Here comes the young, the new generation...

... you are the only ones who can make a change. Αλλαγή προς το καλύτερο, φυσικά, εννοούν στο εν λόγω τραγούδι οι Scorpions. Για τις δικές...

... you are the only ones who can make a change. Αλλαγή προς το καλύτερο, φυσικά, εννοούν στο εν λόγω τραγούδι οι Scorpions. Για τις δικές μας, τις ελληνικές, πάντως, νέες γενιές, κάθε αλλαγή (έστω σχεδόν κάθε αλλαγή) είναι προς το χειρότερο.


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Ρίξτε μια ματιά στη φωτογραφία. Η εικόνα τραβήχτηκε πριν από λίγες ημέρες στο κυλικείο του 4ου ορόφου του κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Και νομίζω μιλάει από μόνη της.

Καφεδάκι, τυροπιτούλα, τσιγαράκι και δεν συμμαζεύεται. Καλά πέρασαν οι υπαίτιοι για το αποτέλεσμα στη φωτογραφία. Σου λέει "καθαρίστρια έχουμε" (αν όντως το σκέφτηκαν ποτέ, διότι δεν ξέρω αν έχουν το βασικό μέσο για να σκεφτούν), πάμε για μάθημα.

Κι εδώ ξεκινάει πάλι ο μεγάλος προβληματισμός για το τι γενιές έρχονται και για το πού οδεύει αυτή η κοινωνία. Το παράδειγμα της φωτογραφίας μπορεί να είναι μικρό, μα καθόλου ασήμαντο. Καθετί μικρό μπορεί να στείλει πολλά μηνύματα. 

Η αλήθεια, δυστυχώς, πονάει. Οι γενιές που έρχονται για την ελληνική κοινωνία έχουν αναπτύξει αυτή την εξοργιστική και απογοητευτική παράλληλα νοοτροπία του "εαυτούλη", αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο και για τις βασικές ηθικές αρχές.

Έχουμε μάθει να ρίχνουμε όλες τις ευθύνες στο πολιτικό σύστημα, στους απ' έξω, στους μεν, στους δε. Ποτέ όμως δεν μιλάμε για εμάς. Οι νέοι, αν πραγματικά θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση, οφείλουν να φτιάξουν πρώτα την απαραίτητη νοοτροπία. Γιατί με τέτοιες εικόνες δεν πάμε πουθενά. Η κατάσταση μένει στάσιμη και δυστυχώς το κοινωνικό σύνολο δέχεται ως έννοια ολοένα και πιο ισχυρά χτυπήματα.

Μάριος Μάντζος

Related

Social Spy 3967724010329470439

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item