Match Preview: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπορούσια Ντόρτμουντ (21:45)

Re-make του περσινού ημιτελικού του Champions League θα έχουμε απόψε στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", εκεί όπου η Ρεάλ Μαδρίτης θ...


Re-make του περσινού ημιτελικού του Champions League θα έχουμε απόψε στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", εκεί όπου η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχτεί την Μπορούσια Ντόρτμουντ. 28 ημέρες πριν κλείσουν ένα χρόνο από την τελευταία τους συνάντηση στο ίδιο γήπεδο, Μαδριλένοι και Βεστφαλοί τίθενται και πάλι αντιμέτωποι, αυτή τη φορά λίγο νωρίτερα στη διοργάνωση. Στην προημιτελική φάση.

Αν μία από τις δύο... χρωστάει στην άλλη, αυτή είναι ξεκάθαρα η Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν μπορεί ακόμη να χωνέψει τον περσινό αποκλεισμό, που της στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει μετά από 11 χρόνια το 10ο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της, ένα τρόπαιο το οποίο έχει αρχίσει να το στερείται αρρωστημένα η "βασίλισσα". Έχοντας αποκλείσει με άνεση την έτερη ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ, τη Σάλκε, (1-6, 3-1), η Ρεάλ θα επιδιώξει απόψε να κερδίσει με σκορ ασφαλείας την Ντόρτμουντ, για να ταξιδέψει σε 6 βράδια στο "Βεστφάλενσταντιον" με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Στην αντίπερα όχθη, η Μπορούσια Ντόρτμουντ φυσικά δεν είναι ίδια με την ομάδα-μοντέλο της περσινής αγωνιστικής περιόδου, με τις απουσίες να είναι ουκ ολίγες. Τιμωρημένος ο Λεβαντόφσκι, τραυματίες οι πρωτοκλασάτοι Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν και Μπλαστζικόσφκι και φυσικά ο Σούμποτιτς. Μισή ομάδα, χωρίς υπερβολή. Η Μπορούσια του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, που προφανώς θα ξεκινήσει βασικός, θα προσπαθήσει να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί απόψε στο "Μπερναμπέου" για να κυνηγήσει με αξιώσεις την πρόκριση μέσα στο σπίτι της.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες απόψε για ένατη φορά. Και οι προηγούμενες οκτώ αναμετρήσεις ήταν όλες για το Champions League.

"Διασταύρωσαν τα ξίφη τους" πρώτη φορά σαν χθες το 1998, με τη Ρεάλ να επικρατεί στα ημιτελικά της Ντόρτμουντ και τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στη Γερμανία. Η "βασίλισσα" προκρίθηκε στον τελικό, όπου νίκησε 1-0 τη Γιουβέντους και διαδέχθηκε στην κορυφή της Ευρώπης τους Βεστφαλούς, που είχαν νικήσει και εκείνοι τη Γιούβε (3-1), ένα χρόνο πριν.

Επόμενη μονομαχία τους σημειώνεται το 2003, στη φάση των "16" (σε όμιλο τότε), με τη Ρεάλ να κερδίσει 2-1 εντός και τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 στην έδρα της Μπορούσια.

Τέλος, Μαδριλένοι και Βεστφαλοί αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές στο περσινό Champions League. Στη φάση των ομίλων, η Ντόρτμουντ νίκησε 2-1 στο "Βεστφάνελσταντιον", ενώ στο "Μπερναμπέου" οι δυο τους ήρθαν ισόπαλοι 2-2. Στους "4", το show του Λεβαντόφσκι με τα 4 γκολ στο 4-1 της Βεστφαλίας έδωσε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό στην Μπορούσια, παρά τις προσπάθειες της Ρεάλ στα τελευταία λεπτά στη Μαδρίτη (2-0).

Related

Nightly Notables 2603074831348325687

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item