Κορίτσια, έχει Μουντιάλ...

Οκ, σας αγαπάμε, σας λατρεύουμε, σας θαυμάζουμε, ναι, το παραδεχόμαστε, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εσάς, αλλά, κορίτσια, πρέπει να ...


Οκ, σας αγαπάμε, σας λατρεύουμε, σας θαυμάζουμε, ναι, το παραδεχόμαστε, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εσάς, αλλά, κορίτσια, πρέπει να σας πούμε ορισμένα πράγματα τα οποία είναι απαραίτητο να κατανοήσετε. Διότι πρέπει να καταλάβετε πολύ καλά τι σημαίνει για έναν άντρα το Μουντιάλ, ούτως ώστε να είστε προετοιμασμένες για το τι πρόκειται να συμβεί στον ένα μήνα από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου.

Σημείωση: Εάν παρ' ελπίδα, ο σύντροφός σου ανήκει στο 5% του αντρικού πληθυσμού που δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο (αν είναι δυνατόν!), δεν χρειάζεται να συνεχίσεις την ανάγνωση του άρθρου.

Κατ' αρχήν, πριν ξεκινήσουμε, σαν άντρες πρέπει να εκφράσουμε την βαθύτατη ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι, με την πάροδο του χρόνου, συνειδητοποιούμε ότι ο αριθμός των γυναικών που παρακολουθεί ποδόσφαιρο, γνωρίζοντας μάλιστα κανόνες και όχι μόνο με τι σαμπουάν λούζεται ο Γιώργος Σαμαράς, αυξάνεται. Αυτό, να ξέρετε, μας φέρνει πιο κοντά, άσχετα αν κάποιες φορές προσπαθείτε να το παίξετε επιστήμονες.

Είμαστε σήμερα εδώ όμως για να απευθυνθούμε στις γυναίκες που ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που α) έχουν σύντροφο καρα-κολλημένο με την μπάλα και β) δεν ξέρουν... Χριστό από ποδόσφαιρο. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά:

Ως Μουντιάλ (άκλητο) ορίζεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το οποίο τελείται κάθε τέσσερα χρόνια μεταξύ των εθνικών ομάδων που προκρίθηκαν από τους ομίλους τους κατά τη διάρκεια της τετραετίας (Γ. Μπαμπινιώτης, Λεξικό Της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Β' έκδοση, 2005).

Πρόκειται λοιπόν α) για ποδοσφαιρικό γεγονός, β) για υψίστης σημασίας διοργάνωση αφού είναι παγκόσμια (άρα σημαντικότερη και από τη Eurovision) και γ) για εθνικό ζήτημα, εφόσον συμμετέχει και η δική μας Εθνική Ομάδα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι κάτι ματς Λεβαδειακός - Καλλονή, για τα οποία ακούγατε όλο το χειμώνα, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έρχεται.

Ο άντρας που έχετε δίπλα σας και θέλει μανιωδώς να δει Μουντιάλ, μην ξεχνάτε, είναι ο ίδιος άντρας που σας περιμένει το ελάχιστο 45 λεπτά για να ετοιμαστείτε πριν τη βραδινή σας έξοδο. Είναι ο ίδιος άντρας που κάθεται σαν τιμωρημένος επί μιάμιση ώρα στο παγκάκι έξω από το μαγαζί ρούχων στο οποίο έχετε μπει και δοκιμάζετε. Δεν αξίζει κι αυτός ένα Μουντιαλάκι;

Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι εδώ δεν μιλάμε για Champions League. Δεν είναι δηλαδή μια φορά τις δυο βδομάδες. Πρόκειται για ποδόσφαιρο σε καθημερινή βάση. Τώρα αν ο δικός σας θέλει να δει μόνο τα ματς της Ελλάδας, άντε και κανα Αγγλία-Ιταλία και Ισπανία-Ολλανδία, τυχερές είστε. Αν όμως "καίγεται" και για το Ιράν-Νιγηρία ή το Νότιος Κορέα-Αλγερία, εκεί, εντάξει, θα έχετε λίιιιγο πρόβλημα, αλλά δεν βαριέσαι, μωρέ, μία φορά στα τέσσερα χρόνια είναι το Μουντιάλ. Θα περάσει.

Ο σύντροφός σας θα είναι σίγουρα free στις 27 Ιουνίου, καθώς και στις 3, 6, 7, 10, 11 Ιουλίου. Το Μουντιάλ ολοκληρώνεται στις 13 Ιουλίου. Μετά, χαρείτε τον (μέχρι το Σεπτέμβριο).

Εν ολίγοις, το μόνο που ζητάμε είναι κατανόηση. Το ποδόσφαιρο είναι μια τεράστια αγάπη μας, που στο κάτω-κάτω την γνωρίζουμε πολύ πριν από εσάς. Και πάλι, όμως, μην ξεχνάτε ότι η μπάλα είναι ένα άψυχο πράγμα και όχι μια γυναίκα που έχει βαλθεί να μας κλέψει από εσάς. Το Μουντιάλ δεν σημαίνει ότι σας ξεγράψαμε. Δείτε το σαν μια δοκιμασία της σχέσης.

Και εδώ που τα λέμε, δεν είναι δα και τόσο τραγικό. Καλύτερα είναι τα τούρκικα που βλέπατε όλο το χειμώνα απόγευμα-βράδυ;

Υ.Γ.1: Σχόλια τύπου "τι μανάρι αυτός ο Ρονάλντο", να ξέρετε, δεν πιάνουν.

Y.Γ.2: Φυσικά και μπορείτε να καθίσετε δίπλα μας να δείτε αγώνα, αν διψάτε. Θα έχει άφθονη μπύρα.

Υ.Γ.3: Κάποια παιχνίδια είναι στη 01:00 το πρωί. Μη φοβηθείτε, θα έρθουμε να ξαπλώσουμε κατά τις 03:00 που βγαίνουν τα φαντάσματα. Τώρα αν πάει παράταση...

Related

main 8008818078176621400

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item