Νίκη - θρίλερ και πάει Μόσχα

 ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση του αθλήματος και αντάξιο των τροπαίων και των ονομάτων των δύο ομάδων, ο Παναθ...


 ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση του αθλήματος και αντάξιο των τροπαίων και των ονομάτων των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός νίκησε χθες το απόγευμα στην παράταση την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 73-72. Οι "πράσινοι" έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για να διεκδικήσουν την είσοδο στο final-4 και μπροστά σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ υπέταξαν τη ρώσικη "αρκούδα". 

Σε ένα παιχνίδι-θρίλερ, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να καθαρίσει την υπόθεση νίκη από την κανονική διάρκεια, αλλά κάποια συνεχόμενα λάθη και ο εκνευρισμός έδωσαν την ευκαιρία στους Ρώσους να ισοφαρίσουν και να πάμε στη παράταση. Με καθοριστικά τρίποντα των Φώτση και Μασιουλις, με τον Λουκά Μαυροκεφαλιδη να "πετάει φωτιές", και με μια άμυνα που έσπαγε κόκαλα το "τριφύλλι" κατάφερε να πάει τη σειρά στη Μόσχα και να διεκδικήσει στα ίσια μια μεγαλειώδη πρόκριση. 

Η συγκομιδή των πόντων από όλους παίκτες που αγωνίστηκαν χθες ήταν τεράστια και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα, όπως η ΤΣΣΚΑ, που έχει μεγαλύτερο rotation από τον Παναθηναϊκό και φυσικά πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ. Η κυριαρχία των ψηλών των "πρασίνων" στη ρακέτα και η εξουδετέρωση των Κρίστιτς και Κάιλ Χάινς ήταν ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της τακτικής που ακολούθησε ο Αλβέρτης. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης για ένα ακόμη παιχνίδι παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα, αλλά ήταν ψύχραιμος τη στιγμή που τον χρειαζόταν η ομάδα του, ευστοχώντας στις δυο καθοριστικές βολές. 

Επόμενο βήμα τώρα; Φυσικά, μια ανάλογη εμφάνιση και αύριο στη Ρωσία που θα δώσει στην ελληνική ομάδα το εισιτήριο για Μιλάνο, όπου περιμένουν ήδη οι Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβιβ. 

Μακάρι, στο Μιλάνο να ταξιδέψει και ο Ολυμπιακός, που και εκείνος χθες επικράτησε στο ΣΕΦ της Ρεαλ Μαδρίτης με μια μαγική εμφάνιση και έστειλε τη σειρά στην Ισπανία. Σίγουρα, το έργο των ελληνικών ομάδων μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά οι "αιώνιοι" με εμφανίσεις όπως οι χθεσινές, απέδειξαν για ακόμη μια φορά, πως μπορούν να κοιτάζουν κάθε αντίπαλο στα μάτια και δικαίως ανήκουν τόσα χρόνια στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Φώτης Γιαννακόπουλος

Related

Nightly Notables 3058703446849250584

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item