Πώρωση και ξενέρα μέσα σε 24 ώρες

 ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ  Τα συναισθήματα των φίλων του Ατρομήτου σχετικά με τη μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας είναι ανάμεικτα. Κ...


 ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ 

Τα συναισθήματα των φίλων του Ατρομήτου σχετικά με τη μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας είναι ανάμεικτα. Και αυτό είναι απολύτως λογικό αν σκεφτούμε ότι χθες το πρωί οι Περιστεριώτες πραγματοποίησε μία ποιοτική προσθήκη και περίπου ένα εικοσιτετράωρο αργότερα έχασε έναν από τους βασικούς και αναντικατάστατους ποδοσφαιριστές του. Ο Κώστας Κατσουράνης ήρθε, ο Στάθης Ταυλαρίδης αποχώρησε. Και πραγματικά οι φίλοι του Ατρομήτου δεν ξέρουν τι να πρωτοαισθανθούν. Ικανοποίηση για τον πρώτο, ή απογοήτευση για την απώλεια του δεύτερου;

Στην περίπτωση Κατσουράνη, τα πράγματα είναι κατά βάση θετικά. Για την ακρίβεια, πολύ θετικά, καθώς ο Ατρόμητος απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή που όμοιό του δεν είχε στο κέντρο. Μπορεί να έχει φτάσει πια στα 35, αλλά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του θα ήταν απαραίτητα και θα ανέβαζαν το επίπεδο σε κάθε ομάδα της Superleague, πόσω μάλλον μίας ομάδας που δεν κάνει πρωταθλητισμό. Για τους στόχους του Ατρομήτου, ο Κατσουράνης είναι φοβερή περίπτωση. Η κάθετη πάσα του, ακόμη και οι μακρινές μπαλιές του, θα δώσουν πολλές περισσότερες ευκαιρίες στους επιθετικογενείς παίκτες όπως ο Ναπολεόνι να δημιουργήσουν ρήγματα και να κάνουν γκολ. Και φυσικά δεν μπορεί να παραγνωριστεί και η δική του έφεση στο σκοράρισμα που είναι δεδομένη και την αξιοποίησε σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε (ως φορ ξεκίνησε στην Παναχαϊκή). 

Η πώληση Ταυλαρίδη στον Παναθηναϊκό βέβαια δίνει και μία ακόμη εξήγηση στην κίνηση του Ατρομήτου να αποκτήσει τον Κατσουράνη. Με τους μόνους πρωτοκλασάτους στόπερ πλέον στο περιστεριώτικο ρόστερ τους Λαζαρίδη και Φυντανίδη, προβλέπεται ο Πατρινός άσος να βγάλει ουκ ολίγα ματς ως στόπερ, μία θέση που την έχει δουλέψει αρκετά κυρίως στην Εθνική (από τις μέρες του Euro 2004) και σε επίπεδο συλλόγων κατά βάση στον ΠΑΟΚ.

Είτε χρησιμοποιηθεί πάντως ως στόπερ, είτε ως "8άρι" (με μεγάλη επιτυχία το έκανε ο Τεν Κάτε στον ΠΑΟ) είτε ως καθαρός μέσος ή αμυντικός μέσος, ο Κατσουράνης θα βοηθήσει στο έπακρο τον Ατρόμητο να πετύχει τους στόχους του. Είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε πολλούς αγώνες, ειδικά αν αναλογιστούμε και το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, που για έναν παίκτη της κλάσης του "Κατσούρ" αποτελεί ένα καλό πεδίο για να ξεχωρίσει.

Στην προσωπικότητά του και το πρεστίζ του δεν αναφέρθηκα διότι είναι δεδομένο ότι το βιογραφικό του και η φήμη του μιλούν από μόνα τους και τονώνουν το γόητρο του Ατρομήτου. Ο Κατσουράνης θα πάρει πάνω του ουκ ολίγες φορές το παιχνίδι της ομάδας, αλλά θα κληθεί να προσδώσει και ορισμένες σημαντικές πινελιές έξω από το τερέν. Εκεί θα πρέπει λίγο να προσέξει ο ίδιος, διότι είναι αυθόρμητος χαρακτήρας, έχει υπερβάλλοντα ζήλο ως αρχηγός και η συμπεριφορά του πολλές φορές είναι λάθος και παρεξηγείται.

Η απόκτηση Κατσουράνη έχει θετικό αντίκτυπο στις τάξεις των φίλων του Ατρομήτου, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να κρύψουν και την απογοήτευσή τους για την απώλεια του Στάθη Ταυλαρίδη, ο οποίος θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με την οποία πιθανότατα θα κλείσει και την καριέρα του (όπως ο ίδιος διεμήνυσε στους ανθρώπους του Ατρομήτου). Η ποιότητα του Κατσουράνη δεν σημαίνει ότι ο Ατρόμητος δεν χάνει από τη φυγή Ταυλαρίδη. Χάνει και μάλιστα πάρα πολλά.

Επρόκειτο για τον κορυφαίο σέντερ μπακ της ομάδας και αντικειμενικά έναν από τους καλύτερους του πρωταθλήματος. Πραγματικός στυλοβάτης, τρομερός στον αέρα και εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του, πράγμα που αναιρεί εν πολλοίς την έλλειψη ταχύτητας όταν βρίσκεται αντίπαλος με πιο γρήγορους φορ. Είναι στα 35, αλλά η εικόνα του μέσα στο γήπεδο κάθε άλλο παρά αυτό δείχνει. Πολύ έμπειρος, πολύ ώριμος, πάρα πολύ καλός αγωνιστικά. Αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν πόσο σημαντική είναι η απώλεια αυτή για τον Ατρόμητο (και παράλληλα πόσο καλή προσθήκη για τον Παναθηναϊκό).

Είναι απόλυτα λογικό επομένως να είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα των φίλων του Ατρομήτου που χθες είδαν το ρόστερ της ομάδας τους να ανεβαίνει επίπεδο και σήμερα αυτό να μειώνεται. Η ζωή όμως συνεχίζεται και στο Περιστέρι οφείλουν να κοιτάζουν το πώς έχουν τα πράγματα τώρα. Το δεύτερο μισό θα τους βρει χωρίς Ταυλαρίδη, αλλά με τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος αναμένεται και πρέπει να πάρει πάνω του αρκετά πράγματα εντός και εκτός γηπέδου. Πάντα όμως μέσα στα όρια, τα οποία πολύ εύκολα ξεπερνά με τον παρορμητικό του χαρακτήρα.

Μάριος Μάντζος

Related

main 4393702791222350891

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item