Premier League Day 26 Preview: Όλα για το στέμμα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΟΣ Δυνατά θα πέσουν στη μάχη οι τρεις διεκδικητές του τίτλου σε μια τόσο συναρπαστική όσο και ίσως λίγο ...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΟΣ

Δυνατά θα πέσουν στη μάχη οι τρεις διεκδικητές του τίτλου σε μια τόσο συναρπαστική όσο και ίσως λίγο "ύπουλη" 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Αγγλία με τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων να κυνηγούν δυνατά κάποιο στόχο. Άλλες 13 αγωνιστικές έχουν μείνει για τη λήξη της φετινής Πρέμιερ, για πολλούς το κορυφαίο πρωτάθλημα στον πλανήτη. Αρκετοί αγώνες έμειναν για να αλλάξουν πράγματα αλλά η απώλεια βαθμών από τώρα είναι ζημιά και οι νίκες είναι σωτηρία. Όλες οι ομάδες κυνηγούν κάτι και όλες παλεύουν για αυτό με όλο τους το υλικό στην πρώτη γραμμή. Πάμε λοιπόν να δούμε έναν προς έναν τους αγώνες της 26ης αγωνιστικής.

Τρίτη 11/02

Κάρντιφ – Άστον Βίλα  

Αγώνας στον οποίο η νίκη είναι μονόδρομος για την Κάρντιφ που έχει γίνει μόνιμη κάτοικος της ζώνης υποβιβασμού. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 19η θέση με 21 βαθμούς. Οι άντρες του Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να πάρουν μια νίκη που δεν θα είναι μόνο 3 βαθμοί αλλά και μία τόνωση στην ψυχολογία αφού το πρωτάθλημα για τους Ουαλούς έχει πάρει την κάτω βόλτα. Η Κάρντιφ έχει μόλις 7 βαθμούς στους τελευταίος 10 αγώνες που την κάνει να είναι τελευταία στη σχετική κατάταξη μαζί με την Φούλαμ. Στον τελευταίο αγώνα μάλιστα γνώρισαν την ήττα με 3-0 στο ντέρμπι της Ουαλίας σε ένα ματς στο οποίο η Σουόνσι βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση (λόγω της απόλυσης του Λάουντρουπ). Το ματς παίχτηκε σαν ντέρμπι και σίγουρα το πήρε η ομάδα που το άξιζε αφού η Κάρντιφ αγωνιστικά ήταν σε άλλο παιχνίδι.

Από την άλλη μεριά, έχουμε την πιο απρόβλεπτη ομάδα στην κατηγορία, την Άστον Βίλα. Οι "χωριάτες" βρίσκονται στη 12 θέση με 27 βαθμούς. Οι ανησυχίες όμως έχουν έρθει μιας και οι άντρες του Λάμπερτ φτάνουν ολοένα και κοντύτερα στην 18η θέση που θα τους στείλει στην Τσάμπιονσιπ (μόλις 4 βαθμούς μακριά). Ο πρόεδρος της ομάδας πρόσφατα έδειξε θέληση για την ανανέωση του συμβολαίου του Άγγλου τεχνικού αλλά αυτό δεν φαίνεται στο γήπεδο καθώς η Βίλα μετρά 8 βαθμούς σε 10 αγώνες. Στον τελευταίο αγώνα ηττήθηκε για ακόμη μια φορά στην έδρα της από την Γουέστ Χαμ (0-2) ενώ για ακόμη ένα ματς δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα της που είναι να σκοράρει στην έδρα της. Η Γουέστ Χαμ ήταν καλύτερη και πήρε την νίκη με τα δύο γκολ του Νόουλαν. 

Χαλ Σίτι – Σαουθάμπτον

Η Χαλ Σίτι βρίσκεται και αυτή στο γκρουπ των ομάδων που προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Μάλιστα είναι σε μια πλεονεκτική θέση αφού είναι στην 11 θέση με 27 βαθμούς. Οι "τίγρεις" ευελπιστούν σε μια νίκη ώστε να μπορέσουν να ξεφύγουν από το "τραινάκι" του υποβιβασμού όσο πιο νωρίς γίνεται και να συνεχίσουν να παίρνουν καλά αποτελέσματα, πράγμα που έγινε για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεχόμενους αγώνες. Το ματς αυτό ήταν με τη Σάντερλαντ και μάλιστα στο "Στάδιο του Φωτός". Η νίκη της Χαλ κρίθηκε με τα γκολ των Λόνγκ και Γιέλαβιτς, αν και η Σάντερλαντ από το 4' έπαιζε με 10 παίκτες. Η Χαλ "πάτησε" πάνω σε αυτό και με έχτισε μια τόσο εύκολη όσο και δίκαιη νίκη.

