Weekend Review: Τα αξιοσημείωτα του Σαββατοκύριακου

Αξιοσημείωτα γεγονότα έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ας κάνουμε ένα review του διημέρου. *...

Αξιοσημείωτα γεγονότα έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ας κάνουμε ένα review του διημέρου.


* Τα γεγονότα καταγράφονται με χρονολογική σειρά από Σάββατο για Κυριακή

Καλυφτείτε! Η Λίβερπουλ στην επίθεση!

Οι παίκτες της Λίβερπουλ δεν είχαν μόνο τις φανέλες τους κόκκινες, αλλά και τα μάτια τους. Κυριολεκτικά... δαιμονισμένοι οι "Reds", κατέστησαν υποχείριό τους την πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ Άρσεναλ, την έκαναν "φύλλο και φτερό" και μέσα σε όλα αυτά τη σεβάστηκαν, νικώντας τη μόνο με 5-1.

Ξεκίνημα κάτι παραπάνω από ονειρικό για τους γηπεδούχους στο "Άνφιλντ" με τους Σκρτελ (1', 10'), Στέρλινγκ (17') και Στάριτζ (20') να γράφουν το 4-0 μόλις στο 20ο λεπτό! Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο ! Ο Στέρλινγκ και πάλι στο 50' σημείωσε το 5-0, ολοκληρώνοντας πάντως πολύ νωρίς τον καταιγισμό πυρών σε βάρος της Άρσεναλ, που μείωσε με πέναλτι του Αρτέτα στο 69'.

Η Λίβερπουλ πήρε τους τρεις βαθμούς και μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ στο -5 και μπαίνει εκ νέου στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου, ο οποίος αναμένεται να κριθεί μετά από ένα αληθινό θρίλερ μεταξύ τεσσάρων ομάδων.

Οι "κόκκινοι" σημείωσαν πέντε γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την Άρσεναλ για πρώτη φορά μετά το 1964 και το ιστορικό τότε 5-0.

Άνοιξε λογαριασμό ο Πέρες

Η νίκη του Ολυμπιακού στη Βέροια και η έκτασή της (0-5) δεν προξένησε ιδιαίτερη έκπληξη σε κανέναν, κακά τα ψέματα. Και πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί το ματς αυτό, που σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο άνοιξε ακόμη περισσότερο την "ψαλίδα" από τον Δικέφαλο στο +17, 10 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα θυμάται κανείς αυτό το παιχνίδι είναι το παρθενικό γκολ του Ερνάν Πέρες στη Σούπερ Λιγκ. Στο 69ο λεπτό, ο Τσόρι Ντομίνγκες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Παπάζογλου πήδηξε για κεφαλιά αλλά δεν τη βρήκε και ο Πέρες που περίμενε στο πίσω δοκάρι απλά παρεμβλήθηκε για να σημειώσει το 0-2 μόνος και αμαρκάριστος.

Για να δούμε στη συνέχεια αν ο Παραγουανός ξεκίνησε στη Βέροια έναν προσωπικό χορό των γκολ.

Με τη βοήθεια της Παναγίας στον Πλατανιά ο Αναστασιάδης

Επέστρεψε στον πάγκο του Πλατανιά μετά από λίγους μήνες απουσίας ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο θρήσκος τεχνικός θα αναλάβει να φέρει ξανά εις πέρας την αποστολή για την παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ, όπως ακριβώς έκανε και πέρυσι.

Ο Αναστασιάδης ανακοίνωσε με μοντέρνο τρόπο την πρόσληψή του, καθώς το ανάρτησε σε status στη σελίδα του στο Facebook έχοντας μαζέψει 609 like μέχρι ώρας!

Πάντως, ο 60χρονος προπονητής και τη χάρη τους έκανε, εδώ που τα λέμε. Το καλοκαίρι ζήτησε μία μικρή παράταση ωρών για να απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης του Πλατανιά και οι Κρητικοί τα... στύλωσαν και διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις για να πάρουν τον Ουζουνίδη. Τώρα παρακάλεσαν ξανά στον Αναστασιάδη. Αφού δέχθηκε, πάλι καλά.

Σημ.: Καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα έχει ο τίτλος. Ο σεβασμός μας για τον κ. Αναστασιάδη είναι τεράστιος.

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Το τρόπαιο του Κυπελλούχου Ελλάδος στο μπάσκετ κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη περίοδο και για συνολικά 15η φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" επικράτησαν του Άρη με 90-53 στα "Δύο Αοράκια" στο Ηράκλειο της Κρήτης και πανηγύρισαν την προσθήκη ακόμη ενός τίτλου στην πλούσια τροπαιοθήκη τους.

