Νίκες τουλάχιστον μέχρι τα ντέρμπι...

  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη και δη από μία ομάδα του βεληνεκούς της Καμπάλα αποτέλεσε, αποτελε...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη και δη από μία ομάδα του βεληνεκούς της Καμπάλα αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί για αρκετό καιρό ένα τεράστιο πλήγμα στο πρεστίζ του Παναθηναϊκού, αλλά και στην καρδιά των φίλων της ομάδας. Πλήγμα το οποίο έρχεται να προστεθεί στα πάμπολλα που έχουν υποστεί οι "πράσινοι" τα τελευταία χρόνια, με το μέγεθος του συλλόγου, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εγχώριο επίπεδο, να έχει μικρύνει αισθητά.

Η αγωνιστική περίοδος όμως τώρα αρχίζει. Ο αποκλεισμός ήρθε στην αρχή αυτής, αλλά το "τριφύλλι" έχει μπροστά του μία ολόκληρη σεζόν την οποία πρέπει να παίξει και στη διάρκεια της οποίας κυνηγά πλέον δύο στόχους τους οποίους θα τους κυνηγούσε ούτως ή άλλως, είτε προκρινόταν είτε όχι στους ομίλους του Champions League: πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο ολίγον τι εξευτελιστικός αποκλεισμός δεν... χωνεύεται εύκολα, ειδικά σε μία σεζόν η οποία ξεκινούσε με τους "πράσινους" να έχουν από νωρίς ένα πλήρες ρόστερ και να θέτουν ψηλά τον πήχη. Και το τίμημα είναι μεγάλο για τον Γιάννη Αναστασίου και τους ποδοσφαιριστές του και το μήνυμα ξεκάθαρο: η ντροπή ξεπλένεται μόνο με πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός πλέον έχει όλο το χρόνο δικό του να παλέψει αποκλειστικά και μόνο για τον τίτλο του πρωταθλητή (δευτερευόντως και του κυπελλούχου) Ελλάδος. Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ακόμη ψάχνει τα πατήματά του και δεν ξέρουμε πότε και αν θα τα βρει, τη στιγμή που θα τίθεται μάλιστα αντιμέτωπος με ομάδες υψηλότατου επιπέδου στο Champions League, ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτε παραπάνω να κάνει πέραν του να δουλεύει με μοναδικό στόχο την ελληνική κούπα. Αυτό είναι ένα αβαντάζ, λιγότερο σημαντικό βέβαια από όσο φαντάζει, αλλά είναι.

Από το χθεσινό ματς με την Καλλονή το ζητούμενο ασφαλώς και ήταν οι τρεις βαθμοί και το 2/2. Μία νίκη όμως σαν την περσινή (1-0 με γκολ του Μπεργκ προς το τέλος) ή γενικά μία μέτρια εμφάνιση και ας συνοδευόταν με νίκη, δεν θα αρκούσε. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήθελε να δει κάτι παραπάνω, έστω κι απέναντι σε μία ομάδα από τις λιγότερο δυνατές του πρωταθλήματος. Τόσο το εύρος του σκορ (4-0) όσο και η εικόνα των "πρασίνων" στον αγωνιστικό χώρο πρόσφεραν αρκετά χαμόγελα, πράγμα απαραίτητο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και "έσπασαν λίγο τον πάγο" στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι και η νίκη είναι πραγματικά πολύ λίγα για να επουλώσουν τις πληγές της Πέμπτης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί και μία θετική εξέλιξη για το σύλλογο, ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έτσι όπως εξελίχθηκε, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει τη βάση για να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός στο ίδιο τέμπο, τουλάχιστον μέχρι τα ντέρμπι, και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο.

Έως το πρώτο μεγάλο ματς στην Τούμπα, ακολουθούν πέντε παιχνίδια στα οποία συμπεριλαμβάνονται δύσκολες αποστολές σε Νέα Σμύρνη και Ξάνθη. Μία ομάδα που θέλει όμως να λέει ότι πάει για πρωτάθλημα οφείλει να περάσει νικηφόρα (και) από κει. Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει το 5/5 κι ας θεωρήσουν μερικοί ότι απαιτούνται πολλά. Αν πας για πρωτάθλημα, το κάνεις. Αν όχι, τότε χαιρετίσματα...

Μάριος Μάντζος

Related

What's hot? 2248585147479865424

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item