Λύνει τα προβλήματα με Σφαιρόπουλο;

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Μετά από περίπου ένα μήνα από την παραίτηση Μπαρτζώκα οι ιθύνοντες του μπασκετικο...

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Μετά από περίπου ένα μήνα από την παραίτηση Μπαρτζώκα οι ιθύνοντες του μπασκετικού Ολυμπιακού προχώρησαν στην πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με στόχο να λύσει εκείνος τα αγωνιστικά προβλήματα και να επαναφέρει του Πειραιώτες στο τρένο των επιτυχιών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Αγγελόπουλοι έψαξαν και άλλες λύσεις γι' αυτό άργησαν να πάρουν προπονητή, όμως η χρονική στιγμή ήταν τέτοια που μεγάλα ονόματα δεν μπορούσαν να κατηφορίσουν στον Πειραιά, αφού, πέρα από το οικονομικό, οι περισσότεροι βρίσκονταν ήδη σε ομάδα (π.χ. Κόλε). 

Φαίνεται λογική ως εκ τούτου η πρόσληψη του Σφαιρόπουλου και δικαιολογείται πάνω σε τρία σημαντικά σημεία: 

α) Είναι Έλληνας νέος και φιλόδοξος προπονητής, αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα ενώ β) παλαιότερα είχε βρεθεί στον πάγκο του Ολυμπιακού (επί Καζλάουσκας, Γκέρσον, Γιαννάκη) μπορεί όχι ως προπονητής αλλά στο τεχνικό team, οπότε έχει γνώσεις πάνω στη φιλοσοφία της ομάδας και δεν χρειάζεται αρκετό χρόνο προσαρμογής και τέλος γ) το οικονομικό ρίσκο είναι μικρό παρά το γεγονός ότι υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια, έτσι αν τα πράγματα πάνε στραβά φέτος η διοίκηση μπορεί να ψαχτεί το καλοκαίρι ακόμη περισσότερο και να κάνει την καλύτερη επιλογή.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν ενθουσιάζονται και ούτε πρέπει καθώς ακόμα είναι πολύ νωρίς και όλοι κρίνονται από το χρόνο και από τα έργα τους. Το μόνο σίγουρο που διακρινόταν από μακριά είναι ότι η ομάδα είχε ανάγκη έναν κανονικό προπονητή, ώστε να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση. Ας μην ξεχνάμε ότι το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πολύ καλό ποιοτικά και με την επιστροφή των τραυματιών (Πρίντεζη, Ντάρντεν, Παπαπέτρου) η ομάδα θα ρολάρει αρκετά. Απλά αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός είναι ο αγωνιστικός ρυθμός και η ανάπτυξη του επιθετικού πλάνου του, κάτι που στη νίκη κόντρα στην Νεπτόυνας (81-85) την Παρασκευή έβγαζε μάτια. Η ομάδα δεν μπορεί να παίξει σωστά pick n' roll, ενώ δεν έχει τον τρόπο να χτυπήσει στη ρακέτα εφαρμόζοντας το low post και έτσι οδηγείται σε ανοργάνωτες επιθέσεις που καταλήγουν στην επιλογή κάποιου μακρινού σουτ.

Αυτά είναι εν ολίγοις τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα και αυτά που καλείται να λύσει ο Σφαιρόπουλος, το όνομα του οποίου μπορεί να μην είναι μεγάλο, αλλά η προσωπικότητα του μπορεί να μεγαλώσει μέσα από τις επιτυχίες, τη σκληρή δουλειά και τα προσγειωμένα μυαλά.

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Ελληνά κόουτς και καλή δύναμη.

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

main 249073617913134063

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item