2014: Η χρονιά της "βασίλισσας"

 ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ  Προσπαθούσε 12 ολόκληρα χρόνια να επιστρέψει εκεί όπου πραγματικά ανήκει. Το 2002 είχε ήδη εδώ και χρόνια α...


 ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ 

Προσπαθούσε 12 ολόκληρα χρόνια να επιστρέψει εκεί όπου πραγματικά ανήκει. Το 2002 είχε ήδη εδώ και χρόνια αρχίσει να φαίνεται πολύ μακρινό και η αλησμόνητη γκολάρα του Ζιντάν στη Γλασκώβη είχε πλέον μουσειακό χαρακτήρα και δεν αποτελούσε πια κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έψαχνε απεγνωσμένα τον τρόπο να ξαναγίνει η "βασίλισσα" που όλοι ξέραμε.

Δύο λεπτά απέμεναν για να χαθεί ο μεγάλος τελικός της Λισαβόνας. Ενενήντα τρία ολόκληρα λεπτά δεν της είχε κάνει τη χάρη η μπάλα. Το γκολ του Ντιέγο Γοδίν χώριζε τις δύο ομάδες από το πρώτο ημίχρονο. Η Ρεάλ όμως το πίστευε. Πίστευε ότι έστω και στην τελευταία φάση θα στείλει τον "εμφύλιο" με την Ατλέτικο στην παράταση. Το κεφάλι του Σέρχιο Ράμος έστειλε πράγματι την μπάλα στα δίχτυα του Τιμπό Κουρτουά, με τον Ισπανό μπακ να σημειώνει το γκολ της ζωής του, σίγουρα από πλευράς σημασίας. Ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο Μαρσέλο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο "υπέγραψαν" τη μεγάλη ανατροπή και η "βασίλισσα" επέστρεψε ξανά στο θρόνο της.

Το 2014 αποτελεί λοιπόν μία χρονιά-σταθμό για την ιστορία των "μερένχες", καθώς στη διάρκειά του υλοποίησε έναν στόχο ετών. Ένα τρόπαιο που πέραν της χαράς, της υπερηφάνειας και του γοήτρου, προσέφερε στη Ρέαλ τη χαμένη της αυτοπεποίθηση. Το πρωτάθλημα το έχασε για δεύτερη σερί χρονιά. Ποσώς την ενδιαφέρει, όμως, μπροστά στο δέκατο τρόπαιο του Champions League.

Ο Κάρλο Αντσελότι και οι ποδοσφαιριστές του πάλεψαν γι' αυτό σα να ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου. Έδειχναν με κάθε ευκαιρία ότι φέτος ήταν η χρονιά τους. Νίκες όπως το 1-6 στο Γκελζενκίρχεν και πολύ περισσότερο το 0-4 στο Allianz Arena επί της κατόχου του τροπαίου Μπάγερν Μονάχου δεν μπορούσαν παρά να προκαλέσουν το θαυμασμό της Ευρώπης και να αποδείξουν ότι η Ρεάλ πήρε αυτό το τρόπαιο με την αξία της.


Το φινάλε του έτος βρίσκει τη Ρεάλ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, με άνεση στους "16" του Champions League, καθώς και με ένα τρόπαιο ακόμη στο παλμαρέ της, εκείνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που τη χρίζει υπερπρωταθλήτρια της υφηλίου. Α, και φυσικά, μην παραβλέψουμε το Κύπελλο Ισπανίας με τη θρυλική κούρσα του Μπέιλ και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Με σταθερό τον κορμό της περσινής ομάδας, και με πολύ ποιοτικές προσθήκες που κόστισαν ένα κάρο εκατομμύρια, η "βασίλισσα" δείχνει έτοιμη να υπερασπιστεί το θρόνο της και να πετύχει κάτι το οποίο καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει στα χρονικά του Champions League από τη στιγμή που εκείνο μετονομάστηκε: να κατακτήσει δύο στη σειρά.

Το να το καταφέρει δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν μεγαθήρια που θα βρεθούν στο διάβα της και θα πρέπει να τα υπερνικήσει. Η φετινή Ρεάλ όμως είναι πολύ ικανή γι' αυτό και δικαίως θεωρείται για πολλούς το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης για το 2015.

Το ίδιο και στο πρωτάθλημα. Φαίνεται αποφασισμένη να φέρει τον τίτλο ξανά στο "Μπερναμπέου", μετά από τρία χρόνια. Η επιβλητική νίκη με 3-1 επί της Μπαρσελόνα σε αυτό το γήπεδο απέδειξε εξάλλου του λόγου το αληθές.

Ας θυμηθούμε τρία αλησμόνητα γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο 2014:

- Γκάρεθ Μπέιλ vs Μπαρσελόνα (16/04)

Ό,τι και να πει κανείς γι' αυτό το γκολ, είναι λίγο. Η κούρσα του Γκάρεθ Μπέιλ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Το τέρμα αυτό του Ουαλού εξτρέμ χάρισε στο 85' το Κύπελλο Ισπανίας στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς σημειώθηκε το 2-1 υπέρ της "βασίλισσας" στον τελικό με αντίπαλο την Μπαρσελόνα στο "Μεστάγια".


- Κριστιάνο Ρονάλντο vs Μπάγερν Μονάχου (29/04)

Η υπόθεση πρόκριση στον τελικό του Champions League έχει τελειώσει πολύ νωρίς. Με δύο κεφαλιές, ο Σέρχιο Ράμος, είχε δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 0-3 πριν το ημίχρονο. Τυπική υπόθεση το δεύτερο μέρος, σχεδόν αδιάφορη. Το φινάλε όμως αποθεωτικό και φυσικά αλησμόνητο. Πανέξυπνο φάουλ του Κριστιάνο, η μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ και 0-4. Εκείνο το βράδυ, η Ρεάλ "τρομοκράτησε" την Ευρώπη, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι το Champions League είναι δικό της.



- Σέρχιο Ράμος vs Ατλέτικο Μαδρίτης (24/05)

Ενενηκοστό τρίτο λεπτό στον τελικό του Champions League. Η Ρεάλ Μαδρίτης πίσω στο σκορ με 0-1 και αυτό το κόρνερ είναι ίσως η τελευταία της ευκαιρία να διεκδικήσει την κορυφή της Ευρώπης. Ο Σέρχιο Ράμος με μία ονειρική κεφαλιά στέλνει το ματς στην παράταση, όπου η Ρεάλ ήταν εμφανώς ανώτερη της Ατλέτικο και κατέκτησε τον τίτλο. Αν αυτό το γκολ δεν είχε μπει, το 10ο ακόμη θα αγνοείτο.



Μάριος Μάντζος

Related

main 9066514954526740769

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item