Nations League; Τι λες τώρα...

Σε μία απόφαση καινοτόμα όπως θα τη χαρακτήριζε κανείς, προέβη ο Μισέλ Πλατινί και η UEFA. Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Καζακστάν...

Σε μία απόφαση καινοτόμα όπως θα τη χαρακτήριζε κανείς, προέβη ο Μισέλ Πλατινί και η UEFA. Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Καζακστάν, παρουσίασε στα μέλη της τα σχέδια για το επονομαζόμενο Nations League, τα οποία και εγκρίθηκαν ομόφωνα από τις εθνικές ομοσπονδίες - μέλη.


Το πλάνο, που έχει ως σκοπό να καταστήσει πιο ενδιαφέρουσα τη διεξαγωγή των φιλικών ανάμεσα στις εθνικές ομάδες προσφέροντας σας έπαθλο ακόμη και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro (κάτι σαν τη Wild Card στο μπάσκετ), προβλέπει ότι τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών θα χωρίζονται σε ομίλους στα πρότυπα του Champions League και θα τίθενται αντιμέτωπες στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί για τα φιλικά τους.

Οι εθνικές θα είναι χωρισμένες βάσει δυναμικότητας, ενώ θα υπάρχουν και κατηγορίες με τις τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται και τις τέσσερις πρώτες να παίζουν ανά διετία σε ουδέτερο έδαφος σε ένα άτυπο Final Four, με έπαθλο την απευθείας πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το εν λόγω τουρνουά θα τεθεί σε λειτουργία μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018.

Επιμέλεια: Γιώργος Ρουμελιώτης

Related

UEFA 1243037851237600636

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item