Στο δρόμο του Παναθηναϊκού η Σταντάρ Λιέγης

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Η Σταντάρ Λιέγης θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναικού για τον γ' προκριματικό γ...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Η Σταντάρ Λιέγης θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναικού για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Οι δύο ομάδες μάλιστα είχαν ξαναβρεθεί αντιμέτωποι στους "16" του Europa League τη σεζόν 2009-2010, με τους Βέλγους να προκρίνονται με δύο νίκες (1-3, 1-0).

Σε σχέση με τότε βέβαια πολλά έχουν αλλάξει και για τους δυο, και για τον Παναθηναϊκό που δεν έχει πλέον στις τάξεις του παίκτες τύπου Ζιλμπέρτο ή Σισέ, αλλά και για τη Σταντάρ που διέθετε σημαντικά ονόματα όπως ο Βίτσελ, ο Μποκανί και ο Γιοβάνοβιτς.

Παρελθόν για τους Βέλγους αποτελούν επίσης οι (πολύ καλοί την περσινή χρονιά) Οπάρε και Μπατσουάι, συνεχίζει ωστόσο το μεγάλο αστέρι της ομάδας Μεχντί Καρσελά-Γκονζάλες. Το σύνολο του Γκάι Λουζόν τερμάτισε 2ο στην περσινή Jupiler League πίσω από την Άντερλεχτ, παρά την πρώτη θέση που είχε στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Η προϊστορία της με ελληνικές ομάδες είναι πολύ καλή, καθώς και πέρσι στα προκριματικά του Europa πέρασε με 2 νίκες την Ξάνθη (2-1, 1-2), ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό το φθινόπωρο του 2009 νίκησε στη Λιέγη (2-0) και έχασε στο Φάληρο (2-1).

Σε αυτό το πρώιμο στάδιο της νέας χρονιάς, οι προβλέψεις ελάχιστα μετράνε. Ναι μεν γλύτωσαν μεγαλύτερα ονόματα όπως των Ζενίτ ή Μπεσίκτας οι "πράσινοι", σίγουρα όμως και η Σταντάρ δεν θα πέσει... στάνταρ εύκολα, καθώς θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη, με το πρωτάθλημά της να ξεκινάει αρχές Αυγούστου. Μοιάζει πολύ πάντως με τον Παναθηναϊκό, αφού διαθέτει κατ' εξοχήν νεανικό σύνολο, γρήγορο και χωρίς βαριά ονόματα. Θετικό το ότι το πρώτο ματς (στις 29 ή 30 Ιουλίου) είναι στη Λιέγη, ώστε να ξέρει για τι αποτέλεσμα θα παίζει στον επαναληπτικό της Λεωφόρου.

Χρήστος Γραβιάς

Related

main 7860685295646843388

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item