H Σαουθάμπτον, στον αντίποδα, τον τελευταίο καιρό έχει μια μεγάλη κουβέντα γύρω από εκείνη για το κατά πόσο θα μπορέσει να συνεχίσει την καλή πορεία μετά την αποχώρηση του Κορτέζε, κύριου εμπνευστή και σχεδιαστή του ονείρου τους. Μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς, βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 9η θέση με 36 βαθμούς ενώ στους τελευταίους αγώνες δείχνει μια μικρή ανάκαμψη. Είναι μια από τις λίγες ομάδες που δεν κυνηγούν κάτι συγκεκριμένο αλλά αυτό δεν πρέπει να ξεγελά κανέναν γιατί είναι φόβητρο για κάθε ομάδα στην κατηγορία. Στο τελευταίο παιχνίδι υποδεχόταν τη Στόουκ σε ένα παιχνίδι το οποίο μπορούσε να πάρει αλλά τελικά μετατράπηκε σε "θρίλερ" με την Στόουκ στο τέλος να φεύγει με την ισοπαλία (2–2).

Γουέστ Χαμ – Νόριτς Σίτι

Η Γουέστ Χαμ είναι άλλη μία ομάδα που μάχεται να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι "Χάμερς" μάλιστα βρίσκονταν για τα καλά μέσα σε αυτή αλλά έβαλαν στο όνομα τους 10 βαθμούς στους τελευταίους 5 αγώνες και πλέον βρίσκονται στη 15η θέση με 25 βαθμούς, μόλις 2 πάνω από την 18η. Άλλη μια νίκη κόντρα στη Νόριτς θα τους κάνει να πανηγυρίσουν το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο, πράγμα απόλυτα εφικτό για τους άντρες του Άλλαρνταϊς. Πιθανή νίκη θα έχει εξίσου βαθμολογικά και ψυχολογικά οφέλη. Στον αγώνα θα έχουν απόντα ξανά τον Κάρολ ο οποίος εκτίει την ποινή του από την κόκκινη στο παιχνίδι με τη Σουόνσι αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί και τόσο παράγοντα άγχους στους οπαδούς της Γουέστ Χαμ, μιας και στον τελευταίο αγώνα κέρδισαν δίκαια και σχετικά εύκολα την Άστον Βίλλα χωρίς αυτόν.

Η Νόριτς από την άλλη ασκεί συνεχώς πίεση στον τεχνικό της ομάδας, Χιούτον, μιας και αρκετό καιρό τώρα ο σύλλογος φλερτάρει με τη ζώνη του υποβιβασμού. Μάλιστα, παρά τη μεγάλη ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Σίτι, η ομάδα βρίσκεται μόλις 2 βαθμούς από τη ζώνη στη 16η θέση και ακόμα και μετά από αυτό το κατόρθωμα είναι πιθανό από Τετάρτη να βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή αν χάσει το παιχνίδι. Τα "καναρίνια" έρχονται από μια ισοπαλία με την Μάντσεστερ Σίτι σε ένα παιχνίδι μισού γηπέδου, κράτησαν μέχρι το τέλος και λίγο έλειψε να πάρουν την νίκη με τον Ρίκι Φαν Φόλσβινκελ να χάνει εξαιρετική ευκαιρία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Αυτό το ματς είναι μεγάλης σημασίας και για τις δύο ομάδες αφού αυτήν τη στιγμή έχουν τους ίσους βαθμούς (25) και τους χωρίζει η διαφορά τερμάτων.

Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον – Τσέλσι

Ο Πέπε Μελ ψάχνει την πρώτη του νίκη σαν τεχνικός της Γουέστ Μπρόμ στο πέμπτο του παιχνίδι στην ομάδα, μια νίκη που σίγουρα θα βγάλει την ομάδα από τη 18η θέση στην οποία βρίσκεται τώρα με 23 βαθμούς. Δύσκολο παιχνίδι για να το πετύχει αλλά τα "σακουλάκια" έχουν αποδείξει ότι μπορούν να χτυπήσουν στα ίσια μεγάλες ομάδες, και μάλιστα λίγο έλειψε να πάρουν μεγάλη νίκη κόντρα στην Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπρίτζ" στον πρώτο γύρο αλλά το ματς κρίθηκε στο 90' όταν μια λάθος απόφαση του διαιτητή έδωσε την ευκαιρία στους "μπλε" να ισοφαρίσουν από την άσπρη βούλα. Όπως και να έχει, η Γουέστ Μπρόν έχει τα κατάλληλα κίνητρα για να αποσπάσει βαθμούς από το παιχνίδι και, αν μπορέσει, θα θέσει ένα προσωρινό τέλος στην κατηφόρα που δεν έχει σταματημό για εκείνη αφού στο τελευταίο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας ηττήθηκε με 3-1 σε παιχνίδι που, αν και καλύτεροι, ήταν λιγότερο ουσιαστικοί από τον αντίπαλο.

Για παρθενική φορά φέτος, 1η στην βαθμολογία η Τσέλσι (56 βαθμοί) η οποία στο γήπεδο δείχνει όχι μόνο σταθερότητα αλλά και βελτίωση. Οι "μπλε" του Μουρίνιο επωφελήθηκαν από τα λάθη των Άρσεναλ και Mάντσεστερ Σίτι, πήραν το προβάδισμα και τώρα θέλουν όσο τίποτα να το κρατήσουν. Φαινομενικά ίσως το παιχνίδι να δείχνει καλό για την Τσέλσι, στην ουσία όμως είναι ένα αρκετά δύσκολο τεστ. Όντας αρκετά δυνατή, έχει αποσπάσει 25 από τους 30 βαθμούς διαθέσιμους στα τελευταία 10 παιχνίδια και δείχνει το ακριβώς αντίθετο από τα λεγόμενα του Πορτογάλου τεχνικού που ισχυρίζεται ότι η ομάδα του δεν είναι σε θέση να πάρει τον τίτλο φέτος. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η "προπόνηση" έναντι της Νιουκάστλ με τον Αζάρ να δείχνει για άλλη μια φορά ότι φέτος είναι όχι μόνο από τους καλύτερους της κατηγορίας, αλλά και όλου του πλανήτη βάζοντας και τα 3 γκολ της Τσέλσι σε ένα εμφατικό 3-0.

Τετάρτη 12/2 

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος να είναι η Άρσεναλ. Οι "Κανονιέρηδες" βρίσκονται στη 2η θέση και απέχουν μια ανάσα από την κορυφή έχοντας 55 βαθμους (-1). Ένα παιχνίδι με πολλά κίνητρα για τους Λονδρέζους οι οποίοι τείνουν να πάνε κόντρα σε όλους όσους πιστεύουν ότι η "φούσκα" αρχίζει να σκάει. Ένα παιχνίδι που μπορεί να τους επαναφέρει στην κορυφή και θα δώσει μια αναγκαία ψυχολογία για τη συνέχεια. Τίτλος και μόνο τίτλος είναι ο στόχος του Βενγκέρ, ο οποίος προσπαθεί να δώσει πνοή στην ομάδα να ανέβει μετά το τελευταίο παιχνίδι και τον διασυρμό από τη Λίβερπουλ. Οι Λονδρέζοι ταξίδεψαν στο λιμάνι για να μας χαρίσουν ένα δυνατό ντέρμπι και να συνεχίσουν στην κορυφή. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζαν αφού μόλις στο 19ο λεπτό έχαναν με 4-0, ενώ στη συνέχεια το παιχνίδι έληξε 5-1. 

Εύκολα χαρακτηρίζεται ως η αρνητική έκπληξη του πρωταθλήματος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δεν ξέρει πως και αν μπορεί να σωθεί η χρονιά. Έχει το κίνητρο αλλά χρειάζεται και δουλειά για να πάρει έστω το τέταρτο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το μόνο όμως που δεν έχει είναι ο χρόνος μιας και στενεύουν πολύ τα χρονικά περιθώρια για τους "κόκκινους διάβολους", οι οποίοι διανύουν τη χειρότερή τους χρονιά από τότε που η Φερστ Ντιβίζιον μετονομάστηκε σε Πρέμιερ Λιγκ. Πολύ καλό αλλά και συνάμα δύσκολο παιχνίδι για να βάλει πλώρη προς τα μπροστά. Η ομάδα του Μάντσεστερ είναι υποχρεωμένη να πάρει την νίκη ώστε να ακολουθήσει την 4η Λίβερπουλ, η οποία έχει το τελευταίο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ στα χέρια της. Πλέον η διαφορά τους έχει ανοίξει στους 9 με τις Τότεναμ και Έβερτον ανάμεσα τους που σημαίνει ότι η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην 7η θέση. Αυτό οφείλεται και σε άλλη μια άσχημη εμφάνιση των "κόκκινων διάβολων» που τους υποχρέωσε να μοιραστούν βαθμούς με τη Φούλαμ (2-2).

Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας

Αν και λίγο σκουριασμένη στα τελευταία παιχνίδια, η Έβερτον είναι και αυτή έκπληξη που βρίσκεται στην 6η θέση με 45 βαθμούς. Ο Ρομπέτο Μαρτίνεζ, τεχνικός της, ισχυρίζεται ότι δεν έχουν σημασία τόσο τα αποτελέσματα όσο στο τέλος της χρονιάς η ομάδα του να έχει μέσο όρο 1,94 βαθμούς ανά αγώνα για να βγει Τσαμπιονς Λιγκ. Ο στόχος αυτός σε ένα σημείο του πρωταθλήματος έμοιαζε να είναι κάτι παραπάνω από εφικτός αλλά αυτήν την στιγμή τα δεδομένα έχουν αλλάξει καθώς τα "ζαχαρωτά" συγκεντρώνουν 1,8. Μπορεί να μοιάζει μικρή η διαφορά αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον όλα τα παιχνίδια θα δυσκολέψουν. Τελευταίο παιχνίδι της ήταν στον Λονδίνο με την Τότεναμ, που ακόμα και αν οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά η Τότεναμ κατάφερε να ηρεμήσει και να χαλάσει το παιχνίδι της Έβερτον, πράγμα που ήταν μοιραίο αφού οι Λονδρέζοι σκόραραν και πήραν τη νίκη με 1-0, αφήνοντας τα "ζαχαρωτά" πλέον πίσω τους.

Αρκετά ανεβασμένη στους τελευταίους αγώνες η Κρίσταλ Πάλας, ανέβηκε από την ζώνη του υποβιβασμού και προσπαθεί να γλιτώσει μια ώρα αρχύτερα. Οι άντρες του Τόνι Πιούλις έχουν εντυπωσιάσει έχοντας 3 νίκες στα τελευταία 4 παιχνίδια και πλέον έχουν και το ηθικό με το μέρος τους. Ακόμα αρκετά κοντά στην 18η θέση αφού βρίσκονται στην 14η θέση με 26 βαθμούς και έχουν ένα δύσκολο τεστ απέναντι στην "πεινασμένη" Έβερτον. Στον τελευταίο αγώνα επικράτησαν εντός έδρας της Γουέστ Μπρόμ (3-1). Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την αποτελεσματικότητα που διακατείχε τους "Αετούς".

Μάντσεστερ Σίτι – Σάντερλαντ

Είναι η πρώτη φορά που δεν θα πούμε για τις μηδενικές απώλειες της Μάντσεστερ Σίτι στο "σπίτι" της. Οι "πολίτες", κατά πολλούς το μεγαλύτερο φαβορί για το στέμμα, μέσα σε δύο αγώνες είδαν όχι μόνο να έχουν απώλεια από την μεγαλύτερη αντίπαλο αυτήν την στιγμή και μάλιστα στην έδρα τους, αλλά και μετά από λίγες μέρες να κάνουν μια αυτοκτονία και να φέρνουν ισοπαλία με την Νόριτς. Κάπως έτσι από 1η κατρακύλησαν στην 3η θέση με 54 βαθμούς. Τίποτα δεν χάθηκε αφού απέχουν μόλις 2 βαθμούς από την κορυφή αλλά πλέον περιμένουν "στραβοπάτημα" από τις δύο ομάδες. Δυνατή ομάδα με μεγάλη ευκολία στο σκοράρισμα, αυτό όμως πρέπει να φανεί ξανά καθώς δεν σκόραρε όχι μόνο απέναντι στην Τσέλσι, αλλά ούτε και στο παιχνίδι με την Νόριτς (0-0).

