Το πιο ύπουλο αποτέλεσμα

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Το ισόπαλο αποτέλεσμα στο "Μορίς Ντουφράνς" της Λιέγης, βάσει της εικόνας του αγώνα, μοιάζει ο...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Το ισόπαλο αποτέλεσμα στο "Μορίς Ντουφράνς" της Λιέγης, βάσει της εικόνας του αγώνα, μοιάζει ολίγον τι δίκαιο. Σίγουρα, αν μία από τις δύο ομάδες έπρεπε να κερδίσει, αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δημιούργησε κάποιες παραπάνω απειλητικές καταστάσεις στην εστία της Σταντάρ. 

Και οι Βέλγοι πάντως είχαν τις καλές στιγμές τους και θα μπορούσαν, ειδικά στο α' μέρος, να έχουν προηγηθεί, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κουτρουμπής έσωσε το "τριφύλλι" από βέβαιη παραβίαση της εστίας του. 

Σταντάρ και Παναθηναϊκός έδειξαν πάνω-κάτω μία ισορροπία μεταξύ τους. Ούτε οι μεν, ούτε οι δε υπερτερούν ιδιαίτερα έναντι του αντιπάλου τους και αυτό, σε συνδυασμό και με το αποτέλεσμα, προσδίδει ιδιαίτερη ομορφιά στον επαναληπτικό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε πέντε βράδια από σήμερα.

Το βασικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, που ήταν το εκτός έδρας γκολ, δεν υλοποιήθηκε. Κάτι που αν γινόταν, θα του χάριζε ένα σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Ένα προβάδισμα το οποίο παραμένει μεν, αλλά είναι ισχνό μετά το χθεσινό 0-0.

Σε νοκ-άουτ αγώνες, το 0-0 εκτός έδρας στο πρώτο ματς θεωρείται εκ των πραγμάτων ως το πιο ύπουλο αποτέλεσμα. Γιατί, μπορεί να έχεις προβάδισμα αφού θα χρειαστεί απλά να νικήσεις τον αντίπαλο και με μισό-μηδέν για να περάσεις, αλλά αν δεχθείς ένα γκολ και ειδικά πρώτος, η κατάσταση δυσκολεύει πάρα πολύ, κυρίως από πλευράς ψυχολογίας.

Και ειδικά για μια νεανική ομάδα όπως του Παναθηναϊκού, το ενδεχόμενο να μπει η Σταντάρ μποστά στο σκορ θα βαρύνει πολύ τα πόδια κυρίως των μικρών, από τους οποίους ουσιαστικά εξαρτάται όχι απλά μία πρόκριση που θα βελτιώσει το πληγωμένο πρεστίζ του αθηναϊκού συλλόγου, αλλά και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, που θα δώσει "ανάσα" στο ταμείο, χωρίς να αποκλείεται να φέρει και μια νέα μεταγραφή.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα έχει στο νου του δύο πράγματα στους Αμπελόκηπους. Πρωτίστως, να σκοράρει και, δευτερευόντως, να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Η Σταντάρ δεν απείλησε τόσο πολύ τους "πράσινους" ώστε να πείσει πως μπορεί να τους κατατροπώσει, ειδικά στη Λεωφόρο. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να καθησυχάσει την ελληνική ομάδα. Ένα στημένο στο πρώτο δεκάλεπτο ή ένα τσαφ ή οτιδήποτε άλλο, αρκεί για να κάνει τη ζημιά. Είναι και η τύχη. Σε τι βραδιά άραγε θα βρεθούν οι δύο ομάδες; Κανείς δεν ξέρει.

Βασικό στοιχείο πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψουν οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου ενόψει του επαναληπτικού είναι η τελική προσπάθεια. Οι ποδοσφαιριστές των "πρασίνων" έδειξαν έλλειψη ψυχραιμίας όταν έφτανε η ώρα που ετοιμάζονταν να σημαδέψουν την εστία του Καβασίμα, με αποτέλεσμα να τα "θαλασσώνουν" ξανά και ξανά, μένοντας εν τέλει χωρίς γκολ. Εάν έχουν καθαρό μυαλό και παίξουν απλά στην επίθεση, η πρόκριση είναι δεδομένη.

Η άμυνα από την άλλη έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αν και υπάρχουν λαθάκια που μπορείς να της καταλογίσεις, ωστόσο φάνηκε πως οι μπακ του Παναθηναϊκού είναι ικανοί να εξουδετερώσουν τους επιθετικογενείς παίκτες της Σταντάρ.

Το 0-0 σίγουρα είναι ένα καλό αποτέλεσμα αλλά για να αξιοποιηθεί, απαιτεί πάρα πολλή προσοχή και σωστή διαχείριση από τον Παναθηναϊκό, γιατί ουκ ολίγες ομάδες την έχουν πατήσει έτσι. Και οι "πράσινοι" το έχουν κάνει κατά το παρελθόν με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2008 από τους Ρέιντζερς με το 1-1 της Λεωφόρου, παρά το 0-0 στη Γλασκώβη, και παλαιότερα (2004), πάλι για την ίδια διοργάνωση, την ήττα-αποκλιεσμό με 0-1 στο "Απόστολος Νικολαΐδης" από την Οσέρ, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα.

Υ.Γ.: Σαφώς και δεν πρέπει να υποτιμάμε τον παράγοντα έδρα. Η Λεωφόρος, όπως πολύ εύστοχα επεσήμανε ο Πέτριτς, θα φλέγεται. Δεν θα έχει καμία σχέση με το "Μορίς Ντουφράνς". Το πάθος των Ελλήνων φιλάθλων δεν συγκρίνεται με των Βέλγων. Και σίγουρα αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό, αρκεί οι οπαδοί του να συμπεριφερθούν σωστά και να μην αρχίσουν την γκρίνια και τη μουρμούρα αν το ματς δεν κυλάει όπως εκείνοι το ονειρεύονται. Αν όμως όλα είναι καλά, ο κόσμος θα είναι αδιαμφισβήτητα ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας.

Μάριος Μάντζος

Related

main 7547260061749689097

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item