Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3 | Αμυντικές αδυναμίες vs τακτική ανωτερότητα

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ  ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  Ο Ολυμπιακός κατάφερε στο τέλος του πρώτου γύρου να κατακτήσει τον άτ...

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ


 ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στο τέλος του πρώτου γύρου να κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που τους έδωσε η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα Τρίπολης και βρέθηκαν μετά από καιρό στην κορυφή της Super League. Πέρα από τους καθαρά αγωνιστικούς λόγους που θα αναλύσουμε παρακάτω, φάνηκε πως η πολύκροτη αλλαγή προπονητή βοήθησε την ομάδα του Πειραιά ώστε να συσπειρωθεί, με αρκετούς παίκτες να δίνουν το κάτι παραπάνω για να δείξουν ότι άξιζαν περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον προηγούμενο προπονητή τους. 

Ολυμπιακός: Επιθετική πολυμορφία και δημιουργία υπεραριθμιών 

Ο Βίτορ Περέιρα παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3 με τους παίκτες του να αναλαμβάνουν από νωρίς τα ηνία του αγώνα με εμφανή την επιθυμία των "ερυθρολεύκων" να παίξουν από τα άκρα, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα και την τεχνική των δύο ακραίων τους επιθετικών (Αφελάι, Ντοσεβί), αλλά και τα συνεχή ανεβάσματα των ακραίων του μπακ (Μαζουάκου, Ομάρ), οι οποίοι με αλλεπάλληλα overlaps δημιουργούσαν συνεχώς ρήγματα στην αμυντική γραμμή της Ξάνθης και υπεραριθμία στις δυο πλευρές του γηπέδου. Τσόρι και Κασάμι κυριάρχησαν στον άξονα βοηθώντας πολύ στην καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και ανοίγοντας το πλάτος του γηπέδου με τις συνεχείς αλλαγές παιχνιδιού. Ειδικά ο δεύτερος είχε μεγάλη προσφορά ως προς την προώθηση του παιχνιδιού αλλά και τις εναλλαγές στους τρόπους εκδήλωσης των επιθέσεων που επιχειρήθηκαν δια μέσου γεωμετρικών σχηματισμών. 

Αμυντικά οι ποδοσφαιριστές του Περέιρα σταματούσαν σχετικά εύκολα τους αντιπάλους τους με τον περιορισμό του χώρου δράσης του πάντα καθοριστικού για την ποδοσφαιρική μηχανή των αντιπάλων Σίλβα Κλέιτον να αποδεικνύεται καθοριστικής σημασίας ως προς την εξέλιξη της αναμέτρησης. 

Skoda Ξάνθη: Αμυντική λειτουργία και επιθετικό transition 

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-4-1-1 με σαφείς οδηγίες για δυσκολοκατάβλητη έως σκληρή αμυντική λειτουργία, κάτι που οδήγησε στην παραχώρηση πολλών στημένων φάσεων, μια εκ των οποίων έφερε και το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Ο προπονητής των Ακριτών προσπάθησε να ακολουθήσει την πεπατημένη των αγώνων του με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ όπου με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και φαρμακερές αντεπιθέσεις πέτυχε δυο σπουδαίες νίκες. Ο Ολυμπιακός όμως όντας καλά διαβασμένος δεν έδωσε χώρους στην Ξάνθη, αν εξαιρέσουμε τη φάση στο 6ο λεπτό. Ο κινητήριος μοχλός της Skoda, Σίλβα Κλέιτον, εγκλωβίστηκε από τα αντίπαλα χαφ και κυρίως τους Μανιάτη και Κασάμι με αποτέλεσμα ο Καπετάνος να μην τροφοδοτείται και πλέον η ομάδα της Ξάνθης να βασίζεται στις εμπνεύσεις του Σολτάνι και του Λουσέρο που όμως σχεδόν πάντα έβρισκαν κάποιον αμυντικό μπροστά τους. Η μείωση του σκορ ήρθε σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός είχε κατεβάσει τις μηχανές και δεν ήταν αποτέλεσμα ανόδου της απόδοσης της ομάδας της Ξάνθης. 

MVP: Κασάμι

Πολλά χιλιόμετρα, βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, συνεπής αμυντικά και μέσα στα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του. Δίκαια του απονέμεται ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης. 

Συμπέρασμα

Ανακεφαλαιώνοντας, αν και τα δύο από τα τρία γκολ των "ερυθρόλευκων" προήλθαν από στημένες φάσεις, η ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν εμφανής και με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Πέτρος Παπανικολάου

Related

Skoda 82267397927144973

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item