Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Η φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώθηκε και οι οκτώ χώρες που θα απαρτίζουν τα πρ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Η φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώθηκε και οι οκτώ χώρες που θα απαρτίζουν τα προημιτελικά έχουν γίνει πλέον γνωστές. Η απουσία του μεγάλου φαβορί εξακολουθεί να θέτει πολλά ερωτηματικά σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί το τουρνουά, με όλους τους αγώνες να είναι πλέον αμφίρροποι.

Εννέα γκολ σε σύνολο οκτώ 90λέπτων, πέντε αγώνες που κρίθηκαν μετά το 90', εκ των οποίων οι δύο οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Αυτό ήταν το μενού της φάσης των "16", που μαρτυρά πόσο κλειστοί αγώνες έχουν αρχίσει να γίνονται και πως πλέον "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη".

Είδαμε όλα τα υποτιθέμενα φαβορί να ζορίζονται και να φτάνουν ένα βήμα από τον αποκλεισμό. Οι Βραζιλιάνοι έφτασαν στα πέναλτι για να αποκλείσουν τη Χιλή, μία διαδικασία που απέφυγε με ασύλληπτη τύχη η Αργεντινή που σκόραρε στο 118' κόντρα στους Ελβετούς που έχασαν τρομακτική ευκαιρία δευτερόλεπτα μετά. Επίσης, οι Γερμανοί έκαμψαν την αντίσταση των Αλγερινών στην παράταση, ενώ οι Ολλανδοί γύρισαν από την κόλαση στον παράδεισο και επικράτησαν 2-1 των Μεξικανών με γκολ στο 88' και ανύπαρκτο πέναλτι στο 94'.

Επιπρόσθετα, Βέλγιο και Κόστα Ρίκα, σε δύο επίσης πολύ κλειστά ματς κόντρα σε ΗΠΑ και Ελλάδα αντίστοιχα, βγήκαν με δραματικό τρόπο νικητές.

Ουσιαστικά, βάσει εικόνας και αποτελέσματος, η μοναδική ομάδα που ικανοποίησε στο έπακρο και ήταν αυτή που "καθάρισε" τον αντίπαλό της, ήταν η Κολομβία. Με πρωταγωνιστή τον Χάμες Ροδρίγες επιβλήθηκε 2-0 της Ουρουγουάης, στον λατινοαμερικάνικο "εμφύλιο", και ήταν η μόνη που δεν αγχώθηκε και άφησε θετική εντύπωση. Ακόμη και οι Γάλλοι, που κέρδισαν με το ίδιο σκορ τους Νιγηριανούς, έπρεπε να φτάσουν στο τελευταίο δεκάλεπτο για να ανοίξουν το σκορ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πάρτυ των γκολ και τα over της α' φάσης είναι πλέον... όβερ. Έχουν τελειώσει δηλαδή. Οι ομάδες δίνουν πλέον μεγαλύτερη βάση στα μετόπισθεν, αφού τα ματς είναι μία κι έξω και δεν υπάρχουν περιθώρια για στραβοπατήματα και ρίσκα. Όποιος υποτιμήσει τον αντίπαλο, την έβαψε. Οι τέσσερις αγώνες της προημιτελικής φάσης έχουν πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ δύσκολα θα είναι πλούσιοι σε γκολ. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν θα έχουμε θέαμα και την μπάλα πάνω-κάτω.

Η φάση των "16" πάντως μας... ρήμαξε στα ξενύχτια με τις παρατάσεις και τα πέναλτι. Για να δούμε αν θα έχουμε ανάλογες περιπτώσεις και στα προημιτελικά.

Μάριος Μάντζος

Related

main 2552677352063189132

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item