Ατρόμητος: Μια πραγματική ΟΜΑΔΑ

Δεν περίμενε κανείς τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για να καταλάβει ότι ο Ατρόμητος έχει φτάσει πια σε υψηλότατο επίπεδο, ωστόσο η εικόν...

Δεν περίμενε κανείς τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για να καταλάβει ότι ο Ατρόμητος έχει φτάσει πια σε υψηλότατο επίπεδο, ωστόσο η εικόνα των ποδοσφαιριστών του Παράσχου στο παιχνίδι αυτό αποτελεί την πλήρη απόδειξη της άποψης αυτής.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ

Η εμφάνιση των Περιστεριωτών ήταν κυριολεκτικά για σεμινάριο. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που αγωνίζονταν από το 16ο λεπτό (0-0 το σκορ) με παίκτη λιγότερο.

Βλέποντας με μια ματιά από τα δημοσιογραφικά μπουθ του γηπέδου του Περιστερίου το ντέρμπι Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης (3-1), σημειώνω επιγραμματικά τα εξής: 

α) Γιώργος Παράσχος: ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του Ατρομήτου. Εξαιρετικό στήσιμο στο ματς με τον Αστέρα, φανταστική διαχείριση του παιχνιδιού από την αποβολή και μετά. Ήξερε ότι ο Αστέρας θα πάρει την κατοχή, θα νιώσει ότι μπορεί να σκοράρει με το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Παράσχος όμως ήξερε από πριν πώς να τους κόψει τον αέρα. Απέδειξε ότι είχε δουλέψει καιρό πριν με την ομάδα του το πώς θα αντιμετωπιστεί μία τέτοια κατάσταση. Ήταν απόλυτα έτοιμος και δικαιώθηκε.

β) Τρομερές αλληλοκαλύψεις και "μπλοκάρισμα" διαδρόμων, πράγμα βασικότατο για την ορθή αμυντική λειτουργία μιας ομάδας. Οι γηπεδούχοι έδωσαν την κατοχή στον Αστέρα, καθιστώντας τον ωστόσο ανούσιο, καθώς οι φιλοξενούμενοι άλλαζαν την μπάλα προσπαθώντας μάταια να βρουν τον τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα του Ατρομήτου. Πού χώροι; Όλοι κλειστοί από μπλε φανέλες.

γ) Αστείρευτο πάθος από όλους. Οι παίκτες των γηπεδούχων ήταν πραγματικά πολύ παθιασμένοι. Μηδενός εξαιρουμένου. Ειδικά ο Καραμάνος έκανε ίσως το κορυφαίο παιχνίδι της καριέρας του, παρά το γεγονός ότι ήταν απελπιστικά μόνος του μπροστά, χωρίς παρτενέρ. Αληθινός μαχητής, όπως και οι συμπαίκτες του (βλ. Δημούτσος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία κ.α.).

δ) Δουλειά στα στημένα. Διόλου τυχαία τα δύο τέρματα από τις μπαλιές του Πίτου Γκαρσία. Πολλές ομάδες, για να βρουν γκολ από στημένη μπάλα, κάνουν... τάμα. Ο Ατρόμητος βρίσκει και βρήκε δύο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, στο οποίο δεδομένου ότι οι Περιστεριώτες έπαιζαν με 10 έπρεπε να αξιοποιήσουν τα στημένα.

ε) Μηδενική αλλοίωση της καλής ψυχολογίας των παικτών από τις διαιτητικές αποφάσεις. Είναι εύκολο να χάσεις την ψυχραιμία σου ως ομάδα και την αυτοσυγκέντρωσή σου όταν οι αποφάσεις διαιτητή και βοηθών σε αδικούν. Στο 9' ακυρώνεται κανονικό γκολ του Καραμάνου, ενώ στο 16' ο Φυντανίδης αποβάλλεται αυστηρά (ήταν για κίτρινη κάρτα η φάση).  Συν του ότι δίνονταν στον Αστέρα κάποια αυστηρά φάουλ που προκαλούσαν εκνευρισμό στην εξέδρα. Απτόητοι όμως οι παίκτες του Ατρομήτου, έπαιξαν το παιχνίδι τους και δεν επηρεάστηκαν λεπτό.

Μόνο άξιοι συγχαρητηρίων είναι εκεί στο Περιστέρι. Η δουλειά που γίνεται πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ομάδα που θέλει να αναπτυχθεί και να πρωταγωνιστήσει με υγιή και καθαρό τρόπο. Πραγματικά, πολλά συγχαρητήρια.

Μάριος Μάντζος

Related

Σούπερ Λιγκ 1409780578154348508

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item