Στην αρχή του πρωταθλήματος υπήρχε μια ομάδα που στους πρώτους 8 αγώνες δεν είχε νίκη και είχε μόνο μια ισοπαλία. Έκτοτε τα πράγματα άλλαξαν, τεχνικός έγινε ο Γκας Πογιέ και τώρα έχει γυρίσει το παιχνίδι προς το μέρος της. Ο λόγος γίνεται για την Σάντερλαντ. Οι "μαυρόγατες" έχουν εντυπωσιάσει τους πάντες και μπορεί αυτήν τη στιγμή να βρίσκονται στην 17η θέση με 24 βαθμούς αλλά κάλυψαν μια μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Μάλιστα στους τελευταίους 10 αγώνες έχουν μαζέψει 16 βαθμούς, κάτι που τους φέρνει 9ους στην σχετική κατάταξη. Οι "Μαύρες Γάτες" έρχονται όμως από ένα άσχημο παιχνίδι το οποίο και έχασαν 0-2 από την Χαλ.

Στόουκ Σίτι – Σουόνσι Σίτι

Η Στόουκ αυτή την στιγμή βρίσκεται στη 13η θέση με 26 βαθμούς και είναι άλλη μία ομάδα που προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό Μάλιστα έφτασε αρκετά κοντά αλλά στα τελευταία δύο παιχνίδια κατάφερε να πάρει 4 σημαντικούς και δύσκολους βαθμούς που της έδωσαν μια βαθμολογική ανάσα. Οι "Πότερς" του Μαρκ Χιούζ δεν έφυγαν από το τραίνο αλλά πήραν σημαντικούς βαθμούς και πλέον θα υποδεχτούν τη Σουόνσι με άλλο "αέρα". Μια εφικτή νίκη που θα τους ανεβάσει παραπάνω στην κατάταξη. Στον τελευταίο αγώνα ταξίδεψαν νότια για να παίξουν με την Σαουθάμπτον η οποία είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο τέλος αν και δύσκολα κατάφερε να κλέψει την ισοπαλία με 2-2.

Ουδέτερα τα συναισθήματα στον πάγκο των "κύκνων" της Σουόνσι και στην ομάδα εκτελεί χρέη προσωρινού προπονητή ο Μονκ, μέχρι πρότινος παίκτης της ομάδας, μετά την απόλυση του Λάουντρουπ. Από την μια η ομάδα βρίσκεται κάτω από τα σύννεφα της ανασύνταξης με έναν προπονητή που δεν έχει πείρα και κάποια προβλήματα τραυματισμών και η ομάδα αν και 10η πλέον έχει 27 βαθμούς, που σημαίνει ότι είναι μόνο 4 από την 18η. Από την άλλη, το Σάββατο στο ντέρμπι της Ουαλίας συνέτριψε με 3-0 την Κάρντιφ. Ανάμεικτα συναισθήματα, κατάσταση ανασύνταξης και σκληρός αντίπαλος είναι τα στοιχεία για ένα δύσκολο ταξίδι των "κύκνων" στο "Μπριτάνια".

Φούλαμ – Λίβερπουλ

Αρκετοί αγώνες ακόμα, αλλά βλέποντας τους αντιπάλους της να ξεφεύγουν, η Φούλαμ βλέπει αυτόν το παιχνίδι αυτό σαν προσωρινή σανιδα σωτηρίας. Οι "Κότατζερς" είναι το τελευταίο βαγόνι της Πρέμιερ Λιγκ με 20 βαθμούς. Ο Μόιλεστιν, τεχνικός των Λονδρέζων, είπε ότι η ομάδα του χρειάζεται κάπου στις 6 με 7 νίκες για να σωθεί, πράγμα που θα κάνει τη ζωή όποιων ομάδων βρεθούν μπροστά τους δύσκολη. Αυτήν την στιγμή, η Φούλαμ χαρακτηρίζεται από μια έντονη επιθυμία βαθμών, γεγονός που σε συνάρτηση με το ότι θα είναι διαθέσιμος ο Μήτρογλου σίγουρα θα κάνει δύσκολο το βράδυ της Λίβερπουλ. Το ίδιο έγινε και το απόγευμα της Κυριακής όταν η σκληρή Φούλαμ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που στο τέλος ίσως φανεί παραπάνω από χρήσιμος.

