Τρεις παραλίες για κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα

 ΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗ  • Παραλία Ψάθας: Μόλις 3 χιλιόμετρα από το Αλεποχώρι, η παραλία της Ψάθας είναι μία από τις πιο γνωστέ...


 ΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗ 

• Παραλία Ψάθας: Μόλις 3 χιλιόμετρα από το Αλεποχώρι, η παραλία της Ψάθας είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες για κοντινές αποδράσεις εκτός Αθήνας. Τα καταγάλανα νερά μαρτυρούν ότι είναι η θάλασσα είναι πεντακάθαρη, με βότσαλα τόσο μέσα όσο κι έξω από τη θάλασσα ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπημένος προορισμός για όσους αγαπούν το ψάρεμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ στην περιοχή υπάρχουν αρκετές ψαροταβέρνες και ουζερί, για όσους θέλουν να συνδυάσουν το μπάνιο με το φαγητό. Η θέα των βουνών πίσω από την παραλία είναι επίσης ωραία και δίνει την αίσθηση εξοχής στο όλο τοπίο.

• Λουτρά Ωραίας Ελένης: Βρίσκεται 9 χιλιόμετρα νότια του Ισθμού της Κορίνθου, και πήρε το όνομά της από τα ιαματικά λουτρά που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία όμως τώρα δεν είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμα. Ωστόσο εκεί υπάρχει μια πολύ όμορφη παραλία,με καθαρά νερά και βότσαλα που τους καλοκαιρινούς μήνες προσελκύει αρκετούς κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και Αθηναίους. Η παραλία είναι οργανωμένη, χωρίς είσοδο, όπως στις περισσότερες επαρχίες με χρέωση μόνο της ξαπλώστρας. Παράλληλα κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν αρκετές καφετέριες αλλά και ψαροταβέρνες με πολύ καλό φαγητό.

• Λουτράκι: Άλλη μια πολύ γνωστή λουτρόπολη, ιδιαίτερα φημισμένη και για το casino της, πήρε το όνομά του από τις ιαματικές πηγές που υπάρχουν εκεί, οι οποίες και λειτουργούν όλο το χρόνο. Το Λουτράκι διαθέτει οργανωμένες παραλίες με beach bar και καφετέριες, καθώς και εστιατόρια και ψαροταβέρνες για φαγητό, ενώ η θάλασσα είναι καθαρή, κάτι που καθιστά το συγκεκριμένο προορισμό ιδιαιτέρως δημοφιλή για κοντινές αποδράσεις.

Αρχοντούλα Γιαλούρη

Related

What's hot? 7865182521098944357

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item