Το μεγάλο του "όπλο"

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Είτε τελικά το εννοούσε είτε όχι ο Εμίρ Μπαϊράμι, η αλήθεια είναι μία και αδιαμφισβήτητη: το "Γεώργ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Είτε τελικά το εννοούσε είτε όχι ο Εμίρ Μπαϊράμι, η αλήθεια είναι μία και αδιαμφισβήτητη: το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αποτελεί ένα αληθινό κάστρο, με την ατμόσφαιρα να είναι όντως μοναδική.

Για ακόμη μία φορά, ο Ολυμπιακός σημείωσε εντός έδρας νίκη στο Champions League με αντίπαλο τη Μάλμε και πέτυχε το 3 στα 3 στην έδρα του, έχοντας προηγουμένως υποτάξει τις πρωταθλήτριες Ισπανίας και Ιταλίας.

Αναλογιζόμενοι την κακή περίοδο (και κακά τα ψέματα μέτρα χρονιά) την οποία διανύουν οι "ερυθρόλευκοι", μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ακόμη καλύτερα τη συμβολή της "καυτής" έδρας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Κατ' αρχάς, οι οπαδοί είναι εξαναγκασμένοι να έχουν κόσμια συμπεριφορά αφού η UEFA παραμονεύει και με το παραμικρό σε τιμωρεί. Ως εκ τούτου, δεν τίθεται ζήτημα τρομοκρατίας σε βάρος των αντιπάλων και διαφόρων άλλων φαινομένων που συναντάμε στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι φίλοι του Ολυμπιακού φωνάζουν και υποστηρίζουν καθαρά την ομάδα τους και δίνουν ώθηση στους παίκτες που είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Το αίμα του Έλληνα οπαδού βράζει και δη του Ολυμπιακού, του οποίου οι φίλοι φημίζονται για την "αρρώστια" τους (με την καλή έννοια) για την ομάδα του Πειραιά. Για ομάδες και παίκτες άλλων ποδοσφαιρικών κόσμων, η ατμόσφαιρα στις εξέδρες του "Καραϊσκάκης" αποτελεί κάτι το πρωτόγνωρο και είναι εμφανές στα περισσότερα παιχνίδια ότι τους προκαλεί δέος. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόδοση ακόμη και μεγάλων ομάδων πέφτει όταν εκείνες μπαίνουν στο φαληρικό γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός έχει ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και σίγουρα σε αυτό συνέβαλαν πολλοί παράγοντες αλλά και πολλοί άνθρωποι. Από τότε όμως που οι Πειραιώτες πάτησαν στο νέο "Καραϊσκάκης" μετρούν κατά βάση επιτυχίες εντός έδρας, κάτι που δείχνει ότι η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού είναι το γήπεδό του. Είναι πολύ σημαντικό "όπλο" αν θέλεις να προχωρήσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γιατί καλά τα διπλά (που για χρόνια αποτελούσαν την κατάρα του Ολυμπιακού), αλλά τι να τα κάνεις αν δεν μπορείς να υπερασπιστείς το σπίτι σου;

Ο Ολυμπιακός το υπερασπίζεται μια χαρά, πάντως. Και δεν είναι σπίτι το "Καραϊσκάκης". Θεωρείται πλέον κάστρο.

Και αυτό το κάστρο θα του έδινε την πρόκριση στους "16" αν ήταν λίγο πιο τυχερός στο Τορίνο ή αν δεν έχανε τσάμπα στο Μάλμε.

Το κατά πόσο μακριά θα πάνε οι "ερυθρόλευκοι" στο Europa League είναι κάτι που δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από εκείνους. Εξαρτάται και από το κατά πόσο η τύχη θέλει να τον βοηθήσει, στην κλήρωση. 

Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος πάντως, δεν θα περάσει εύκολα στο Φάληρο. Μπορείτε κάλλιστα να ρωτήσετε την Ατλέτικο, τη Γιουβέντους, τη Γιουνάιτεντ, την Τσέλσι, τη Ρεάλ και αρκετές ακόμη για να σας το επιβεβαιώσουν.

Μάριος Μάντζος

Related

main 7682713017311533352

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item