ΠΑΟ: Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική μαγκιά

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  Η σεζόν 2013-2014 βρίσκει τον Παναθηναϊκό εκτός κυπέλλων Ευρώπης για πρώτη φορά μετά τον αποκλεισμ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

Η σεζόν 2013-2014 βρίσκει τον Παναθηναϊκό εκτός κυπέλλων Ευρώπης για πρώτη φορά μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Διαφαινόταν για την ομάδα άσχημη η εξέλιξή της (έλεγαν για νέα ΑΕΚ), γιατί δεν είχε επαρκείς οικονομικούς πόρους, ενώ υπήρχαν και τεράστιες οφειλές σε ποδοσφαιριστές που έπρεπε να ρυθμιστούν. Όλα αυτά χωρίς έσοδα από την UEFA. Πώς να προοδεύσει μια τέτοια ομάδα; 

Προπονητής ανέλαβε ο Αναστασίου, με τον Νταμπίζα να είναι υπεύθυνος για τις μετεγγραφικές κινήσεις. Άπειρο αναμφίβολα αυτό το δίδυμο, με πρόεδρο τον Αλαφούζο, που δεν... σκαμπάζει και πολλά από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Τίθεται πάλι το ερώτημα: "Αυτή η ομάδα, θα κάνει τίποτα μέσα στη σεζόν;". Όλοι εύχονταν ο Παναθηναϊκός να εμφανίσει μια σχετικά αξιοπρεπή εικόνα, χωρίς να έχει υψηλούς στόχους. 

Πέραν όλων των άλλων, και το ρόστερ απαρτιζόταν από νέους, άπειρους (οι περισσότεροι μη εγνωσμένης αξίας) ποδοσφαιριστές. Καπίνο, Κουτρουμπής, Σίλντεφελντ, Αμπέιντ, Ατζαγκούν και Μπαϊράμι κ.α. Δεν περιμένεις και πολλά πράγματα από αυτούς τους παίκτες, σωστά; Κι όμως, η πορεία στη σεζόν διέψευσε όλον τον κόσμο. Παρ' ότι στην αρχή της η ομάδα δεν έδειχνε να πατάει τόσο καλά στα πόδια της (ήττα στη Ν. Σμύρνη, ήττα στη Λεωφόρο από Πανθρακικό και Ολυμπιακό), άρχισε να βελτιώνεται ραγδαία η εικόνα της. Η κρίσιμη καμπή εντοπίζεται στο ματς της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό, όπου παρά την ήττα με 0-1, ο Παναθηναϊκός στάθηκε εξαιρετικά, δεν έδειξε κατώτερος από τον αντίπαλό του και συνάμα τον αδικεί η ήττα, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις χαμένες του ευκαιρίες. 

Δεύτερος γύρος απίστευτος, με βάση τα δεδομένα. Η ομάδα κάνει πορεία πρωταθλητισμού, διαλύει στο "Γ. Καραϊσκάκης" τον Ολυμπιακό, ενώ νωρίτερα έχει επικρατήσει και επί του ΠΑΟΚ με 2-1,σε ματς που ήταν σαφώς ανώτερος του αντιπάλου του. Η σεζόν τον βρίσκει στον τελικό του Κυπέλλου, στοχεύοντας με αξιώσεις στην κατάκτησή του, και στα πλέι-οφ σε ισοβαθμία με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Μπορεί και εκεί την κατάληψη της πρώτης θέσης! 

Από το πουθενά, με συνεπή δουλειά και εφαρμογή του πλάνου της ομάδας, τον Απρίλη, συναντάμε έναν overachiever Παναθηναϊκό, ο οποίος μάλιστα, με σωστό σχεδιασμό για του χρόνου, αποκτά ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές. 

Η απουσία από την Ευρώπη τον ευνόησε, μιας και δεν χρειάστηκε τόσο μεγάλο ρόστερ ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της χρονιάς. Η δουλειά του προπονητικού τιμ φάνηκε, τακτικά στα ματς με τους ισχυρότερους αντιπάλους (ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ, εντός και εκτός), ενώ από άποψη εκγύμνασης, φαίνεται πως ο ΠΑΟ είναι μια ομάδα με εξαιρετική φυσική κατάσταση και πολύ γρήγορους αθλητές (απαραίτητα στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου). 

Η ομάδα λοιπόν, δεν αφέθηκε στην τύχη της. Η ίδια την όρισε. Τέθηκαν από την αρχή οι βάσεις για μια καλή σεζόν, με αποτέλεσμα στο τέλος το "τριφύλλι" να εντυπωσιάζει και να δέχεται πολύ καλές κριτικές από φίλους και κάποιους εχθρούς (εντάξει, Ελλάδα είναι εδώ, μην έχουμε και απαιτήσεις). Αν στεφθεί κυπελλούχος και βγει και στο Champions League, θα έχει ολοκληρώσει μια τεράστια ποδοσφαιρική μαγκιά. Αν δεν τα καταφέρει, και πάλι θεωρείται επιτυχημένος.

Ανδρέας Παπαδόπουλος

Related

main 4893127559730943684

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item