Οι συντάκτες του Φάουλ-Γκολ απαντούν σε μουντιαλικές ερωτήσεις

Οι συντάκτες του Φάουλ-Γκολ, Μάριος Μάντζος, Χρήστος Γραβιάς, Πάνος Νικολακόπουλος και Γιώργος Ρουμελιώτης, απαντούν σε τέσσερις ερωτή...


Οι συντάκτες του Φάουλ-Γκολ, Μάριος Μάντζος, Χρήστος Γραβιάς, Πάνος Νικολακόπουλος και Γιώργος Ρουμελιώτης, απαντούν σε τέσσερις ερωτήσεις σχετικά με το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

1) ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ;

Γερμανία ο Μάριος Μάντζος

Τελικό το 2002. Ημιτελικά το 2006. Ξανά ημιτελικά του 2010. Ε, μία, δύο, τρεις... Μήπως ήνηγκεν η ώρα να το σηκώσουν τα "πάντσερ"; Με τόσο παραγωγική επίθεση, αν υπάρχει έστω μία ομάδα που να ισχυρίζεται ότι δεν τη φοβάται, να ξέρετε ότι μας δουλεύει. Οι Γερμανοί είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί και όχι άδικα. Για μένα το μεγαλύτερο.


Γερμανία ο Χρήστος Γραβιάς


Μάλλον ήρθε η ώρα της Γερμανίας να σπάσει την κατάρα των Ευρωπαίων στην αμερικανική ήπειρο. Νεανικό σύνολο, με ταχύτητα, με αδιαμφισβήτητη ποιότητα και λύσεις σε όλες τις γραμμές, με φύσικό ηγέτη τον Οζίλ και το "γερόλυκο" Κλόζε να κυνηγά το ρεκόρ τερμάτων σε Παγκόσμιο. Τι άλλο θέλετε;

Βραζιλία ο Πάνος Νικολακόπουλος

Δύσκολο να απαντήσεις. Τα φαβορί είναι τέσσερα: Γερμανία, Ισπανία, Αργεντινή, Βραζιλία. Η Βραζιλία είναι το μεγάλο φαβορί γιατί α) διοργανώνει το Μουντιάλ και διψά για την κατάκτησή του, β) διαθέτει το καλύτερο ρόστερ αμυντικά, όντας δυνατή και απροσπέλαστη και γ) έχει νέους παίκτες ταλαντούχους, οι οποίοι φέτος τα πήγαν εξαιρετικά στα ευρωπαϊκά γήπεδα (Νταβίντ Λουίζ, Νεϋμάρ, Φερναντίνιο).

Γερμανία ο Γιώργος Ρουμελιώτης

Γερμανία. Έχει καιρό να κάνει το "μπαμ". Και λίγο Αργεντινή, βέβαια. Ο Μέσι πιστεύω θα κάνει την ύστατη προσπάθεια, αλλά δύσκολο. Γερμανία πιστεύω. Ήρθε η ώρα τους, είναι πιο διψασμένοι από ποτέ. Άλλωστε, μετά από τόσες αποτυχίες...


2) ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ;

Αποκλεισμός - Πάνος Νικολακόπουλος

Η Ελλάδα ξεκάθαρα δεν είναι το φαβορί του ομίλου και θα προσπαθήσει να χτυπήσει τη δεύτερη θέση. Όλα θα εξαρτηθούν από τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Κολομβία αν χάσει εκεί οι ελπίδες λιγοστεύουν, αν μείνει όρθια και πάρει νίκη ή ισοπαλία έχει ελπίδες. Επειδή μας αρέσει να είμαστε ρεαλιστές, η Ελλάδα δύσκολα θα προκριθεί και λογικά θα τερματίσει 3η, εκτός αν μας διαψεύσει πανηγυρικά πράγμα που ευχόμαστε. Η Ακτή Ελεφαντοστού και η Κολομβία είναι τα μεγάλα φαβορί για πρόκριση.

Πρόκριση ως 2οι - Μάριος Μάντζος

Τι πρόκριση να κάνεις στον πιο αμφίρροπο όμιλο του Μουντιάλ; Όλοι μπορούν να βγουν 1οι και όλοι 4οι. Πιστεύω πάντως στις δυνατότητές μας απέναντι στις συγκεκριμένους ομάδες. Μόνο οι Ιάπωνες με φοβίζουν. Έχουμε ένα στυλ παιχνιδιού που μπορεί να σπάσει τα νεύρα των αντιπάλων και να μας φέρει στη 2η θέση. Στην κορυφή πολύ δύσκολο. Πολύ πιο πιθανό, από όσο νομίζουμε, το να περάσουμε. Στους "16" δεν νομίζω ότι έχουμε τύχη.

Αποκλεισμός - Χρήστος Γραβιάς

Και μόνο η παρουσία της Εθνικής είναι επιτυχία, αφού άλλες εποχές (πριν το '94) ούτε αυτό ήταν κάτι το δεδομένο. Κακά τα ψέματα όμως, δύσκολα θα προκριθεί η γαλανόλευκη στους "16", έχοντας τρεις άκρως ανταγωνιστικούς (και κυρίως ταχύτερους) αντιπάλους: ως πρόβλεψη μού κάνει η 3η θέση με 2 ή 3 βαθμούς (μακάρι να με διαψεύσουν).

