Το μεγάλο αντίο ενός μεγάλου αρχηγού (vid)

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ     ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Με τις επικρατούσες συνθήκες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, από άποψη ταχύτητας και &quo...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ 


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Με τις επικρατούσες συνθήκες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, από άποψη ταχύτητας και "συνθετότητας" του παιχνιδιού, δίνουμε, ως φίλαθλοι, κυρίως προσοχή στις αθλητικές ικανότητες και στο ταλέντο των κατά κόσμον μεγάλων παικτών. Αυτά είναι που κάνουν και τους διάφορους Μέσι, Ρονάλντο, "Ίμπρα" και Σουάρεζ να ξεχωρίζουν. 

Υπάρχουν όμως και οι παίκτες-σημαίες,  οι γεννημένοι ηγέτες, οι οποίοι κερδίζουν το σεβασμό σου μέσα από την επιβλητική τους παρουσία, εντός και εκτός γηπέδου. Ένος τέτοιος αδιαμφισβήτητα είναι ο Κάρλες Πουγιόλ, ο φύσει ηγέτης της άμυνας της Μπαρτσελόνα την τελευταία 15ετία. 

Το απόγευμα της Τρίτης σημαδεύτηκε ένα τέλος εποχής για τους "μπλαουγκράνα", καθώς ο 35χρονος αμυντικός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Ισπανία το ερχόμενο καλοκαίρι, με το τέλος της σεζόν. Αιτία; Προφανώς οι συχνοί τα τελευταία χρόνια τραυματισμοί του, οι οποίοι ίσως τον ωθήσουν -όπως είναι λογικό αφού έχουν περάσει και τα χρόνια- στην απόφαση να κρεμάσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια (έχει συμβόλαιο έως το 2016). Αυτό φαίνεται και φέτος, με τις μόλις 5 εμφανίσεις του (η τελευταία την Κυριακή κόντρα στην Αλμερία όπου σκόραρε κιόλας). 

Ο Πουγιόλ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 2 Οκτώβρίου του 1999 κόντρα στη Βαγιαδολίδ, και μέχρι σήμερα έχει φορέσει τη φανέλα της Μπάρτσα 550 φορές (2ος σε συμμετόχες πίσω μόνο από τον Τσάβι), κατακτώντας συνολικά 21 τρόπαια. Μεγάλο κεφάλαιο έχει γράψει και με την κόκκινη φανέλα της εθνικής του, έχοντας συνεισφέρει στην κατάκτηση του Euro το 2008 και του Μουντιάλ δυο χρόνια αργότερα. 

Για αυτό όμως που θα τον θυμόμαστε κυρίως, είναι το ήθος που έδειχνε πάντοτε στον αγωνιστικό χώρο, καθιστώντας τον ως ένα εκ των πιο συμπαθητικών παικτών της εξέδρας. Πολύ χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2011, όπου μετά τη νίκη με 3-1 επί της Γιουνάιτεντ, ο Πουγιόλ φόρεσε το περιβραχιόνιο στο αριστερό χέρι του Ερίκ Αμπιντάλ και στη στέψη τον άφησε να σηκώσει πρώτος το τρόπαιο. Ο Γάλλος μπακ είχε μόλις επιστρέψει στα γήπεδα, μετά το πρώτο στάδιο της σοβαρότατης ασθένειάς του. Άλλη περίπτωση ήταν και το περσινό ντέρμπι με τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου: ένας αναπτήρας από την κερκίδα πετυχαίνει τον Πικέ και ο ίδιος, φανερά εκνευρισμένος, πάει να παραπονεθεί στο διαιτητή, ο Πουγιόλ όμως προλαβαίνει να τον πετάξει έξω και να φωνάξει στον συμπαίκτη του να συνεχίσει σαν να μη συνέβει ποτέ. 

Η λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ εδώ ίσως και να μην μπορεί να τα πει όλα. Μεγάλε Κάρλες, σε ευχαριστούμε για όλα!



Χρήστος Γραβιάς


To βίντεο είναι επιλογή του Πάνου Νικολακόπουλου

Related

Πουγιόλ 3408324634839489616

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item