Στηρίζουμε το ReThink Athens (vid)

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ   TOY ΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  Η Αθήνα αλλάζει σελίδα και "αναγεννιέται" μέσα από το πρόγραμμα &quo...

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 

TOY ΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 


Η Αθήνα αλλάζει σελίδα και "αναγεννιέται" μέσα από το πρόγραμμα "Rethink Athens", το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Ωνάση με στόχο την ανασυγκρότηση της πόλης, την αναχαίτιση της υποβάθμισης της πρωτεύουσας και τη δημιουργία ενός ευχάριστου ζωντανού περιβάλλοντος. 

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποίησης του προγράμματος αποτελεί μια εξαιρετική και λαμπρή κίνηση για την εξέλιξη και βελτίωση των βιοτικών συνθηκών της χώρας μας. Η Αθήνα θα "αναπνεύσει" ξανά και θα αναπτυχθεί σε επίπεδο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό. 

Το πρόγραμμα αυτό θα αναζωογονήσει την πόλη και θα επιλύσει πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το κέντρο των Αθηνών. Επιπλέον, το "Rethink Athens" θα έχει ως στόχο τρεις πυλώνες, που θα έχουν ως μέλημα, να κάνουν μια πιο ανθεκτική πόλη, η οποία θα στηρίζεται στη φύτευση 800 νέων δέντρων. Τα δέντρα αυτά θα μειώσουν τις υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι μέχρι και 3 βαθμούς κελσίου. Επιπρόσθετα, το νερό της βροχής θα χρησιμοποιηθεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών του δήμου μέσα από τη δημιουργία ενός συστήματος που θα συγκεντρώνει το νερό της βροχής (14 εκατομμύρια λίτρα νερού το χρόνο) και θα χρησιμοποιείται για την άρδευση και την καθαριότητα της πόλης. Θα εξοικονομηθούν συνολικά 24 εκατομμύρια λίτρα νερού. 

Δεύτερος πυλώνας του προγράμματος είναι η προσιτή πρόσβαση των πολιτών στο κέντρο της πρωτεύουσας. Αυτή η πρόταση θα υλοποιηθεί, με στόχο τη μείωση των αυτοκινήτων και των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν λωρίδες για ποδηλάτες και θα διευκολυνθούν οι προσβάσεις των πεζών στους δρόμους. Επίσης, το τραμ θα φτάσει ως και το βόρειο τμήμα της πόλης μέχρι και την πλατεία Ομονοίας. 

Ο τρίτος πυλώνας του προγράμματος αφορά την εκμετάλλευση των εγκατελελειμένων σπιτιών και χώρων που εντοπίζει κανείς σε μεγάλο ποσοστό στο κέντρο της πόλης. Οι χώροι αυτοί θα μετατραπούν σε πολιτιστικά κέντρα, τα οποία θα σχετίζονται με τη διοργάνωση βραδιών ψυχαγωγίας στα πλαίσια του θεάτρου, της επιστήμης και της τέχνης. 

Ως σύνοψη του προγράμματος αυτού, αξίζει να αναφέρουμε, ότι το Rethink Athens θα ολοκληρωθεί το 2016 και θα μεταμορφώσει την Αθήνα σε ένα ολοζώντανο, πράσινο και πολιτιστικό περιβάλλον, το οποίο θα ευχαριστεί τους κατοίκους αλλά και θα "τραβήξει" το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων του κόσμου. 

Υπάρχει ελπίδα για ένα ελπιδοφόρο "αύριο".



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πάνος Νικολακόπουλος

Related

Social Spy 8835156577003240822

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item