Στο Παγκόσμιο η Εθνική, μέσω των wild cards

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ   Σιγά που θα 'λειπε κιόλας! Η Ελλάδα πήρε τελικά τη wild card από τη FIBA και θα δώσει το "παρών" στο Παγ...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ 

Σιγά που θα 'λειπε κιόλας! Η Ελλάδα πήρε τελικά τη wild card από τη FIBA και θα δώσει το "παρών" στο Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ, το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ισπανία. Σε Βραζιλία, Τουρκία, Φινλανδία οι υπόλοιπες προσκλήσεις που συμπληρώνουν την 24αδα.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ

Η χώρα μας άλλωστε ήταν και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για μια θέση στο παγκόσμιο μέσω των "ελευθέρων καρτών", από τη στιγμή που δυο μεγάλοι αντίπαλοι, η Ρωσία και η Κίνα, απέσυραν τη συμμετοχή τους. Θυμίζουμε ότι η wild card, ως θεσμός, είναι οι ελεύθερες συμμετοχές (4 τον αριθμό) που δίνει η παγκόσμια ομοσπονδία σε χώρες που δεν κατάφεραν να περάσουν στο παγκόσμιο μέσω των πρωταθλημάτων των ηπείρων τους (όπως π.χ. η Εθνική μας από Ευρωμπάσκετ). 

Η διαλογή, παρότι δίνει μεγάλη σημασία και στο οικονομικό-εμπορικό κομμάτι, έδινε πολλές ελπίδες στην Ελλάδα, αφού αποτελεί χώρα με παράδοση και υψηλή δημοτικότητα του αθλήματος, καθώς και με πολλές διακρίσεις (σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο). Ποιος να αμφισβητήσει, για παράδειγμα, μια χώρα στην οποία έχουν έρθει οι τελευταίες 3 Ευρωλίγκες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;

Με δεδομένη τη συμμετοχή λοιπόν στο Παγκόσμιο αλλά και στο Ευρωπαϊκό του 2015, η Εθνική τώρα χρειάζεται να κάνει τους απαραίτητους προγραμματισμούς ώστε να παρουσιαστεί στα γήπεδα της Ισπανίας ξανά ανταγωνιστική. Το διαθέσιμο υλικό είναι αρκετά ποιοτικό και θα θέλει να πρωταγωνιστήσει, αφού για πολλούς παίκτες θα είναι η τελευταία τους παράσταση σε παγκόσμιο (Σπανούλης, Μπουρούσης, Φώτσης κ.α.), συν του ότι υπάρχουν και οι τρεις ΝΒΑers μας που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να αγωνιστούν με την εθνική το καλοκαίρι (Κουφός, Καλάθης, Αντετοκούμπο). 

Η Εθνική θα μάθει τους αντιπάλους της στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00.

Υ.Γ.: Ορθώς πράττει πάντως η FIBA που διακόπτει την λογική των wild cards για το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 2014. Οι ομάδες πρέπει να προκρίνονται ή να αποκλείονται μέσα στο γήπεδο, εκεί που είναι και το πιο δίκαιο άλλωστε.

Χρήστος Γραβιάς

Related

wild cards 5619613034257126314

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item