NBA Finals 2014: Let the show begin!

 ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΒΙΑ  Στον πρώτο τελικό που επίκειται σήμερα τα ξημερώματα (04:00 ώρα Ελλάδος) στο ΑΤ&Τ Center του Τέξας, San A...


 ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΒΙΑ 

Στον πρώτο τελικό που επίκειται σήμερα τα ξημερώματα (04:00 ώρα Ελλάδος) στο ΑΤ&Τ Center του Τέξας, San Antonio Spurs και Μiami Heat "διασταυρώνουν τα ξίφη τους" για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια σειρά που δεν αποκλείεται, όπως πέρυσι, να τραβήξει μέχρι το έβδομο (και τελευταίο) παιχνίδι. Ένα ζευγάρι, το οποίο, όσο και αν δεν το πίστευαν τόσο οι στοιχηματικές εταιρίες (που πόνταραν κυρίως σε Chicago και Clipers), όσο και μεγάλη μερίδα των φιλάθλων, δίκαια φτάνει ξανά μέχρι το τέλος της διαδρομής. 



Και αν για τους Χιτ, ως back-to-back πρωταθλητές, ήταν κάπως αναμενόμενο, για τους Σπερς που παρουσιάστηκαν σταθερότατοι μέσα στη χρονιά, παίρνοντας και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα play-off, δεν θα ποντάραμε με την ίδια σιγουριά. Η ομάδα του Σαν Αντόνιο θα βρεθεί για πέμπτη φορά σε τελικούς (μετρώντας 4 τίτλους, όλους σε "μονές" σεζόν: το '99, το '03, το '05 και το '07) και πρώτη φορά σε δεύτερο συνεχόμενο. Ως πρωταθλήτρια της Δυτικής Περιφέρειας, πέρασε κατά σειρά το Ντάλας (4-3), το Πόρτλαντ (4-1) και τέλος την Οκλαχόμα (4-2), αντιπάλους που δεν τους λες και αμελητέα ποσότητα. Με την προσθήκη του Μάρκο Μπελινέλι, ο Γκρεγκ Πόποβιτς (ή "coach Pop" για τους Αμερικανούς) διαθέτει ένα ολοκληρωμένο ρόστερ, αφού ακόμα και ρολίστες όπως ο Τζόζεφ ή ο Μιλλς ή ο Γκριν μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η τριπλέτα των "γερόλυκων" Πάρκερ-Ντάνκαν-Τζινόμπιλι θα αναλάβει κυρίως το ρόλο του σκοραρίσματος, ενώ μεγάλο βάρος πέφτει και στον Λέοναρντ, ο οποίος θα πάρει πάνω του το μαρκάρισμα του Λεμπρόν- αυτό από μόνο του λέει πολλά. Με 105.6 πόντους κατά μέσο όρο τη φετινή σεζόν, με την καλύτερη άμυνα, καθώς και με το πλεονέκτημα της έδρας, τα "Σπιρούνια" μπορούν σαφώς να πάρουν τον τίτλο που τους στέρησε το τρίποντο του Άλλεν στο τέλος του έκτου περσινού τελικού.


Βέβαια, δεν γίνεται να ξεγράψεις και έτσι εύκολα το Μαϊάμι, το οποίο θα βρεθεί σε τελικούς για τέταρτη συνεχόμενη φορά και θα διεκδικήσει το three-peat (κάτι που έχουν πετύχει οι Lakers και οι Celtics στο μακρινό παρελθόν, όπως και οι Bulls τη δεκαετία των 90's). Στηριζόμενοι στο ταλέντο τους και τα φυσικά τους προσόντα, οι "μπροστάρηδες" Τζέιμς, Μπος και Γουέιντ, με φυσικό ηγέτη τον πρώτο ασφαλώς, θα ηγηθούν των προσπαθειών των Χιτ, πλαισιωμένοι κυρίως από τους ταχύτατους Κόουλ και Τσάλμερς. Μέσα στη ρακέτα αναμένεται να κάνει μεγάλες ζημιές ο Κρις Άντερσεν, αφού ο Όντεν δεν έχει προσφέρει και πολλά μέχρι στιγμής. Παίρνοντας τη 2η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας στη regular season, το Μαϊάμι δεν είχε πρόβλημα στα play-off κόντρα στη Σάρλοτ (4-0), στο Μπρούκλιν (4-1) και την Ιντιάνα (4-2), σπάζοντας κιόλας το πλεονέκτημα της έδρας που είχαν οι Πέισερς. Αυτό θα επιδιώξουν και στα δυο πρώτα παιχνίδια που θα γίνουν στο Τέξας, και δεν αποκλείεται και να το πετύχουν, αφού από το 2011, έχουν σπάσει (τουλάχιστον μια φορά) και τις 15 έδρες όπου αγωνίστηκαν στα νοκ-άουτ, ρεκόρ πραγματικά φοβερό. 

Προβλέψεις σε τέτοιες καταστάσεις δεν χωράνε, παρά μόνο το ότι θα γίνουν ματσάρες με τεράστιο ενδιαφέρον. Συνέχεια επί της οθόνης, λοιπόν...

Χρήστος Γραβιάς

Related

Nightly Notables 1643701256406977881

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item