Μια ματιά στις επιλογές Κατσικάρη

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Με καινούριο προπονητή και νέα πρόσωπα θα ξεκινήσει την προετοιμασία της στο Καρπενήσι η Εθνική μας ομά...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Με καινούριο προπονητή και νέα πρόσωπα θα ξεκινήσει την προετοιμασία της στο Καρπενήσι η Εθνική μας ομάδα, εν όψει του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Ισπανία (30/8-14/9). Με τελευταία μεγάλη διάκριση να είναι το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009, αλλά και την... πρόκριση μέσω της wild card (και του κόστους που αυτή δημιουργεί), η 12άδα των "εκλεκτών" του Φώτη Κατσικάρη θα προσπαθήσει να αλλάξει σελίδα επιστρέφοντας στις διακρίσεις.

Ο όμιλος που θα περιμένει την Εθνική στη Σεβίλλη (αντιμετωπίζοντας κατά σειρά Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο για να ακολουθήσουν τα "ντέρμπυ" με Κροάτες και Αργεντίνους), κρύβουν παγίδες, όπως και οι διασταυρώσεις στα νοκ-άουτ θα είναι επικίνδυνες, ωστόσο μεγαλύτερη σημασία θα έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή να είναι η ομάδα έτοιμη, προετοιμασμένη και χωρίς περαιτέρω απώλειες.΄Ηδη οι απουσίες των Σπανούλη, Φώτση και Κουφού (για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά) μετράνε, η Εθνική όμως δεν μπορεί να μένει σε αυτά: το σύνολο προέχει πάντα των μονάδων (όποιες και αν είναι αυτές).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κόουτς Κατσικάρης, εκ των καταλληλότερων που θα μπορούσαν να βρεθούν για την ομοσπονδιακή θέση, θα συνδυάσει στην 16άδα που κάλεσε (με τους 12 να μένουν) την εμπειρία των "παλιοσειρών" (Μπουρούση, Καϊμακόγλου, Πρίντεζη κλπ) με την φρεσκάδα και το ταλέντο των πιο νέων, ώστε να προετοιμάσει και την ομάδα σταδιακά για την επόμενη γενιά. Εκεί στηρίζονται οι κλήσεις παικτών όπως ο Μπόγρης, ο Τσαϊρέλης (που προέρχονται από εκπληκτική σεζόν με τον ΠΑΟΚ) ο Γιάνκοβιτς και φυσικά ο Αντετοκούμπο, μετά και το πολύ καλό Summer League που έκανε τώρα στο Λας Βέγκας.

Επίσης, εξίσου σημαντική και η παρουσία του Νικ Καλάθη, η τιμωρία του οποίου (για χρήση απαγορευμένης ουσίας στο ΝΒΑ) παρακάμφθηκε. Αποτελώντας εξαιρετικό μπακ-απ του Κόνλεϋ στο Μέμφις, ο Νικ θα είναι ο x-factor της ομάδας, λόγω της ταχύτητας και του πικ-εν-ρολ που μπορεί να παίξει, ενώ σε αντίθεση με πέρσι και τις τέσσερις επιλογές στο 4-5, θα δοθεί περισσότερος χώρος στην 12αδα στους ψηλούς, ιδίως σε αυτούς που μπορούν να παίξουν και στις δυο θέσεις (πχ Καιμακόγλου). 

Το μόνο σίγουρο είναι οτι οι διεθνείς έχουν πολύ δρόμο και δουλειά μπροστά τους ώστε να είναι έτοιμοι στο εναρκτήριο τζάμπολ. Και ασχέτως με το αν συμφωνούμε ή όχι, όλες οι επιλογές σωστές και μη θα φανούν στο παρκέ.

Χρήστος Γραβιάς

Related

main 1773215652451718788

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item