Πέντε ευτράπελα εντός γηπέδων μέσα στο 2014 (vids)

 ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ  Όταν επί 12 σερί μήνες υπάρχει αγωνιστική δράση, είναι πολύ απλά αδύνατο να μη σημειωθούν αρκετά περίεργα, κά...


 ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ 

Όταν επί 12 σερί μήνες υπάρχει αγωνιστική δράση, είναι πολύ απλά αδύνατο να μη σημειωθούν αρκετά περίεργα, κάποια και αστεία, συμβάντα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Είχαμε και Μουντιάλ μέσα στο 2014, επομένως το... ρεπερτόριο έγινε ακόμη πιο πλούσιο. Συλλέχθηκαν πέντε από τα πάμπολλα ευτράπελα της ποδοσφαιρικής χρονιάς που ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες και σας τα παρουσιάζουμε.

5. "Ποιος π... άφησε τον καφέ του εδώ;"

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα, παρά το 2-0 υπέρ της Μαρσέιγ στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου στο εντός έδρας ματς με την Τουλούζ τον Οκτώβριο, δεν σταμάτησε στιγμή να φωνάζει στους παίκτες του και να ζει το ματς, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα. Ή μήπως σε αναμμένο καφέ;

Κάποιος από τους συνεργάτες του Αργεντίνου coach είχε φέρει έναν φρέσκο αχνιστό καφέ (πιθανόν για τον ίδιο τον προπονητή) και τον τοποθέτησε πάνω στο ψυγειάκι με τα νερά για τους παίκτες, το οποίο βρισκόταν πλησίον της γραμμής του πλαγίου για να έχουν εύκολη πρόσβαση οι ποδοσφαιριστές στο ύδωρ.

Μετά από αρκετή ώρα όρθιος, ο Μπιέλσα θέλησε να ξαποστάσει λίγο και επιχείρησε να κάτσει πάνω στο ψυγείο. Τι το' θελε; Ο καφές χύθηκε και τον έκαψε για τα καλά. Η αντίδρασή του είναι όλα τα λεφτά, καθώς, επηρεασμένος και από την ένταση του αγώνα, στρέφεται γενικότερα προς τον πάγκο και εξαπολύει φραστική επίθεση χωρίς συγκεκριμένο αποδέκτη. Πολύ γέλιο.



4. Στόχο ο δικός σου...

Το καλοκαίρι ο Σέρχιο Ράμος φέρεται να επιτέθηκε σε θαυμάστριά του, η οποία επιχείρησε να τον φωτογραφήσει τη στιγμή που γευμάτιζε με τη σύντροφό του και τη μητέρα του, απειλώντας την ότι θα της πάρει την κάμερα. Αφού δεν τα κατάφερε, είπε να... ξεσπάσει σε άλλη κάμερα: την τηλεοπτική.

Το Νοέμβριο, η Ρεάλ φιλοξενήθηκε στην έδρα της Έλτσε. Στο 37ο λεπτό, η "βασίλισσα" βρισκόταν μπροστά στο σκορ και ο Σαούλ Μπερχόν επιχείρησε να προωθήσει την μπάλα από τα δεξιά για τους γηπεδούχους. Στο διάβα του όμως βρέθηκε ο Ράμος, ο οποίος έδιωξε με δύναμη την μπάλα σε πλάγιο δίνοντάς της πολύ ύψος, πετυχαίνοντας την πανοραμική τηλεοπτική κάμερα, που εκείνη την ώρα μετέδιδε την εικόνα από το "Μαρτίνεθ Βαλέρο".

Πόσες οι πιθανότητες; Στόχο να την είχε βάλει, 150 φορές να το προσπαθούσε, δεν θα το πετύχαινε με τίποτα. Ήταν ένα φοβερό στιγμιότυπο που δικαιωματικά κατακτά μία θέση στο εν λόγω top-5.


3. Ρε τον "σκύλο"...

Θα μπορούσε να είναι και σε μία πιο υψηλή θέση, αλλά παρά την αστεία του πλευρά έχει και την αρνητική του, καθώς προκάλεσε εκνευρισμό σε πολλούς, καθώς και σωρεία επικριτικών σχολίων. Το 'χε ξανακάνει και φρόντισε με τον ίδιο τρόπο να κεντρίσει την προσοχή όλων και στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στην τελευταία αγωνιστική του δ' ομίλου, η Ουρουγουάη αντιμετώπιζε την Ιταλία, την οποία και νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Γοδίν λίγο πριν τη λήξη. Γκολ το οποίο χάρισε την πρόκριση στη φάση των "16" αλλά το στιγμιότυπο που έμεινε στο φίλαθλο κοινό χαραγμένο από εκείνη την ημέρα δεν ήταν η κεφαλιά του μπακ της Ατλέτικο. Ήταν το περιβόητο δάγκωμα του Λουίς Σουάρεζ στον Τζιόρτζιο Κιελίνι.

