντομα η δυστυχία των πληγέντων της Κεφαλονιάς και με τη βοήθεια της Πολιτείας αλλά και των οικονομικά ευκατάστατων ομάδων, να ανατείλει μια καλύτερη ημέρα για όλους μας. Ας έχουμε όλοι πίστη, δύναμη και κουράγιο μέσα μας, έτσι ώστε μαζί με την αγάπη να διοχετεύουμε την ενέργεια μας και τη καλή μας πρόθεση προς όλους τους συνανθρώπους μας.

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

Social Spy 5865834422646524674

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item