ΑΕ Πάτρα 2005: Η "γραμμή Μαζινό" των προπαίδων

Οι επιδόσεις και τα ρεκόρ είναι εκείνα που μένουν στην Ιστορία. Αυτά που μετά από χρόνια θα θυμούνται οι παλιοί και θα μαθαίνουν οι νέ...


Οι επιδόσεις και τα ρεκόρ είναι εκείνα που μένουν στην Ιστορία. Αυτά που μετά από χρόνια θα θυμούνται οι παλιοί και θα μαθαίνουν οι νέοι. Υπάρχουν όμως και αξιοσημείωτα ρεκόρ τα οποία ουδέποτε μαθεύονται, ουδέποτε διαδίδονται και ουδέποτε λαμβάνουν την επιβράβευση και την αναγνώριση που τους αξίζει.

Ρίχνοντας μία ματιά στο διαδίκτυο, ελάχιστοι κάνουν λόγο για ένα πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο έρχεται από Πάτρα μεριά. Είναι ένα ρεκόρ που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, διότι -ποιος ξέρει- αύριο-μεθαύριο μπορεί κάποια από αυτά τα παιδιά να παίζουν σε μεγάλους συλλόγους και γιατί όχι να στελεχώνουν την Εθνική Ομάδα.

Το τμήμα προπαίδων της ΑΕ Πάτρα 2005, που συμμετέχει στον β' όμιλο της ΕΠΣ Αχαΐας, μετρά εννέα συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να δεχθεί γκολ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ σε όλη την Ελλάδα, αφού καμία άλλη ομάδα της χώρας μας δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο. 

Η αμυντική γραμμή του coach Νίκου Παρασκευόπουλου έχει βαλθεί να... τρελάνει κόσμο και είναι απορίας άξιο πότε (και αν) θα παραβιαστεί η εστία της. Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών συγκρατήστε τα, γιατί ίσως στο μέλλον ανατρέξετε ξανά στο εν λόγω κείμενο:

Τερματοφύλακας: Δημήτρης Πέτρου
Δεξί μπακ: Φαρδέλλας Στέφανος
Σέντερ μπακ: Δημόπουλος Παναγιώτης
Σέντερ μπακ: Φελέκης Αχιλλέας
Αριστερό μπακ: Ψαθογιαννάκης Κωνσταντίνος

Για όσους προτρέξουν να υποβαθμίσουν την επιτυχία των Πατρινών πιτσιρικάδων (με επιχειρήματα όπως "σιγά το επίπεδο"), επισημαίνεται ότι το ρεκόρ τους μόνο τυχαίο δεν είναι. Τόσο ο κεντρικός αμυντικός Παναγιώτης Δημόπουλος, όσο και ο τερματοφύλακας Δημήτρης Πέτρου, έχουν δοκιμαστεί σε ομάδες της Superleague και αποτελούν μεγάλα ταλέντα του αχαϊκού και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ηλικία αυτή (13-14 ετών).

Το σερί της ΑΕ Πάτρα "τρέχει" από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος τις 18 Οκτωβρίου και το 3-0 επί της Παναχαΐδος στο Σαραβάλι (όπου είναι η έδρα της ομάδας) και ακόμη καλά κρατεί (0-2 στα Ζαρουχλέικα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου). Είναι προφανές ότι η ομάδα είναι πρώτη στη βαθμολογία με το απόλυτο σε εννέα αγώνες, έχει πετύχει 31 γκολ και βάζει πλώρη για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.

Η Πάτρα και γενικότερα η Αχαΐα ανέκαθεν είχε ποδοσφαιρικά ταλέντα που άξιζαν και αξίζουν την προσοχή μας. Κάποιοι προχώρησαν, πολλά παιδιά όμως αδικήθηκαν κι έμειναν απλά ταλέντα. Είναι κρίμα και δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι. Πρέπει τα αληθινά ταλέντα να πάρουν τις ευκαιρίες τους και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις ικανότητές τους, διότι τόσο στην Αχαΐα, όσο και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν παιδιά που θα μπορούσαν να στελεχώσουν στο μέλλον και μεγάλους συλλόγους αλλά και -το κυριότερο- την Εθνική μας Ομάδα, που θα έχει άμεσα ανάγκη από τέτοια ταλέντα.

Τα παιδιά της ΑΕ Πάτρα σίγουρα είναι μερικά από αυτά...

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάριος Μάντζος

Related

main 168717964554043923

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item