Ο Ουρουγουανός άσος της Λίβερπουλ ακόμη, πλησίασε τον Ιταλό αμυντικό, τη στιγμή που οι δυο τους περίμεναν μία σέντρα από τα αριστερά, και τον δάγκωσε στον ώμο. Το αστείο είναι ότι έκανε τη χαζομάρα του και μετά σωριάστηκε στο έδαφος με πόνο στα δόντια. Τι να σου κάνουμε ρε Λουίς...

Τη δαγκωνιά την πλήρωσε ακριβά ο Σουάρες, καθώς του απαγορεύθηκε να βοηθήσει την Ουρουγουάη στη φάση των 16, ενώ κατέληξε να παίξει το πρώτο του επίσημο ματς τέλη Οκτωβρίου! Του στοίχισε επίσης την υποψηφιότητά του για τη Χρυσή Μπάλα. Τουλάχιστον δεν τον εμπόδισε να πάρει μετεγγραφή στην Μπαρσελόνα... Ήταν αρκετή όμως η ενέργειά του για να προκαλέσει θυμό και να πλουτίσει ακόμη περισσότερο το κοινό των εχθρών του.



2. Μανούλα μου, μια ακρίδα...

Τι ακρίδα; Τέρας! Ποιος μπορεί να ξεχάσει το ζωντανό που "ερωτεύτηκε" τον Χάμες Ροδρίγες στον προημιτελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Βραζιλίας και Κολομβίας στη Φορταλέζα;

Στο 79ο λεπτό, ο Χάμες εκτέλεσε πέναλτι με το οποίο οι Κολομβιανοί μείωσαν σε 2-1. Ο σκόρερ έτρεξε αμέσως να πάρει την μπάλα για να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί. Τη στιγμή εκείνη όμως, μία... υπερφυσική ακρίδα προσγειώθηκε στο μπράτσο του και έμεινε κολλημένη εκεί για αρκετά δευτερόλεπτα. Ο άσος της Μονακό τότε πανηγύρισε κουνώντας και φιλώντας το χέρι στο οποίο είχε καθίσει η ακριδάρα, αλλά δεν πήρε πρέφα τίποτα. Σάμπως πήραν οι υπόλοιποι;

Όσοι το είδαμε στη συνέχεια, ανατριχιάσαμε. Φανταστείτε ο ίδιος ο Χάμες, που ήταν και το "θύμα". Υπάρχει πάντως και φωτογραφία, η οποία έχει αποθανατίσει μία στιγμή πριν την εκτέλεση του πέναλτι, στην οποία ο Χάμες έχει την κατοχή της μπάλας και η περιβόητη ακρίδα τον περιτριγυρίζει. Σίγουρα αυτή τη θαυμάστρια θα τη θυμάται για πολύ καιρό (αν όχι για πάντα) ο Κολομβιανός άσος.

Η φάση του πέναλτι με την προσγείωση της ακρίδας

Τον "φλέρταρε" από νωρίς... Τον είχε ήδη σταμπάρει!

1. Σιγά, σιγά, όπα!

Εντάξει. Δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση ότι η συγκεκριμένη στιγμή κερδίζει πανηγυρικά την πρώτη θέση στην κατηγορία των ποδοσφαιρικών ευτράπελων για το 2014. Πείτε το fail, funny moment, blooper... Είναι απλά κορυφαίο! Και είναι ακόμη πιο κορυφαίο από τη στιγμή που ο άνθρωπος δεν χτύπησε, γεγονός που μας επιτρέπει να γελάμε και να χαβαλεδιάζουμε όσο θέλουμε.

Μουντιάλ 2014, προημιτελικά. Η Αργεντινή αντιμετωπίζει το Βέλγιο και προηγείται με 1-0. Στο 62ο λεπτό, ο σκόρερ της "αλμπισελέστε", Γκονζάλο Ιγουαΐν, σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τιμπό Κουρτουά και χάνει μοναδική ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς. Ο coach των Αργεντίνων, Αλεχάνδρο Σαμπέγια, λύγισε κεφάλι και σώμα προς τα πίσω, σε μία κίνηση απόγνωσης για το χαμένο γκολ, αλλά υπερέβαλε λίγο, με αποτέλεσμα να βρεθεί μία ανάσα από το να βρεθεί στο χορτάρι. 

Η αντίδρασή του πάντως και η υπερπροσπάθειά του να γλιτώσει την τούμπα έπλασαν μία αλησμόνητα αστεία εικόνα, που δικαίως κατακτά την πρώτη θέση στην παρούσα λίστα.


Μάριος Μάντζος

Related

main 7019702795824726403

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item