Η ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ: Η υποχρέωση του Μίτσελ για πρόκριση

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  Απόψε, στις 20:00, ο Ολυμπιακός παίζει όλη του τη χρονιά στο ματς της Τούμπας. Με το σκορ του πρώτ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

Απόψε, στις 20:00, ο Ολυμπιακός παίζει όλη του τη χρονιά στο ματς της Τούμπας. Με το σκορ του πρώτου αγώνα στο 2-1, άρα και με προβάδισμα πρόκρισης, η πειραϊκή ομάδα καλείται να διατηρήσει τα κεκτημένα της και να περάσει στον τελικό του κυπέλλου. 

Αν όμως δεν γίνει κάτι τέτοιο, βασικός υπεύθυνος της αποτυχίας θα είναι ο Μίτσελ. Και αυτή δεν θα είναι η μόνη του, μιας και υπάρχουν πολλές που προηγήθηκαν. Πρώτα απ' όλα, δεν είναι επιτυχία να παίρνεις το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, όταν δεν έχεις αντίπαλο. Για να μη γελιόμαστε, στον αυτόματο πήγαινε όλο το χρόνο η ομάδα, ενώ στα κρίσιμα ματς ήταν κάκιστη, μέχρι και για κλάματα. Ποια ματς είναι αυτά; υπ' αριθμόν ένα, το ματς στη Λεωφόρο. Νούμερο δύο, το ματς με τον Παναθηναϊκό στο "Γ. Καραϊσκάκης" και τέλος ο αγώνας της Τούμπας για το πρωτάθλημα (με την παγκόσμια πρωτοτυπία των 5 κεντρικών χαφ). 

Επίσης, πιστώνεται στον ίδιο και η έλλειψη κινήτρου στους ποδοσφαιριστές από τον Ιανουάριο και ύστερα (και ακόμα νωρίτερα ίσως). 

Στο Κύπελλο επίσης ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει κάποιο φοβερό ματς. Δέχτηκε υπερβολικά πολλά γκολ από τον Φωκικό, ενώ με τεράστια δυσκολία προκρίθηκε επί του Ατρομήτου. Από την άλλη, και στην Ευρώπη, στους ομίλους εμφανίστηκε αρκετά καλή η ομάδα, όμως με την Μάντσεστερ κέρδισε 2-0 μεν, ενώ 3 εβδομάδες αργότερα, κατάφερε να δεχθεί τρία γκολ στο Νησί και να αποκλειστεί. 

Επιπλέον, πολύ σημαντική ευθύνη του αναλογεί και στο θέμα του μετεγγραφικού σχεδιασμού της ομάδας, η οποία παρά τις πολλές κινήσεις, έχει κενά στο ρόστερ της, ιδίως στο κέντρο. Πρόχειρος σχεδιασμός, με απόκτηση πολλών δανεικών, που οδηγεί σε δημιουργία ομάδας με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα -λες και ο Ολυμπιακός είναι Εργοτέλης ή Πλατανιάς ώστε να στηρίζεται σε δανεικούς-. Κινήσεις άνευ ουσίας, όπως η απόκτηση Σαβιόλα μαζί με κακή επιλογή αθλητών για να αναπληρώσουν το κενό ποδοσφαιριστών που αποχώρησαν για διάφορους λόγους από την ομάδα. 

Όπως αποδεικνύεται, ο Μίτσελ δεν έχει δείξει κάποιο τρομερό δείγμα δουλειάς έως τώρα (ας μην ξεχνάμε και τα περσινά με τη Λεβάντε και το πώς κέρδισε τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ). Ας γράφουν ό,τι θέλουν κάποιοι! Ο Μίτσελ έως τώρα δεν έχει παρουσιάσει κάποιο αξιόλογο έργο, μόνο μερικές (πολύ λίγες) καλές στιγμές. Και αν ο προπονητής δεν φτιάχνει ομάδα σταθερή σε βάθος χρόνου, τότε δεν είναι αρκετά ικανός. Είναι, λοιπόν, υποχρεωμένος να πάρει το ματς στην Τούμπα και η ομάδα να παρουσιάσει επιτέλους καλό πρόσωπο, γιατί καλές οι φιέστες, αλλά το γήπεδο είναι ο πραγματικός καθρέφτης των ομάδων. Και σε αυτόν τον καθρέφτη επιδεικνύεται ένα άσχημο πρόσωπο!

Ανδρέας Παπαδόπουλος

Related

ποδόσφαιρο 2939283606143629020

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item