Στα θετικά της φετινής χρονιάς συγκαταλέγεται και η Λίβερπουλ. Ομάδα που φέτος μέχρι τώρα είναι πολύ κοντά στον ρεαλιστικό στόχο της που είναι η 4η θέση στην οποία είναι αυτήν την στιγμή με 50 βαθμούς. Οι "Κοπς" έχουν παίξει πολύ όμορφη μπάλα φέτος και έχουν πάρει αρκετά κεφάλια με μεγάλο σκορ μεταξύ των οποίων είναι η Τότεναμ (0-5) και η Άρσεναλ (5-1). Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Ρότζερς, δήλωσε ότι στόχος δεν είναι το πρωτάθλημα αλλά η 4η θέση, αλλά δύσκολα το πιστεύει κάποιος αυτό αν κοιτάξει τα παιχνίδια των "Reds". Μην ξεχνάμε ότι και ο Μουρίνιο της Τσέλσι κάνει πανομοιότυπες δηλώσεις και η Τσέλσι πλέον είναι 1η. Τα πράγματα βέβαια είναι σαφώς πιο δύσκολα για τη Λίβερπουλ αλλά απέδειξε ότι μπορεί για το κάτι παραπάνω στο γήπεδο τελειώνοντας πρόωρα το ντέρμπι με την Άρσεναλ αφού μόλις στο 19 το σκορ ήταν ήδη 4-0 (τελικό σκορ 5-1).

Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ Χότσπερ

Θόρυβος γίνεται στα γραφεία της Νιουκάστλ για τις εμφανίσεις της ομάδας, η οποία έχει προβληματίσει αρκετά τον τελευταίο καιρό. Η ομάδα του Πάρντιου είχε βρει πατήματα και είχε κάνει αρκετές νίκες, όμως τα τελευταία αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά με αποκορύφωμα την ήττα από την Τσέλσι και τον διασυρμό από τη Σάντερλαντ στο ντέρμπι του Ταινσάιντ (3-0 και 0-3, αντίστοιχα). Στελέχη παραιτήθηκαν και πλέον η θέση του Πάρντιου γίνεται ολοένα πιο επισφαλής και χρειάζεται αποτελέσματα. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση με 37 βαθμούς. Εν απουσία του Καμπάι και στα δύο παιχνίδια αφού πήρε μεταγραφή, η Νιουκάστλ μοιάζει άλλη ομάδα και στο τελευταίο παιχνίδι δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια από την Τσέλσι για να την κερδίσει εύκολα. Σίγουρα παραμένει δύσκολη αντίπαλος αλλά όσο υπάρχει η κρίση στην ομάδα και αγωνιστικά δεν έχει λύσεις, είναι αρκετά ευάλωτη.

Η φετινή χρονιά αναμενόταν από τους παράγοντες της Τότεναμ με μεγάλο ενδιαφέρον, σύντομα όμως τα όνειρα γκρεμίστηκαν και οι "πετεινοί" έχουν μπερδέψει αρκετό κόσμο σχετικά με το τι μπορουν να κάνουν και τι μπάλα είναι ικανοί να παίξουν. Ο Σέργουντ προσπαθεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της Τότεναμ αγωνιστικά και φαίνεται γιατί μπορεί να έχει πάρει τα αποτελέσματα, αλλά οι εμφανίσεις είναι λίγο ανησυχητικές σχετικά με τους στόχους που έχει θέσει που δεν είναι άλλοι από την 4η θέση και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτήν τη στιγμήμ τα "σπιρούνια" βρίσκονται στην 5η θέση με 47 βαθμούς αλλά με τη φόρμα της Λίβερπουλ κάθε παιχνίδι μοιάζει τελικός για τους Λονδρέζους οι οποίοι ψάχνουν αποτελέσματα και μόνο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η νίκη (1-0) επί της Έβερτον όπου η Τότεναμ δεν κοίταξε τόσο να παίξει μπάλα όσο να χαλάσει το παιχνίδι της Έβερτον, πράγμα που κατάφερε. 

Κίνητρα υπάρχουν και περισσεύουν, όμως το υλικό, η δουλειά και ο χρόνος όχι. Μακριά από το τέλος και ταυτόχρονα πολύ κοντά, κάθε βαθμός θα μετρήσει και θα κρίνει ποιος μένει, ποιος κατεβαίνει, ποιοι θα δουν "σεντόνι" να κουνιέται στον γήπεδο τους αλλά κυρίως, ποια ομάδα θα φορέσει το στέμμα της πρωταθλήτριας για την ποδοσφαιρική χρονιά 2013-2014. Ας κάτσουμε λοιπόν Τρίτη και Τετάρτη μπροστά στην τηλεόραση γιατί αναμένεται μια αγωνιστική καλύτερη από την προηγούμενη. Let the game begin!

Θάνος Χονδρόγιαννος

Related

Premier League 8163053771969298408

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item