Συνέρχεται και το δείχνει

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ  Ο Παναθηναϊκός αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει πατήματα και αυτοματισμούς μες στο γήπεδο και σε σ...



 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ 


Ο Παναθηναϊκός αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει πατήματα και αυτοματισμούς μες στο γήπεδο και σε συνδυασμό με την επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ στην δράση, έχει την ευκαιρία να πατήσει αυτήν την περίοδο γκάζι και να μείνει έτσι μέσα στην διεκδίκηση και των τριών φετινών του στόχων (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη).

Και να που τελικά απέναντι στον Ατρόμητο ο Παναθηναϊκός έδειξε και πάλι, ότι μετά το μουδιασμένο ξεκίνημά του στη σεζόν αρχίζει σταδιακά να θυμίζει την ομάδα που όλοι μας χαιρόμασταν πέρσι να βλέπουμε, ιδιαίτερα από τον Γενάρη και μετά.

Από το ματς με την Αϊντχόβεν στην Ολλανδία πριν από δύο εβδομάδες και έπειτα, το "τριφύλλι" πραγματοποιεί συνεχόμενες καλές εμφανίσεις: Ισοπαλία με τους Ολλανδούς εκτός, ήττα με παρατράγουδα αλλά καλή αμυντική συνοχή στο Φάληρο, νίκη με 3-1 στο Κύπελλο απέναντι στον Παναιτωλικό και την Κυριακή πάλι νίκη απέναντι στον αξιόμαχο και πάντα δυνατό Ατρόμητο στη Λεωφόρο με 2-0. 

Ωστόσο, αυτό που έχει μεγάλη σημασία, δεν είναι μόνο τα καλά αποτελέσματα που έχει καταφέρει κι έχει πάρει ο Παναθηναϊκός όλο αυτό το διάστημα. Το πραγματικό κέρδος έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλέον ο Γιάννης Αναστασίου έχει ανοίξει το ροτέισον και χρησιμοποιεί παίκτες που δεν είχαν πολύ έως τώρα χρόνο συμμετοχής.

Ο Μπούι για παράδειγμα, που είχε μέχρι το ματς με την Αϊντχόβεν ολιγόλεπτες συμμετοχές (κι αυτές συνήθως ως αλλαγή) έχει αγωνιστεί βασικός και όλο το 90λεπτο στην Ολλανδία, βασικός στο "αιώνιο" ντέρμπι αγωνιζόμενος για περίπου μία ώρα, βασικός για όλο το 90λεπτο στο κύπελλο απέναντι στον Παναιτωλικό όπου και σκόραρε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα, ενώ χθες απέναντι στο Ατρόμητο έγραψε στο κοντέρ του ακόμη ένα ολόκληρο ματς.

Και ο Δώνης όμως και ο Μπαϊράμι, αλλά και ο Ρισβάνης (άσχετα αν ο τελευταίος τραυματίστηκε και αποχώρησε την Κυριακή λίγο πριν το ημίχρονο), αρχίζουν να μπαίνουν -ο καθένας ξεχωριστά- πιο ενεργά στα πλάνα του Αναστασίου, ενώ μην ξεχνάμε και τους Ντίνα (πολύ ανεβασμένος μέχρι τον τραυματισμό του) και Κλωναρίδη (σκόραρε κι αυτός απέναντι στον Παναιτωλικό), που κι αυτοί όποτε τους δίνεται  ευκαιρία "σκυλιάζουν" για να αποδείξουν ότι την αξίζουν.

Μάλιστα το φορμάρισμα του Παναθηναϊκού έρχεται σε μια περίοδο που επιστρέφει και το βαρύ πυροβολικό των "πράσινων". Ο λόγος φυσικά για τον Μάρκους Μπεργκ που είναι εδώ, είναι υγιής και έτοιμος να "ματώσει" ξανά τα αντίπαλα δίχτυα, δίνοντας μια άλλη αίγλη και δυναμική στον Παναθηναϊκό. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε πως όλη η ομάδα είναι χτισμένη γύρω από τον Σουηδό επιθετικό.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια περίπου ώρα την επόμενη εβδομάδα, θα έχουμε σαφή εικόνα για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο φετινός Παναθηναϊκός. Τα παιχνίδια με Αϊντχόβεν στη Λεωφόρο και ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι πραγματικοί τελικοί. Με νίκη και στα δύο οι "πράσινοι" παραμένουν ζωντανοί τόσο στην διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, όσο και του πρωταθλήματος. Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας το ταξίδι στην Ευρώπη από τη μια τελειώνει άδοξα εδώ, ενώ και η επαφή με την κορυφή του πρωταθλήματος χάνεται, καθώς ο ΠΑΟΚ θα έχει αποσπαστεί με +12.

Πάντως το "τριφύλλι" έχει δείξει ότι τα δύσκολα του πάνε καλύτερα και σε αυτά ακριβώς είναι που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή.

Υ.Γ.: Ο Στιλ αποδεικνύει παιχνίδι με το παιχνίδι πως πρόκειται για πολύ καλό τερματοφύλακα. Σταθερός, έτοιμος να επέμβει στην παραμικρή φάση που θα χρειαστεί και με καλές εξόδους, δίνει σιγουριά στην άμυνα του και καθησυχάζει κάπως τον Αναστασίου, που πλέον έχει μια λιγότερη θέση να έχει έγνοια, αυτή του βασικού γκολκίπερ.

Χρήστος Δημόπουλος

Related

main 9097860442657839591

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item