ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μέχρι χθες πίστευαν πως ο ΠΑΟΚ θα τα "θαλασσώσει" χθες στο Φάληρο. Η...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μέχρι χθες πίστευαν πως ο ΠΑΟΚ θα τα "θαλασσώσει" χθες στο Φάληρο. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα προσγείωσε απότομα τους Θεσσαλονικείς στο πρώτο ουσιαστικά μεγάλο παιχνίδι για εκείνους φέτος, έκανε πολλούς να αναθεωρήσουν σχετικά με το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί επιτέλους να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Παρά την πρωτιά και παρά το καλό ποδόσφαιρο που κατά διαστήματα παίζει η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, ήταν κοινό μυστικό ότι αν εκείνη δεν περνούσε αλώβητη από το "Καραϊσκάκης" θα έλεγε από τώρα "αντίο" στον τίτλο. Όχι τόσο επειδή θα έμενε στο -1, αλλά κυρίως γιατί θα στερείτο χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, ομάδας που κυνηγά πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μας διέψευσε. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έδειξε ότι είναι ικανός έστω να χτυπήσει την κούπα και, γιατί όχι, να την κατακτήσει. Εμφανίστηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ απαλλαγμένος από τα κόμπλεξ που τον βάραιναν κάθε φορά που κατηφόριζε στην Αττική και δη στο Φάληρο. Ήταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θαρραλέος και όχι δειλός και φοβισμένος. Ήταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μεγάλος αντίπαλος.

Κατέβηκε αποφασισμένος να πάρει το ματς, σε αντίθεση με πέρυσι που πήγε και πάλι ως (υποτιθέμενος) συνδιεκδικητής του τίτλου στο "Καραϊσκάκης" με προτεραιότητα να διαφυλάξει τα νώτα του και έφυγε με 4 στην πλάτη. Ήξερε πως μπορεί να εμφανιστεί καλύτερος του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Αναστασιάδη το πίστεψαν και δείχνουν πραγματικά πλέον να πιστεύουν ότι μπορούν να στεφθούν πρωταθλητές.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία δίκαιη νίκη. Άφησε τον Ολυμπιακό να κρατήσει ανούσια την μπάλα, με την ψευδαίσθηση ότι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όντας όμως απόλυτα εξοπλισμένος στα μετόπισθεν. Και πραγματικά με την άμυνα που έπαιζαν χθες οι φιλοξενούμενοι, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με διαφορετικό τρόπο από εκείνον του (κορυφαίου παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία τέσσερα χρόνια) Φουστέρ. 

Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε χθες ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικά για σεμινάριο. Έκλεισε όλους τους χώρους, έχοντας κατά νου το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο φετινός Ολυμπιακός όταν καλείται να διασπάσει κλειστές άμυνες, και χτύπησε δις στην αντεπίθεση (θα μπορούσε να έχει σκοράρει μια-δυο φορές ακόμη με αυτόν τον τρόπο) καθιστώντας για ακόμη μία φορά εμφανή τα αμυντικά προβλήματα των Πειραιωτών τα οποία είναι πολλά περισσότερα από τον Μποτία, που πολλοί πίστευαν ότι η μη συμμετοχή του θα έσωζε την άμυνα της ομάδας (άλλη κουβέντα αυτή).

Ο Άγγελος Αναστασιάδης διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι του Ολυμπιακού, δούλεψε πάνω σε αυτό και φάνηκε. Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη για μισό ημίχρονο στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα με τον Κίτσιου να είναι διαθέσιμος και να μην έχουν εξαντληθεί οι αλλαγές. Προφανώς, κάτι ήξερε ο Έλληνας τεχνικός. Δεν θα το έκανε, ειδικά σε τέτοιο ματς, αν δεν το είχε δουλέψει.

Το κυριότερο όμως "όπλο" του ΠΑΟΚ χθες δεν ήταν η τακτική του, αλλά κυρίως η ψυχολογία του. Και με την ίδια τακτική να έπαιζε, αν δεν είχε το σθένος να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό του και το ποδοσφαιρικό θράσος και θάρρος να αντεπιτεθεί στο "Καραϊσκάκης" για να σκοράρει και όχι "μπας και σκοράρει" τού έφερε δικαίως τη νίκη, που ερμηνεύεται ως ένα τεράστιο βήμα τόσο βαθμολογικό όσο κυρίως ψυχολογικό.

Ο ΠΑΟΚ έχει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, κάτι που του έλειπε και είναι βασικό όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό. Και για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ όντως έχει αυτόν τον χαρακτήρα και δεν υποδύεται ότι τον έχει.

Το αν θα διατηρήσει το +5 και αν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα ή όχι είναι ένα άλλο θέμα το οποίο θα κριθεί από πολλούς παράγοντες. Για πρώτη φορά όμως μετά από πάρα πολλά χρόνια, ο ΠΑΟΚ έχει τις αξιώσεις να το κάνει. Και αυτό αποδεικνύει την πρόοδο του "Δικεφάλου" τα τελευταία δύο χρόνια και αν αυτή συντηρηθεί, τότε μας περιμένουν συγκλονιστικές "μάχες" για τον τίτλο στα επόμενα έτη.

Μάριος Μάντζος

Related

Superleague 3938760412248276948

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item