Ήρθε η στιγμή του Πλάνινιτς;

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ  Ένα ακόμα όνομα ακούστηκε ότι μπορεί από ώρα σε ώρα να φορά τη φανέλα με το έμβλημα της μπασκετικής ΑΕΚ....


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ 

Ένα ακόμα όνομα ακούστηκε ότι μπορεί από ώρα σε ώρα να φορά τη φανέλα με το έμβλημα της μπασκετικής ΑΕΚ. Και τι όνομα;! Αυτό του πασίγνωστου σ' όλη την μπασκετική Ευρώπη Ζόραν Πλάνινιτς. Ο Κροάτης που φθάνει σε ύψος τα 1.99μ. έμεινε από τα τέλη της περυσινής σεζόν χωρίς "στέγη". Τη σεζόν 2013-14 αγωνιζόταν για λογαριασμό του συλλόγου της Ανατολού Εφές στο πρωτάθλημα της γειτονικής μας Τουρκίας.

Το παρελθόν του "μυρίζει" απίστευτη αίγλη αφού υπήρξε ενεργότατο μέλος των Τσιμπόνα, Ταού, ΤΣΣΚΑ και Χίμκι, όλες τους ομάδες που πάντοτε πρωταγωνιστούν στα δρώμενα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Κάπου εδώ να επισημάνουμε το πετυχημένο πέρασμά του από το ΝΒΑ και την ομάδα των Νετς.

Η αλήθεια είναι πως η περίπτωση του παικταρά δεν έχει πάψει στιγμή να εξετάζεται σοβαρά από τους ανθρώπους του Μάκη Αγγελόπουλου (πρόεδρος ΚΑΕ ΑΕΚ). Μάλιστα ήταν βασικός στόχος πριν την απόκτηση του Γιάννη Αθηναίου, πιθανή λύση στο ενδεχόμενο που ο Ίνγκλις τελικά χανόταν αλλά και μεγάλος στόχος μέχρι να ξεκαθαρίσει πρότινος το δίλημμα άσος ή τριάρι. Το κασέ πλέον που κοστολογεί ο ίδιος τον εαυτό του έχει πέσει σε λογικά πλαίσια κι όχι στο 1.200.000 που έπαιρνε στην Ανατολού αλλά και συνέχισε να ζητάει ακατέβατα ως τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, πράγμα που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης εδώ και κάποιους μήνες. Αυτό το στοιχείο φυσικά και κάνει την ΑΕΚ να μπαίνει με ακόμη περισσότερο θάρρος στη διαδικασία επίτευξης της συμφωνίας μαζί του και να μπορεί βάσιμα να πιστεύει ότι θ' αποσπάσει την υπογραφή, δίνοντάς του όμως λογικά χρήματα για την αδιαμφισβήτητα μεγάλη κλάση του.

Κατά πρώτη φάση του μεταγραφικού προγραμματισμού στην "Ένωση" τα λεφτά ξοδεύτηκαν για ένα τριάρι με τα χαρακτηριστικά του Μαλίκ Χέρστον. Aυτό έγινε διότι ο κόουτς του "Δικεφάλου", Ντράγκαν Σάκοτα, έκρινε επείγουσα την απόκτηση ενός δυναμικού μπασκετμπολίστα που θα ειδικεύεται κιόλας στις φάσεις κάτω απ' το αντίπαλο καλάθι. Δικαιολογία πίσω από την απόφαση υπήρξε το εξής σκεπτικό του έμπειρου Σέρβοέλληνα τεχνικού: ότι δηλαδή με τον Αθηναίου κυρίως αλλά και τον Παπαντωνίου καθώς και κάποια λεπτά δράσης εκ μέρους του Ντελινινκάιτις, ο οποίος λογαριάζεται πιο πολύ για τη θέση του 2, είναι σαφώς περισσότερο καλυμμένος όσον αφορά τη θέση 1 παρά τη θέση του 3. Κι αυτό γιατί οι δύο καθαρόαιμοι μπασκετμπολίστες στον ρόλο του 3αριού που είναι διαθέσιμοι στα χέρια του Σάκοτα, Γουίλιαμσον - Κασελάκης, δε γίνεται την παρούσα στιγμή να πάρουν τον ανάλογο χρόνο μ' αυτόν που μοιράζονται οι Έλληνες στον "άσο" δίχως το παιχνίδι των "κιτρινόμαυρων" να χάσει επίπεδο στην ποιότητά του.

 Ύστερα λοιπόν από ατελείωτες σκέψεις, το team γύρω από τα μεταγραφικά ζητήματα της "Ένωσης" έδωσε το "πράσινο φως" προς ολοκλήρωση στην υπόθεση Χέρστον. Ο Αμερικανός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και αναμένεται να τον δούμε να ντεμπουτάρει στο ματς κόντρα στον Κόροιβο, αφού πρώτα αδειάσει η μία θέση ξένου με την αποχώρηση του Νίκολιτς.

Παρ'όλα αυτά, ο Πλάνινιτς εξακολουθεί να μένει ελεύθερος κι αυτό κάνει σίγουρα τη "Βασίλισσα" να σκέφτεται πως σε λίγο έρχεται η... σειρά του.

Μάριος Μούτσης

Related

main 5892913682003015506

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item