The Wee Dram: Ταξιδεύοντας στη Σκωτία...

 ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ  "Enter as strangers, leave as friends": η φιλόξενη αυτή επιγραφή μας καλωσορίζει στη μοναδική...


 ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ 

"Enter as strangers, leave as friends": η φιλόξενη αυτή επιγραφή μας καλωσορίζει στη μοναδική σκωτσέζικη παμπ της Αθήνας. Πέντε λεπτά από το μετρό της Πανόρμου, στην καρδιά της Αθήνας, οι γεύσεις, η μουσική, η ατμόσφαιρα και τα θεάματα της Σκωτίας "παντρεύονται" την Ελλάδα.

Ένα διαφορετικό μαγαζί μάς προσκαλεί από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ να δοκιμάσουμε σκωτσέζικα  ποτά μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σε μπύρες και ουίσκι, τα οποία μπορούν να συνοδευτούν με ξεχωριστά και πρωτότυπα γεύματα. Τα Σαββατοκύριακα ανοίγει τις πόρτες του από τις 12 το μεσημέρι και σερβίρει σκωτσέζικο "πρωινό" μέχρι τις 7. Να σημειωθεί ότι το μαγαζί λειτουργεί με self-service.

Οι τιμές της παμπ είναι πολύ καλές και προσιτές και ανταποκρίνονται στις παροχές που προσφέρει. Μην ξεχάσετε βέβαια να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της, όπου θα βρείτε αναλυτικά τις προσφορές που ισχύουν στα ποτά και στα γεύματα κάποιες συγκεκριμένες ημέρες (για παράδειγμα κάθε Δευτέρα η βαρελίσια Alpha των 500 ml κοστίζει μόλις 2 ευρώ).

Πέρα από τις γεύσεις όμως το "The Wee Dram" δίνει το άρωμα της Σκωτίας και με το ξεχωριστό χώρο που έχει διαμορφώσει. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον τοίχο η εθνική σημαία της χώρας και φυσικά το κίτρινο βασιλικό λάβαρο με το λιοντάρι που αποτελεί το έμβλημά της. Ακόμη, το προσωπικό φοράει συνήθως κιλτς, δηλαδή τις παραδοσιακές σκωτσέζικες φούστες, ενώ στον εσωτερικό χώρο υπάρχει και μία σκωτσέζικη γκάιντα, το παραδοσιακό όργανο της χώρας. Είναι, επίσης, πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι τακτικά διοργανώνονται πρωτότυπα events εμπνευσμένα από τη σκωτσέζικη κουλτούρα. 

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μία διαφορετική παμπ, η οποία μεταφέρει τους επισκέπτες της σε έναν άλλο πολιτισμό και τους δίνει την ευκαιρία να αφουγκραστούν το παλμό μιας άλλης χώρας μέσα σε μια χαλαρή και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Για τους πραγματικούς λάτρεις της μπύρας και για τους κυνηγούς του διαφορετικού και του πρωτότυπου, το "The Wee Dram" αποτελεί σίγουρα μία σπουδαία εμπειρία.

Διεύθυνση: Κονοπισοπούλου 23, Πανόρμου

Ιστοσελίδα: www.theweedram.gr

Φωτεινή Μαρκοπούλου

Related

What's hot? 5824450788326496983

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
"Ευρωπαϊκή Ένωση: Οι υπαρξιακές προκλήσεις, η γεωπολιτική σκακιέρα και το κρίσιμο σταυροδρόμι"

FACEBOOK

TWITTER

item