Σήμερα τα γενέθλια της Λίβερπουλ. Ή μήπως όχι;

122 χρόνια από τη δημιουργία της ιστορικής Λίβερπουλ συμπληρώνονται σήμερα, ωστόσο ακόμη κανείς φίλος της ομάδας δεν γνωρίζει αν πρέπει να...

122 χρόνια από τη δημιουργία της ιστορικής Λίβερπουλ συμπληρώνονται σήμερα, ωστόσο ακόμη κανείς φίλος της ομάδας δεν γνωρίζει αν πρέπει να γιορτάζει σήμερα ή στις 3 Ιουνίου.


Η ιστορία της ίδρυσης της Λίβερπουλ δεν μπορεί να απαντήσει από μόνη της στο δίλημμα αυτό, καθώς τόσο η 15η Μαρτίου, όσο και η 3η Ιουνίου έχουν τα δικά τους points.

Στις 12 Μαρτίου 1892, ο κάτοχος του "Άνφιλντ", Τζον Χούντλινγκ, αποδεσμεύεται οριστικά από την Έβερτον, στην οποία νοίκιαζε το γήπεδο, με το ποσό του ενοικίου να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Ο ίδιος, θα ιδρύσει τρεις ημέρες μετά (15/03), στο σπίτι του, παρέα με πολλά στελέχη που αποχώρησαν από την Έβερτον, τη Λίβερπουλ, όνομα το οποίο ήταν ιδέα του Ουίλιαμ Μπάρκλεϊ.

Ωστόσο, η Λίβερπουλ αναγνωρίστηκε από το ποδοσφαιρικό δικαστήριο και το Συμβούλιο του Εμπορίου στις 3 Ιουνίου 1892, με επίσημη ονομασία Liverpool Football Club and Athletic Grounds Ltd.

Την απάντηση στο δίλημμα πάντως, έδωσε πριν από δύο χρόνια η ίδια η διοίκηση της Λίβερπουλ, ξεκαθαρίζοντας με ανακοίνωσή της ότι τα επίσημα γενέθλια του συλλόγου είναι στις 3 Ιουνίου.

Αυτό πάντως δεν αναιρεί την τεράστια σημασία της 15ης Μαρτίου, για την ομάδα των 18 πρωταθλημάτων Αγγλίας και των 5 Κυπέλλων Πρωταθλητριών.

Related

ποδόσφαιρο 463609590812221689

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item