Premier League: Ώρα για σέντρα

  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Η ποδοσφαιρική σεζόν ξεκινάει στην Αγγλία αυτό το Σάββατο και, όπως είναι λογικό, οι απανταχού ποδοσφα...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Η ποδοσφαιρική σεζόν ξεκινάει στην Αγγλία αυτό το Σάββατο και, όπως είναι λογικό, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι αναμένουν την εκκίνηση του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος στον κόσμο. Μεγάλες συγκινήσεις, πολλά γκολ σε ματς-ροντέο, ανατροπές, ισχυρές έδρες όπου και οι "μεγάλοι" του Νησιού φτύνουν αίμα για να περάσουν, και φυσικά το κυνήγι ενός τίτλου που κρατάει μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές!

Γι' αυτό άλλωστε και ξεχωρίζει η Premier League κάθε χρόνο, με τους τόσους διεκδικητές και τις υπολογίσιμες ομάδες που διαθέτει. Ιδίως όταν οι περισσότερες εξ' αυτων έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Φυσικά, η Τσέλσι μπαίνει για ακόμα μια φορά στη μάχη του τίτλου απ' την poll position: ο Μουρίνιο έχει ενά δεμένο, ποιοτικό σύνολο που δε χρειαζόταν τεράστιες αλλαγές (σημαντική προσθήκη μόνο ο Ραχμάν Μπαμπά, αριστερό μπακ από την Άουγκσμπουργκ, και ο Φαλκάο, που δε θυμίζει σε τίποτα τον παλιό καλό του εαυτό), πέρα απ' το ότι έχει και το... know how για να κάνει το repeat. Όσο ο Φάμπρεγκας θα βγάζει ασιστ και ο Ντιέγκο Κόστα θα σκοράρει, όλα θα λειτουργούν καλά για τους "μπλε".

Η σταθερότατη εκκίνησή τους πέρυσι τέτοιο καιρό τους έδωσε εξ' αρχής αέρα τίτλου, γεγονός που πρέπει να... αποτρέψουν φέτος όλοι οι υπόλοιποι. Αισθητά βελτιωμένη προβλέπεται η Γιουνάιτεντ, η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω στο κέντρο (με Σνάιντερλεν και Σβαινστάιγκερ). Η προσθήκη του Σέρχιο Ρομέρο κάτω από τα δοκάρια είναι αρκετά καλή, ιδίως όσο μένει μετέωρη η υπόθεση Ντε Χέα, ενώ παράλληλα ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει κάποια εμπειρία πλεόν μετά την παρθενική του χρονιά στην Αγγλία. Θα χρειαστεί ωστόσο σταθερότητα και αντοχές: φέτος, θα υπάρχει και ένα ματς παραπάνω, για Ευρώπη, κάτι που δεν ίσχυε πέρυσι.

Καλύτερη πιθανώς να εμφανιστεί και η Λίβερπουλ, μετά το περσινό της "χάλι" και την 6η θέση. Δηλαδή, και πόσο χειρότερα να πάει; Ο Ρότζερς φέτος λεφτά είχε για μεταγραφές και, παρά τη φυγή του Στέρλινγκ, ενισχύθηκε σημαντικά: ο Φιρμίνο και ο Μπεντέκε, αν έχουν συνοδοιπόρο και τον Στάριτζ που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, μπορούν να "τρελάνουν" τα αντίπαλα δίχτυα! Στόχος, ωστόσο, παραμένει η είσοδος στην τετράδα και όχι η κούπα, όσο και αν αυτό πικραίνει χρόνια τώρα τους φίλους των Reds.

Μυστήρια παραμένουν πάντως η Άρσεναλ και η Σίτι, για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά. Οι "κανονιέρηδες" έχουν άλλη κλάση με τον Τσεχ στο τέρμα, αλλά δύσκολα θα φτάσει αυτό για να καλύψει τις αμυντικές αδυναμίες: χρειάζεται όπωσδηποτε ένας σταθερός αμυντικός που να δημιουργεί εμπιστοσύνη στα καρέ και αυτός σίγουρα δεν είναι ο Κονσιελνί ή ο Μερτεζάκερ! Κατά τα άλλα, από το κέντρο και μπροστά υπάρχει ποιότητα και παίκτες-στυλοβάτες. Απ' την άλλη, η Σίτι, με εξαίρεση τον Ραχίμ Στέρλινγκ, κινήθηκε... ρηχά στο μεταγραφικό παζάρι, αφού οι περιπτώσεις των Ντελφ και Ουνάλ περισσότερο σαν στοιχήματα μοιάζουν. Θα μπορούσε πάντως να γίνει ένα... ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ, από τη στιγμή που οι κύριες μονάδες (Χαρτ, Σίλβα, Τουρέ και Αγκουέρο) παρέμειναν στο Μάντσεστερ.

Στη Γηραιά Αλβιώνα φυσικά το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στον τίτλο, αλλά και στις θέσεις που γενικά δίνουν έξοδο στην Ευρώπη, και ασφαλώς στο ποιος δεν θα... μείνει και πολύ στα μεγάλα σαλόνια! Η Τότεναμ του Ποκετίνο, αισθητά "φρέσκια" και δυναμική στ μέχρι τώρα φιλικά της, καθώς και η Σαουθάμπτον δείχνουν ικανές να μπουν "σφήνα" στους μεγάλους και να τους παιδέψουν: ίσως -κρατήστε το αυτό- και η Κρίσταλ Πάλας που ενισχύθηκε και έχει και τον Πάρντιου στον πάγκο της, όχι όμως και η Έβερτον που κινδυνεύει να χάσει τον Στόουνς απ' την άμυνα της. Τέλος, στην Πρέμιερ επιστρέφουν η Νόργουιτς και η Γούοτφορντ (για πρώτη φορά μετά το 2007). Την παρθενική της συμμετοχή θα προσπαθήσει να απολαύσει η Μπόρνμουθ: τα "κεράσια" πάντως, μαζί με τους άλλους δύο προβιβασθέντες συν τη Βίλα και τη Γουέστ Μπρομ, αναμένεται να είναι οι ομάδες που θα προσπαθήσουν να κρατηθούν στα μεγάλα (από άποψη λάμψης και χρήματος) σαλόνια του Νησιού.

Χρήστος Γραβιάς

Related

What's hot? 8674188157393208304

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item