Φοβού τους Έλληνες!

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Ο θυμόσοφος λαός του Φάουλ-Γκολ τα είχε γράψει και τα είχε πει: μην ξεγράφετε ...

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο θυμόσοφος λαός του Φάουλ-Γκολ τα είχε γράψει και τα είχε πει: μην ξεγράφετε τους Έλληνες στην προημιτελική φάση της Euroleague απέναντι σε Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με την ισοφάριση της σειράς σε 2-2 από 0-2 απέδειξαν γιατί τα τελευταία 18-20 χρόνια η χώρα έχει κατακτήσει 9 τρόπαια της Euroleague και μπορεί να κοιτά στα μάτια κάθε αντίπαλο γεμάτη αυτοπεποίθηση και περηφάνια. 

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ μέχρι στιγμής, εκτός από το δεύτερο παιχνίδι που έχασε πολύ εύκολα στην έδρα της ΤΣΣΚΑ (77-61), έχει παλέψει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Δεν είναι τυχαίο ότι σε δύο από τα τέσσερα παιχνίδια που έγιναν κατάφερε και πήγε το ματς στη παράταση αποδεικνύοντας το πόσο σκληρός είναι για να πεθάνει. Με όπλο την άμυνα του, το "τριφύλλι" νίκησε και χθες δύσκολα αφενός, αφετέρου δε με θέληση και δύναμη την ΤΣΣΚΑ με 73-72 και τώρα πετάει για τη Μόσχα με την ελπίδα ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση για το Μιλάνο, όπου εκεί περιμένει ήδη η Μακάμπι από χθες. Οι "πράσινοι", όπως είχαμε γράψει, αν περιορίσουν σημαντικά τις επιθετικές ενέργειες του Σόνι Γουίμς, μπορούν να αποδιοργανώσουν την ΤΣΣΚΑ, όπως και το κατάφεραν χθες, αν και θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη χωρίς καρδιακά στο τέλος αν δεν άφηναν το Γουίμς στο τελευταίο δίλεπτο να παίρνει όλες τις επιθέσεις και να κάνει την 63-63 μετά από το 63-54. Πλέον και μετά τη χθεσινή νίκη το άγχος μεταφέρεται στην πλευρά των Ρώσων που ξέρουν ότι δεν έχουν άλλη ευκαιρία για χάσιμο και αρχίζουν να σκέφτονται την επιστροφή του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί στο Final Four αν κρατήσει την ΤΣΣΚΑ κάτω από τους 70 πόντους και αν μπορέσει να βελτιώσει την επίθεση του. Ήρθε η ώρα οι Διαμαντίδης, Κάρι, Μπράμος να "σπάσουν" το διχτάκι και όχι το καλάθι με τα σουτ που θα επιχειρήσουν. 

Ο Ολυμπιακός αντίστοιχα κατάφερε κόντρα στη Ρεάλ να κάνει και αυτός το 2-2 στη σειρά. Η "βασίλισσα" ήθελε γρήγορα-γρήγορα μετά το 2-0 στην έδρα της να πάρει την πρόκριση για το Μιλάνο, υπολογίζοντας όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι "ερυθρόλευκοι" μεταμορφώθηκαν στο ΣΕΦ παίζοντας αρκετά καλή άμυνα, ρίχνοντας το μέσο όρο πόντων των Μαδριλένων από 86 πόντους σε 76 και 61 αντίστοιχα. Η αλήθεια είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα με αστείρευτο ταλέντο και με παίκτες όπως οι Ρούντι, Γιουλ, Ροντρίγκεθ, Μίροτιτς που μπορούν να σκοράρουν όλο το βράδυ πίσω από τα 6,75. Αντίθετα όμως σε αυτή την υπεροχή, οι δις πρωταθλητές Ευρώπης περιόρισαν τις επιθετικές εναλλαγές και τα drive των Καστιγιάνων οδηγώντας τους στα τρίποντα, εκεί όπου σταμάτησε να είναι και η τύχη μαζί τους. Ο Μπαρτζώκας εφάρμοσε εναλλαγές στα σκριν. Το είδαμε και χθες αυτό με τους ψηλούς να μαρκάρουν τα περιφερειακά γκαρντ των Μαδριλένων και έτσι να αποφεύγεται το ρίσκο να τιμωρηθεί η άμυνα από τα τρίποντα. Επιπλέον, για ακόμα ένα παιχνίδι ο Μπράιαν Ντάνστον κυριάρχησε κάτω από τη ρακέτα σκοράροντας στα δύο ματς στο ΣΕΦ 21 και 13 πόντους αντίστοιχα, νικώντας κατά κράτος τους Μπουρούση, Ρέγιες, Μείρι και Σλοτέρ. Οι "ερυθρόλευκοι" απέδειξαν ότι μπορούν και αυτοί με τη σειρά τους να σκέφτονται ένα ακόμα Final Four, χάρη στο γεγονός ότι διαθέτουν στις τάξεις τους σπουδαίους παίκτες όπως οι Σπανούλης, Ντάνστον, Μάντζαρης και Πρίντεζης. Ας μην ξεχνάμε, ότι οι Πειραιώτες στα παιχνίδια με τη Ρεάλ αγωνίζονται χωρίς τον Περπέρογλου (που το μήνα Δεκέμβρη ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ευρωλίγκας) και τον Λο που πέρσι ήταν ο MVP του τελικού κόντρα στη Ρεάλ με 20 πόντους. Αύριο όμως δεν χωρούν δικαιολογίες. Οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να παίξουν άμυνα για σεμινάριο και να κρατήσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο γήπεδό της κάτω από 75 πόντους για να έχουν ελπίδες σε συνδυασμό με την καλή επίθεση τους να πάρουν τη πρόκριση, όπου εκεί περιμένει η Μπαρτσελόνα.

Εν κατακλείδι, τα σπουδαία αναμένονται αύριο και από τους δύο "αιωνίους". Πρώτος ο Παναθηναϊκός στις 19:00 ώρα Ελλάδας θα επιδιώξει την πρόκριση στο Μιλάνο και έπειτα στις 21:45 ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει το δρόμο για ένα τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό, περνώντας από τη Μαδρίτη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία ομάδα στους "8" μετά από ένα 2-0 δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Άραγε, μήπως ήρθε η ώρα; 

Καλή επιτυχία σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ευχόμαστε.

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

main 6580977129946975535

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item