Ο Άρης αντιστάθηκε στο πρώτο ημίχρονο (40-40 στην ανάπαυλα), αλλά ο Παναθηναϊκός "έτρεξε" ένα ασύλληπτο σερί 35-7 (!) στο γ' δεκάλεπτο, γεγονός που εκτόξευσε τη διαφορά στα ύψη και έκανε την κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά σε τελικό Κυπέλλου και πάλι στο Ηράκλειο το 2005. Και τότε ο Παναθηναϊκός το πήρε με έναν όμως πιο δύσκολο τρόπο (72-68).

Το παρθενικό γκολ του Τριανταφυλλόπουλου

Το έψαχνε καιρό. Είχε χάσει κάποιες ευκαιρίες και πάντοτε χτυπούσε το κεφάλι του. Έδειχνε πόσο το ήθελε. Είναι και θερμόαιμος σαν χαρακτήρας, ήταν και ντέρμπι το ματς με τον ΠΑΟΚ, άρα δεν ήθελε και πολύ να πανηγυρίσει σαν τρελός το πρώτο του επίσημο γκολ στην επαγγελματική του καριέρα.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα με τη φανέλα της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού, στο χθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ, ανοίγοντας στο 47' το δρόμο προς τη μεγάλη νίκη του "τριφυλλιού" (2-1). Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Τριανταφυλλόπουλος νίκησε στον αέρα τον Κατσουράνη, έχοντας ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Τζαβέλλα, και με κεφαλιά προς τα πίσω σημείωσε το 1-0.

Ο 20χρονος σέντερ μπακ είχε πετύχει γκολ μόνο σε φιλικό με την πράσινη φανέλα, τον Ιούνιο κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών (2-0).

Χαμός στην κορυφή της Πριμέρα

Άντε βρες εσύ ποιος θα το πάρει. Εδώ μπήκε και η Ρεάλ στο παιχνίδι, που δεν τη βλέπαμε και πολύ δυνατή φέτος στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο κακός χαμός, λοιπόν, στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν με τις Μπαρσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης να ισοβαθμούν με 57 βαθμούς! Τρελό πρωτάθλημα και ενώ απομένουν ακόμη 15 αγωνιστικές. Έχει... ψωμί η δουλειά.

Όλα άρχισαν το Σάββατο, όταν η Ατλέτικο υπέστη ήττα-σοκ στο "Χουέγος Μεδιτεράνεος" από την Αλμερία με 2-0 και έμεινε μόλις μία εβδομάδα μόνη πρώτη στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν, κάτι που είχε να ζήσει 18 ολόκληρα χρόνια.

Και εκεί που η Ρεάλ είχε μείνει πίσω με διαφορά, τώρα διεκδικεί πρωτάθλημα, αφού πάτησε κορυφή με το 4-2 επί της Βιγιαρεάλ στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Από την... παρέα, δεν θα μπορούσε να λείπει η Μπαρσελόνα, η οποία παρότι έμεινε πίσω στο σκορ στην Ανδαλουσία, επιβλήθηκε της Σεβίλλης με 1-4.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα Ισπανίας τα τελευταία χρόνια, που κρύβει πολλές ακόμη συγκινήσεις, αφού καμία εκ των τριών πρωτοπόρων δεν είναι άτρωτη.

Κυπελλούχος ο Μπουρούσης κόντρα τον Παπανικολάου

Η "μάχη" της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρσελόνα στη Μάλαγα για το Κύπελλο Ισπανίας εξελίχθηκε σε ένα αληθινό θρίλερ, η έκβαση του οποίου κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία σκηνή. Οι Μαδριλένοι με εύστοχο ελεύθερο σουτ του Γιουλ με 1'' να απομένει, κατέκτησαν το τρόπαιο, παραμένοντας αήττητοι για φέτος εντός συνόρων και ρίχνοντας στο καναβάτσο τους αιώνιους αντιπάλους τους.

Το παιχνίδι ήταν απλά συγκλονιστικό και οι δύο ομάδες βρίσκονταν μονίμως κοντά στο σκορ, μέχρι που ήρθε αυτό το καλάθι στο τέλος να καθαρίσει την υπόθεση τίτλος. Έως τότε, το σκορ ήταν 76-75 υπέρ της Μπάρτσα (7'' πριν τη λήξη). Ο Γιουλ το έκανε 77-76 και έδωσε το Κύπελλο στη Ρεάλ.

Έτσι, η κόντρα των δύο Ελλήνων Μπορούση και Παπανικολάου, βρήκε νικητή τον πρώτο. Και οι δύο πάντως πέτυχαν από 2 πόντους στον τελικό.

Related

Nightly Notables 12862933186564149

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item