Τελικός Europa League: Πάλι τα... κατάφερε η Μπενφίκα

  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Μπενφίκα... παρέδωσε μαθήματα στο πώς χάνεις έναν τελικό. Κατάφερε σ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Μπενφίκα... παρέδωσε μαθήματα στο πώς χάνεις έναν τελικό. Κατάφερε σε 120' αγώνα να έχει περισσότερες, καθαρές ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να τις μετουσιώσει σε τέρμα, και να χάσει τον αγώνα στα πέναλτι. Αυτή είναι η Μπενφίκα. Ομάδα-πρότυπο όλη τη χρονιά, μέχρις ότου φτάσει στο σημείο να διεκδικήσει κάποιον τίτλο. Τότε καταστρέφει όλη την εικόνα της. 

Η ανάλυση του αγώνα 

A' ημίχρονο: Αρκετά ανιαρό στην εξέλιξή του. Η Σεβίλλη κρατούσε πιο πολύ την μπάλα στα πόδια της, ενώ η Μπενφίκα φυλασσόταν, μην επιτρέποντας να εκτεθεί η άμυνά της. Ως αποτέλεσμα αυτών, δεν είχαμε πολλές αξιόλογες φάσεις. Στις καθυστερήσεις όμως, οι Πορτογάλοι φτάνουν κοντά στο τέρμα με τον κορυφαίο τους, Μάξι Περέιρα, τον κίνδυνο της προσπάθειας του οποίου αποσοβεί ο Μπέτο. Ο Μπέτο είναι ο MVP του τελικού. Δεύτερη του επέμβαση σε σουτ του Ροντρίγκο, λίγα δεύτερα αργότερα. Το ημίχρονο κλείνει στο 0-0. 

45' - 60':  Το δεύτερο μέρος ξεκινά με τους Λουζιτανούς να ψάχνουν το γκολ, όμως πάντα κάπως σωζόταν η Σεβίλλη. Τέσσερις με πέντε φορές έφτασαν φάτσα στο τέρμα, όμως η αυτοθυσία των Πορτογάλων, τους γλίτωνε από το γκολ. Η άμυνα των Ανδαλουσιάνων βρισκόταν σε "τρικυμία", με τα λάθη να είναι συνεχή και πολύ σημαντικά. Ο Μάξι Περέιρα σε αυτό το διάστημα κάνει εξαιρετικό παιχνίδι από τα δεξιά, με τον Μορένο να έχει να αντιμετωπίσει μία μόνιμη πηγή κινδύνου. Λάθος του Ζέσους ότι σε εκείνο το σημείο δεν έδωσε εντολή να πιέσουν ακόμα περισσότερο τη γραμμή άμυνας των Σεβιγιάνων, καθώς έμοιαζε να απέχει πολύ λίγο από το γκολ η Μπενφίκα. 

60' - 75': Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας, η Σεβίλλη ανέβηκε, κράτησε την μπάλα και από τα πλάγια πάλεψε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις, οι οποίες όμως δεν ανησυχούσαν. Είτε ο Ρέγιες σούταρε από μακριά είτε στις προσπάθειες του Βιτόλο δεν βρισκόταν κάποιος να τις ολοκληρώσει. Να σημειωθεί πως ο Μπάκα κάνει κακό ματς. 

75' - 90': Στο τελευταίο τέταρτο, η Μπενφίκα τα δίνει όλα για τη νίκη και το τρόπαιο. Βρίσκει χώρους και φτάνει σε μερικές περιπτώσεις κοντά στο γκολ, αλλά και πάλι δεν τα καταφέρνει. Ο Μπέτο διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Λίμα, στη μεγαλύτερη επέμβασή του αγώνα. Ο Γκαράι με γυριστό στις καθυστερήσεις στέλνει την μπάλα άουτ. Οι Ισπανοί στέκονται τυχεροί και πηγαίνουν το ματς στην παράταση, εκπληρώνοντας το σκοπό τους, στο τελευταίο μέρος της κανονικής διάρκειας του αγώνα. 

Παράταση: Στην παράταση επιστρατεύεται ο Καρντόσο -σοφή κίνηση η μη χρησιμοποίησή του έως τότε- με την  Μπενφίκα να προσπαθεί να γλιτώσει τα πέναλτι. Ελάχιστες στιγμές έχουν στιγματίσει την παράταση. Πιο σημαντική, το τετ α τετ που χάνει ο Μπάκα, στην πρώτη φάση που βρέθηκε τόσο μεγάλο κενό στην άμυνα των Πορτογάλων. Λάθος κίνηση και η αλλαγή του Γκαϊτάν, ενός εκ των κορυφαίων της Μπενφίκα. Ο τεμπέλης Καρντόσο δεν προσφέρει κάτι επιθετικά και το ματς πάει στα πέναλτι. 

Άψογες εκτελέσεις των Ισπανών, απαράδεκτες του Ροντρίγκο και του συνήθους υπόπτου Καρντόσο, και η Σεβίλλη κατακτά το τρίτο της τρόπαιο από το 2006 και μετά. Η Μπενφίκα ηττάται σε τρίτο τελικό από πέρυσι (δεύτερο του Europa league). 

Τακτική: Καλοστημένη η άμυνα των Πορτογάλων, που έφευγαν γρήγορα στην κόντρα και απειλούσαν. Τα λάθη που πιστώνεται ο Ζέσους είναι ότι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δεν πίεσε παραπάνω για το γκολ, ενώ οι δύο αλλαγές του (Καρντόσο και Γκαϊτάν) είναι ξεκάθαρα λάθος. Φοβήθηκε το ματς παραπάνω απ' όσο έπρεπε και αυτό κόστισε. Κακή αμυντική λειτουργία της Σεβίλλης, η οποία διορθώθηκε αργά στο ματς. Δεν είχε δεχτεί γκολ, οπότε δεν πλήρωσε τα κενά και τα αβίαστα λάθη της. Λάθος η αλλαγή Μαρίν, απαράδεκτη κίνηση η αντικατάστασή του στο 110'. 

Κορυφαίος: ΜΠΕΤΟ. Ο Πορτογάλος κρατά την ομάδα του με τις αποκρούσεις του στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, και σε όλο το δεύτερο, ενώ βγάζει και δύο πέναλτι. Εικόνισμα πρέπει να του κάνουν. Πραγματοποίησε τεράστια εμφάνιση. 

Συνολική κρίση: Η Μπενφίκα άξιζε τη νίκη ξεκάθαρα. Δεν κατόρθωσε να σκοράρει, επί 120 λεπτά, σπαταλώντας κάποιες αρκετά καλές στιγμές. Ταυτόχρονα, λάθη στο κοουτσάρισμα έφεραν την ήττα. Κάπως έτσι, η Σεβίλλη στέφθηκε κυπελλούχος.

Ανδρέας Παπαδόπουλος

Related

main 8790430680779812206

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item