Το στοίχημα του Λουίς Ενρίκε για τους "μπλαουγράνα"

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Το σαββατιάτικο clasico τελείωσε με δίκαιη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπαρ...

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Το σαββατιάτικο clasico τελείωσε με δίκαιη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα με 3-1. Μπορεί για τους Μαδριλένους να μην υφίσταται αρνητική κριτική σχετικά με το παιχνίδι αλλά για τους "μπλαουγκράνα" ο προβληματισμός είναι μεγάλος και ειδικότερα για τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος στο δεύτερο κρίσιμο παιχνίδι στο πάγκο γνώρισε την ήττα δεχόμενος πάλι 3 γκόλ (ήττα από Παρί με 3-2).

Η Μπαρτσελόνα φέτος ξεκίνησε τη σεζόν με πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ιδιαίτερα στην άμυνα και στη θέση του τερματοφύλακα αφού αποκτήθηκαν αντίστοιχα οι Ματιέ, Βερμάλεν, Ντούγκλας, Μπράβο και Τερ Στέγκεν, ενώ στο κέντρο μετά την πώληση του Φάμπρεγκας ήρθε ο Ράκιτιτς και στην επίθεση ο Σουάρες μετά από τα 70 εκατομμύρια που υποχρεώθηκε να βγάλει η Μπάρτσα για να τον κάνει δικό της. Η πρόσληψη του Λουίς Ενρίκε ακουγόταν από τα τέλη της περσινής σεζόν όταν το διαζύγιο ανάμεσα στο Μαρτίνο και την ομάδα της Καταλονίας ήταν ολοφάνερο. Ο Ενρίκε αποκτήθηκε με το σκεπτικό του μοντέλου που ακολούθησε η Μπάρτσα με τον Γκουαρντιόλα όταν και εκείνη η ομάδα κατέκτησε τα πάντα την τριετία 2009-2012. Όμως κάθε επιτυχία δύσκολα επαναλαμβάνεται πάντα με τον ίδιο τρόπο.

Σαφέστατα και είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε τον Ενρίκε άλλωστε και ο ίδιος τονίζει στις δηλώσεις τους πως και εκείνος και οι παίκτες του θα κριθούν στο τέλος της χρονιάς. Όμως είναι μια καλή ευκαιρία να τονίσουμε τα όποια λάθη γίνονται εξαρχής χωρίς να το παίζουμε αργότερα "μετά Χριστόν προφήτες". Η σταδιοδρομία του Λουίς Ενρίκε στους πάγκους είναι μικρή και χωρίς πολλά αξιόλογα και αξιοσημείωτα. Οι ομάδες που έχει προπονήσει ουσιαστικά είναι δύο προτού αναλάβει την Μπαρτσελόνα: η Ρόμα με την οποία δεν τα πήγε καθόλου καλά αν αναλογιστούμε ότι τη σεζόν που ανέλαβε (2011) αποκλείστηκε από τη Σλόβαν Μπρατισλάβα για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ ενώ στο πρωτάθλημα κατάφερε να τερματίσει κάτω από τις θέσεις που δίνουν το εισιτήριο για την Ευρώπη. Το ίδιο καλοκαίρι αποφάσισε να μην συνεχίσει στη Ρόμα και προσλήφθηκε από τη Θέλτα στην οποία οι απαιτήσεις για πρωταθλητισμό είναι λιγότερες και ο βασικός στόχος ήταν η παραμονή στην La Liga στόχος, ο οποίος επετεύχθη εύκολα σχετικά. Γίνεται αντιληπτό ότι αποτελεί ένα επικίνδυνο στοίχημα η πρόσληψη του στους "μπλαουγκράνα", αφού κανονικό και πολύπειρο προπονητή με περγαμηνές και έργο δεν μπορείς να τον αποκαλέσεις. Το ρίσκο αυτό είναι ευθύνη της διοίκησης και όχι τόσο του ίδιου του Ενρίκε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φετινή χρονιά αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού πέρσι η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τη σεζόν χωρίς την κατάκτηση κάποιου τίτλου κάτι που είχε να γίνει από τη σεζόν 2007-2008. Γι' αυτό το λόγο φέτος επενδύθηκαν πολλά λεφτά και ο πήχης είναι ήδη πολύ υψηλά.

Στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, η ομάδα του Ενρίκε δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής κάτι εντυπωσιακό, οι λόγοι είναι πολλοί κυρίως όμως το μεγάλο rotation που γίνεται σε Ισπανία και Ευρώπη, το οποίο δεν βοηθά πολύ στην απόκτηση ρυθμού, ενώ παράλληλα σε πολλά παιχνίδια η ομάδα δείχνει αρκετά προβλέψιμη επιθετικά και με αργό κέντρο αφού ο Ινιέστα βαδίζει στα 30 και οι Ράκιτς και Μπουσκέτς δεν φημίζονται για τα γρήγορα τρεξίματα τους. Πολύς λόγος γίνεται και για το passing game το οποίο έχει αρχίσει και φθίνει, αφού πλέον οι άμυνες προσαρμόζονται εύκολα στο συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του "Μπερναμπέου" δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την Μπαρτσελόνα σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα, γεγονός που προβληματίζει, αφού αυτή η ομάδα έχει πολλές ισχυρές προσωπικότητες. 

Εν κατακλείδι, η ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο clasico γεννά ερωτήματα σχετικά με τις ικανότητες του Λουίς Ενρίκε και για το αν μπορεί να φέρει επιτυχίες στο σύλλογο. Η συνέχεια της σεζόν και τα αποτελέσματα που θα φέρει θα δικαιώσουν ή όχι τον Ισπανό κόουτς και τη διοίκηση της Μπάρτσα.

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

main 8656868092594274583

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item