Θέλει δουλειά ακόμα...

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ  Μπορεί το 3-0 να μεταφράζεται σε νίκη με άνετο σκορ απέναντι στον Πανιώνιο για την πρεμιέρα του Ολυμ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ 

Μπορεί το 3-0 να μεταφράζεται σε νίκη με άνετο σκορ απέναντι στον Πανιώνιο για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού, ωστόσο το ζητούμενο φέτος είναι το "κάτι παραπάνω" στην Ευρώπη...

Η Σουπερ Λίγκα λοιπόν ξεκίνησε και, ας ελπίσουμε, η φετινή σεζόν να σηματοδοτεί μια ευκαιρία, εξ' αιτίας και της επανόδου της ΑΕΚ, για περισσότερη καλή μπάλα και πιο δυνατά παιχνίδια. Εξ' αρχής θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι από αυτή εδώ τη στήλη, θα ασχολούμαι με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του οποιουδήποτε παιχνιδιού, όσο βέβαια αυτό το επιτρέπουν και οι κ. διαιτητές.

Ας πάμε τώρα στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι, αυτό του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο, που ήταν και το εναρκτήριο για την ιστοσελίδα μας τη φετινή σεζόν. 

Οι "ερυθρόλευκοι", κατάφεραν να φτάσουν σε μια εμφατική νίκη με σκορ 3-0 απέναντι στον Ιστορικό, χωρίς να παρουσιάσουν θέαμα και μεγάλη μπάλα. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι παράγοντες που το δικαιολογούν αυτό (πρώτο επίσημο παιχνίδι, πολλά νέα πρόσωπα μαζί, νέος προπονητής κλπ), ωστόσο είναι δεδομένο πως στο ελληνικό πρωτάθλημα οι πρωταθλητές θα αντιμετωπίζουν, σχεδόν σε κάθε ματς, τέτοιες κλειστές άμυνες, όπως αυτή των Κυανέρυθρων. Έδειξε ότι αν έχει σε κέφια τους Πάρντο και Ντουρμάζ, που έχουν μια κάποια τεχνική κατάρτιση παραπάνω από τους υπόλοιπους, θα μπορέσει με τις ατομικές τους ενέργειες να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. 

Πέρα από αυτό όμως; Ο Φορτούνης δείχνει ότι φέτος θα είναι η χρονιά του. Με τον Τσόρι να έχει έναν ακόμα χρόνο στην πλάτη του και τους τραυματισμούς να του "χτυπάνε την πόρτα" συχνότερα, ο 25χρονος Έλληνας διεθνής μπορεί να καθιερωθεί στη θέση του "μαέστρου" των Πειραιωτών. 

Ο Μπουχαλάκης φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αποδείξει σε προπονητή και φιλάθλους ότι μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή λύση για τη θέση του box to box μέσου στο κέντρο του Ολυμπιακού, καθώς μπορεί, σε καλό επίπεδο, να μαρκάρει, να κόβει, να πασάρει και να καλύπτει χώρους. Αυτά όμως με μια μικρή επιφύλαξη, καθώς δεν τον έχουμε δει να παίζει με αντίπαλο παρόμοιο με το μέγεθος των "ερυθρολεύκων". 

Στα της άμυνας, δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα καθώς χθες οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Το μόνο που μπορεί να σημειωθεί, είναι η σιγουριά του Σιόβα στο να "κατεβάζει" μπάλα, το γεγονός ότι δε φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά (παρόλο τον τραυματισμό του). Όσο για τον Ντα Κόστα, είναι νωρίς ακόμα να ειπωθεί κάτι. 

Και κλείνουμε με τον Φινμπόγκασον, ο οποίος έδειχνε πελαγωμένος χθες το βράδυ. Ωστόσο, εδώ να επισημανθεί, ότι σε κλειστές άμυνες, για να μπορέσει ένας φορ με το σκαρί και το στυλ παιχνιδιού του Φινλανδού να απειλήσει, θα πρέπει να πάρει και καλές σέντρες. Κάτι που χθες δεν συνέβη. 

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι, ατομικά ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλές μονάδες, σε όλες τις θέσεις. Παίκτες με ποιότητα και, έναν προπονητή ο οποίος θέλει να δώσει ταυτότητα στην ομάδα. Έως τώρα έχει καταφέρει να "περάσει" το συνεχές πρέσινγκ. Το θέμα είναι, αυτές οι μονάδες όμως, να βρουν γρήγορα χημεία μεταξύ τους και να μπορέσουν να παίξουν ελκυστικό ποδόσφαιρο που θα κοντράρει και μεγάλου βελινεκούς αντιπάλους. Γιατί, αν για ακόμα μια χρονιά, μάλιστα η τελευταία που ελληνική ομάδα μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Τσάμποιονς Λιγκ,  δεν καταφέρει ο Ολυμπιακός να κάνει μια μεγάλη πορεία στην Ευρώπη («8» Τσάμπιονς Λιγκ ή «4» Γιουρόπα Λιγκ), το πρωτάθλημα και το κύπελλο, δε θα έχουν κανένα αντίκρυσμα.

Καλή σεζόν να έχουμε!

Related

What's hot? 698518908659642652

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item