Το Champions League γίνεται πιο απρόβλεπτο και ενδιαφέρον

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Η "κατάρα" του Champions League, που θέλει τον κάτοχό του να μην κατακτά ξανά το βαρύτιμο τρόπ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Η "κατάρα" του Champions League, που θέλει τον κάτοχό του να μην κατακτά ξανά το βαρύτιμο τρόπαιο την επόμενη χρονιά, καλά κράτησε και φέτος. Η Μπάγερν Μονάχου αποκλείστηκε με το εμφατικό 0-4 από τη Ρεάλ Μαδρίτης την Τρίτη και δεν κατάφερε να διεκδικήσει το repeat, παρά το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των φιλάθλων ανά τον κόσμο περίμενε πως οι Βαυαροί θα το πετύχαιναν.

Αυτή η "κατάρα" είναι και εκείνη που ουσιαστικά σπάει τη μονοτονία κάθε χρόνο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και της δίνει ανά σεζόν άλλη χάρη. Την τελευταία τριετία, ωστόσο, δεν είναι από μόνη της εκείνη η οποία έχει εκτοξεύσει το ενδιαφέρον του Champions League.

Η πρόκριση της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό, κάθε άλλο παρά προβλέψιμο μπορούσε να θεωρηθεί. Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι οι "ροχιμπλάνκος" έχουν ένα δυνατό σύνολο, μα κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα το τραβούσαν τόσο πολύ. Και με την πρόκρισή τους δίνουν έναν άλλον αέρα στον τελικό της Λισσαβόνας. Έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από ό,τι ένας στεγνός τελικός μεταξύ απλά δύο κορυφαίων brand names (βλ. Μπάγερν - Ρεάλ).

Πέρυσι, στη θέση της φετινής έκπληξης της Ατλέτικο, βρισκόταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ, που ούτε αυτή μπορούσες από την αρχή να υπολογίζεις για τελικό. Πρόπερσι, ήταν η Τσέλσι, που ναι μεν έχει top όνομα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και στο παγκόσμιο φίλαθλο κοινό, ωστόσο δεν μπορούσε να πεις ότι περίμεναν πολλοί να πάει τελικό και δη να το πάρει, όντας αουτσάιντερ, νικώντας Μπαρσελόνα και Μπάγερν κατά σειρά.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με κάποιες άλλες εκπλήξεις (βλ. ΑΠΟΕΛ το 2012, Μάλαγα το 2013 κ.α.), έχουν δώσει στο Champions League έναν χαρακτήρα απρόβλεπτης διοργάνωσης, στην οποία πια το να κάνεις πρόβλεψη εξ αρχής για την εξέλιξη και το νικητή της δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Σε συζήτηση με φίλο το Δεκέμβρη, εκείνος προέβλεψε ότι, βάσει της εικόνας και των ρόστερ των 32 ομάδων, η Μπάγερν θα κάνει το repeat. Διαφορετικά, θα το πάρει η Μπάρτσα. "Σίγουρα μία από τις δύο θα είναι στον τελικό", είχε πει. Δεν διαφωνούσε κανείς τότε ότι αυτό ήταν και κάπως προφανές και δεν μπορούσες να πεις ότι δεν συγκεντρώνει πάμπολλες πιθανότητες. Έλα που όμως η μοίρα τα 'φερε αλλιώς για τη διοργάνωση.

Με αυτόν τον τρόπο, διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, οι οποίοι όλο και με κάτι ξαφνιάζονται στο Champions League. Δεν κυλά ποτέ μία χρονιά (τουλάχιστον από τις τελευταίες) ακριβώς βάσει των προγνωστικών. Και αυτή είναι τελικά και η γοητεία της διοργάνωσης.

Μάριος Μάντζος

Related

main 6181343084249261400

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item