Πρόκριση - Γιώργος Ρουμελιώτης

Πιστεύω, θα περάσουμε. Είμαστε πάνοπλοι, εμπειρία -δόξα σοι ο Θεός- έχουμε. Δεν υπάρχει κάτι να φοβηθούμε. Τώρα, από 'κει και πέρα, δεν ξέρω.

3) ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ;

Ουρουγουάη ο Χρήστος Γραβιάς

Επειδή σε κάθε Μουντιάλ μετράνε οι συνθήκες και το κλίμα του τόπου διεξαγωγής, οι "λάτιν" εθνικές θα έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα. Αλλά την καλύτερη πορεία θα την κάνει -ξανά- η Ουρουγουάη, η οποία θα στηριχθεί εν πολλοίς στον κορμό των παικτών που πήραν την 4η θέση στη Ν. Αφρική το 2010. Θα μπορούσε και η Κολομβία, αλλά δύσκολα χωρίς Φαλκάο.

Βέλγιο ο Γιώργος Ρουμελιώτης

Έκπληξη το Βέλγιο, πιστεύω. Μπορεί να περπατήσει στο θεσμό.

Γαλλία ο Μάριος Μάντζος

Δεν ασχολούνται πολλοί μαζί της και αυτό μπορεί να της κάνει καλό. Ειδικά μετά τον τραυματισμό του Ριμπερί, λίγοι την πιστεύουν. Καλό θα ήταν να μην τους ξεγράψουμε. Παίκτες με ποιότητα, αν είναι σοβαροί μπορούν να πάνε μέχρι και ημιτελικά, ακόμη και τελικό. Όπως και να το κάνεις, έκπληξη θα είναι, αν όντως γίνει.

Κροατία ο Πάνος Νικολακόπουλος

Η έκπληξη του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου αναμένεται να είναι η Κροατία, η οποία διαθέτει μια ομάδα με ποιότητα και εμπειρία. Σίγουρα ο όμιλος της είναι αρκετά δύσκολος με Βραζιλία και Μεξικό, που είναι τα φαβορί για την πρόκριση. Αλλά η μεγάλη σχολή του ποδοσφαίρου της Κροατίας μπορεί να κάνει την έκπληξη στο φετινό Μουντιάλ.

4) ΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ;

Πάνος Νικολακόπουλος

Το γκολ-φάουλ του Ροναλτίνιο κόντρα στη Αγγλία στους "16" του Μουντιάλ. Ήταν ένα γκολ-ποίημα, δείγμα της μεγάλης κλάσης του μεγάλου "Ρόνι". Όσοι θυμούνται την τροχιά της μπάλας από πλάγια θέση έξω από τη περιοχή να πηγαίνει με απίστευτα φάλτσα στο "γάμα" της εστίας της Αγγλίας, θα καταλάβουν για τι γκολ μιλάμε.

Χρήστος Γραβιάς

Η κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι στον τελικό του 2006. Ένας άσχημος τρόπος για να κλείσει η καριέρα ενός τεράστιου παίκτη, όπως και η χαμένη ευκαιρία να τελειώσει εντυπωσιακά σηκώνοντας με τη χώρα του το κύπελλο. Επίσης, η αναμνηστική φωτό των 22 παικτών στο Ιράν-ΗΠΑ το 1998, εν μέσω πολιτικών εντάσεων των δυο χωρών εκείνη την εποχή, δείχοντας πως το ποδόσφαιρο ενώνει τους λαούς.

Μάριος Μάντζος

Το γκολ του Φάμπιο Γκρόσο στην παράταση, στον ημιτελικό των Ιταλών με τους Γερμανούς το 2006. Ένα πραγματικά μεγάλο ματς, το οποίο όδευε ολοταχώς προς τη διαδικασία των πέναλτι. Η πάσα του Πίρλο, το φοβερό τελείωμα του Γκρόσο, με την υπέροχη, γλυκύτατη πορεία της μπάλας στα δίχτυα του Λέμαν, το λεπτό (119') και το γεγονός ότι οι Ιταλοί "άλωσαν" την έδρα των Γερμανών, ήταν ένας πραγματικά φανταστικός συνδυασμός για έναν φίλαθλο. Το γκολ που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Γιώργος Ρουμελιώτης

Η κουτουλιά του "Ζιζού"

5) ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ;

Γιώργος Ρουμελιώτης: Υποστηρίζω "Τρικολόρ"!

Πάνος Νικολακόπουλος: Υποστηρίζω Βραζιλία

Χρήστος Γραβιάς: Την ομαδάρα με τα πορτοκαλί. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Μάριος Μάντζος: Δεν θα σταματήσω μέχρι να το πάρει. Και ας χρειαστεί αιώνες. E-N-G-L-A-N-D!!!

Related

Μουντιάλ 2014 2366798100509153134

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item