Τελικός Europa League: Iberian Business

 ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ  Τιτανομαχία δεν θα το 'λεγες. Όμως, τα κατορθώματα και των δύο κατά τη διάρκεια της σεζόν χρήζουν προ...


 ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ 

Τιτανομαχία δεν θα το 'λεγες. Όμως, τα κατορθώματα και των δύο κατά τη διάρκεια της σεζόν χρήζουν προσοχής. Δύο ομάδες που αμφότερες έχουν σημειώσει ευρωπαϊκές διακρίσεις και επιτυχίες (οι Ανδαλουσιάνοι το 2006 και το 2007 και οι πρωτευουσιάνοι από το 1962). Μία και μοναδική φορά συναντήθηκαν και αυτή χρονολογείται στο μακρινό 1957. Έκτοτε δεν αντιμετώπισε ποτέ ξανά η μία την άλλη. Κι όμως, το δεύτερο ραντεβού Σεβίλλης και Μπενφίκα έμελλε να είναι ο τελικός του Europa League στο Τορίνο. 

Πάμε όμως να δούμε τη σταδιοδρομία των δύο ομάδων στο "Road to Turin".

Οι Σεβιγιάνοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους από σπόντα καθώς πήραν τη θέση από την τιμωρημένη Μάλαγα. Την 1η Αυγούστου, στη μακρινή Ποντγκόριτσα, με αντίπαλο τη Μλάντοστ. Στους ομίλους δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα. Η νίλα πήγε να γίνει στους "16" της διοργάνωσης με την ουραγό του ισπανικού πρωταθλήματος και συμπολίτισσα Μπέτις. Με 0-2 μέσα στο "Σάντσεθ Πιθχουάν", η Σεβίλλη ήταν κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο. Όμως, με αντεπίθεση στο δεύτερο ματς στέλνει το παιχνίδι στην παράσταση και προκρίνεται στα πέναλτι. Ακολούθησαν οι προκρίσεις εις βάρος της Πόρτο και της Βαλένθια, με την οποία πήρε με περιπετειώδη και δραματικό τρόπο την πρόκριση με τέρμα στο 93'.

H Μπενφίκα από την άλλη, ένα χρόνο μετά (12 μήνες ακριβώς), έρχεται να ολοκληρώσει ό,τι άφησε ανολοκλήρωτο στον περσινό τελικό του Άμστερνταμ. Προερχόμενη από την τρίτη θέση του Champions League, απέκλεισε διαδοχικά τους ΠΑΟΚ, Τότεναμ, Αλκμαάρ και την οικοδέσποινα του τελικού Γιουβέντους. Μια πραγματική ευκαιρία έχει ξαναδοθεί στον Ζόρζε Ζεσούς ώστε να απαντήσει με τρεμπλ για όσα έχασε πέρυσι. Επίσης, αυτό το ενεννηντάλεπτο είναι της δικαίωσης και για τον Ούναϊ Έμερι, ο οποίος πήρε μια ομάδα από το μηδέν το περασμένο καλοκαίρι και την έφερε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Γιώργος Ρουμελιώτης

Related

Nightly Notables 7102819701240677396

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item