Ώρα να δείξει η Ρεάλ τα "καρύδια" της

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Η αλήθεια είναι πως για μία οποιαδήποτε ομάδα. η συμμετοχή και μόνο στην ημιτελική φάση του Champions Le...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Η αλήθεια είναι πως για μία οποιαδήποτε ομάδα. η συμμετοχή και μόνο στην ημιτελική φάση του Champions League αποτελεί επιτυχία. Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, που έχει πάντα στόχο την επιστροφή της στην κορυφή της Γηραιάς Ηπείρου, αυτό δεν αρκεί. Απέναντί της απόψε, η πιο ποιοτική (όχι βέβαια και η πιο φορμαρισμένη) ομάδα της Ευρώπης, η Μπάγερν Μονάχου. Κάτοχος του τροπαίου, που θέλει όσο τίποτε να υπερασπιστεί το θρόνο της και να γράψει ιστορία, όντας η πρώτη ομάδα με δύο συνεχόμενα Champions League.

Η Ρεάλ, από την άλλη, έχει αρχίσει να στερείται για τα καλά την ευρωπαϊκή κούπα. Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από τη φανταστική γκολάρα του Ζινεντίν Ζιντάν στη Γλασκώβη. Δεν τα λες και λίγα. Έτσι, "κούπα και μόνο κούπα" είναι ουσιαστικά το σύνθημα των Μαδριλένων (και) για φέτος.

Καλά 'ξηγήθηκαν οι "μερένχες" μέχρι στιγμής. Ξεπέρασαν τα εμπόδια όλων των ομάδων που βρέθηκαν στο διάβα τους με μόλις μία ήττα και αυτή χωρίς αντίκρισμα (2-0 από Ντόρτμουντ). Ουσιαστικά όμως, η κόντρα με την Μπάγερν Μονάχου θα είναι η πρώτη πολύ σοβαρή για τη Ρεάλ στη φετινή της πορεία. Προς Θεού, δεν είπαμε ότι η Ντόρτμουντ ή η Γιουβέντους δεν είναι ομάδες. Απλά, όπως και να το κάνουμε, η δυναμική τους δεν ήταν τέτοια ώστε να τους θέσει φαβορί έναντι της Ρεάλ. Στο ζευγάρι αυτό, η Ρεάλ δεν είναι το φαβορί. Ίσως και να μην είναι το αουτσάιντερ. Δεν είναι όμως φαβορί.

Ουσιαστικά, λοιπόν, η Ρεάλ καλείται για πρώτη φορά φέτος να δείξει ξεκάθαρα σε όλους το αληθινό της μέταλλο. Να δείξει ότι φέτος είναι ικανή και αξίζει να κατακτήσει το Champions League, πράγμα για το οποίο εδώ και δώδεκα χρόνια, κακά τα ψέματα, δεν μας έχει επιβεβαιώσει.

Η Μπάγερν δεν βρίσκεται στα φόρτε της. Αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Η Ρεάλ, αν θέλει να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό θρόνο, πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν. Όχι απλά γιατί έτσι τα έφερε η μοίρα και κληρώθηκαν να παίξουν μεταξύ τους. Αλλά γιατί έτσι πρέπει. Αν η Ρεάλ θέλει τα ηνία, ας πάει να τα πάρει από την Μπάγερν. "Come and get it".

Αν δεν καταφέρει να επιβληθεί της Μπάγερν (όχι μόνο απόψε, αλλά στο τέλος της σειράς), τότε δεν αξίζει την κούπα.

Μάριος Μάντζος

Related

main 5242423870120719118

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item