Η σπουδαία μεταγραφή και οι εύλογες απορίες

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Πολλή κουβέντα γίνεται κάθε καλοκαίρι σχετικά με το αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αξιοποιεί σωστά τα χρήματα πο...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Πολλή κουβέντα γίνεται κάθε καλοκαίρι σχετικά με το αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αξιοποιεί σωστά τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία του Ολυμπιακού, κατά βάση από τη συμμετοχή του στο Champions League, ενίοτε και στο Europa. Τα ονόματα εξ αρχής σπάνια πείθουν τον "ερυθρόλευκο" λαό και η μουρμούρα είναι πάντα δεδομένη.

Η ολοκληρωμένη πια μεταγραφή όμως του Κώστα Φορτούνη φαντάζει μία από τις πιο σπουδαίες στη θητεία του αντιδημάρχου πλέον Πειραιά, στην ηγεσία του Ολυμπιακού. Αρκεί φυσικά αυτή να αξιοποιηθεί σωστά.

Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα όνομα παγκοσμίου φήμης ή για παίκτη με εμπειρία σε μεγάλες ομάδες, ωστόσο αυτά δεν είναι πάντα απαραίτητα για να πετύχει μια μεταγραφή. Έχουμε δει και "ναυάγια" διάσημων παικτών ουκ ολίγες φορές στη χώρα μας.

Ο Φορτούνης είναι ένας παίκτης με πλούσιο ταλέντο. Τα στοιχεία του είναι εξαιρετικά και είχαν γίνει ήδη εμφανή από τις πρώτες του κιόλας παρουσίες με τον Αστέρα Τρίπολης στη Super League. Φοβερός τεχνίτης, με οξυδέρκεια και εξυπνάδα, εξαιρετική πάσα και καλή υποδοχή της μπάλας. Ένας παίκτης που μπορεί να κουβαλήσει το τόπι και να το φέρει στην αντίπαλη περιοχή μοιράζοντας κατά βάση στους συμπαίκτες του και σκοράροντας ορισμένες φορές.

Μπορεί να παίξει με ιδιαίτερη επιτυχία τόσο ως κεντρικός χαφ, όσο και ως ακραίο εξτρέμ, καθώς και επιτελικός, πίσω από τον επιθετικό, γεγονός που μόνο χαρούμενο θα πρέπει να κάνει τον Μίτσελ, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του ένα ποιοτικό πολυεργαλείο από τη μέση και μπροστά.

Και ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως μιλάμε για Έλληνα ποδοσφαιριστή. Τονώνει δηλαδή ακόμη περισσότερο το ήδη πλούσιο τα τελευταία χρόνια ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του Ολυμπιακού, που δίνει άλλη αίγλη στο σύλλογο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ίδιος θα παλέψει. Θα δουλέψει σκληρά για να κερδίσει μία θέση στις πρώτες επιλογές του Μίτσελ, για τους απλούστατους τρεις εξής λόγους:

α) Θέλει πολύ να βοηθήσει την ομάδα που έχει αγαπήσει πολύ, αφού από τα 12 μέχρι τα 17 του υπήρξε μέλος των ακαδημιών του. Προφανώς ήταν από τότε ένα όνειρο να παίξει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και η μοίρα του δίνει τώρα την ευκαιρία.

β) Αναζητά ξανά το "εισιτήριο" για το "τρένο" της Εθνικής Ομάδας, το οποίο έχασε στο Μουντιάλ που μας πέρασε, ειδικά τώρα που ο καινούργιος ομοσπονδιακός τεχνικός, Κλαούντιο Ρανιέρι, γουστάρει πολύ τους νέους και ταλαντούχους παίκτες. Θεωρητικά, δηλαδή, έχει μία παραπάνω ευκαιρία.

γ) Θέλει να παίξει στο Champions League. Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα ενός Ευρωπαίου ποδοσφαιριστή.

Οι απορίες όμως σχετικά με το κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα αξιοποιήσει σωστά τον ποδοσφαιριστή είναι πάμπολλες. Η Ιστορία εξάλλου έχει αποδείξει ότι, κακά τα ψέματα, οι "ερυθρόλευκοι" είναι... ειδικοί στο να γεμίζουν το ρόστερ τους με ταλέντα, τα οποία χάνονται άδοξα, φεύγοντας από δω κι από κει ως δανεικοί.

Με τις μεταγραφές των Κασάμι, Γκαζαριάν, Ντοσεμί, Ντουρμάζ, Κολοβού (συν τον Καθάριο), σε συνδυασμό με την παρουσία των Τσόρι και Φουστέρ, η μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού όχι απλά έχει γεμίσει, αλλά θυμίζει... ιαπωνικό τρένο. Κάπως έτσι, αναρωτιέται κανείς πού θα χωρέσει αυτός ο Φορτούνης.

Με βάση βέβαια και αυτά που έχουμε δει κατά καιρούς, δεν αποκλείεται η προσθήκη αυτή να αποτέλεσε απλά την αρπαγή ενός μεταγραφικού στόχου των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, που είναι βέβαιο ότι θα ανέβαζε τη δυναμική οποιουδήποτε από τους δύο και αν επέλεγε. Αυτό βέβαια θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, που σίγουρα δεν έχει τη διάθεση να βολοδέρνει στη Super League ως δανεικός.

Από την άλλη βέβαια, η αξιοποίηση ποδοσφαιριστών όπως ο Σάμαρης και ο Μανωλάς δίνουν πολλές ελπίδες στον Φορτούνη ότι και εκείνος μπορεί μέσα από αληθινά σκληρή δουλειά να ανέβει ψηλά στη λίστα των επιλογών του Μίτσελ.

Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα θα δοθεί φυσικά από τον ίδιο τον Ισπανό προπονητή. Μακάρι όμως όλα να πάνε καλά για τον ίδιο τον παίκτη. Και γιατί το αξίζει και γιατί τον χρειάζεται η Εθνική μας.

Μάριος Μάντζος

Related

main 4000265663434360187

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item