Γκουαρδιόλα και Μουρίνιο ορίζουν το ντόμινο των ευρωπαϊκών πάγκων

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Μπορεί άπαντες να βρισκόμαστε σε γιορτινό mood χαλάρωσης, διασκέδασης και οικογενειακών στιγμών, ωσ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Μπορεί άπαντες να βρισκόμαστε σε γιορτινό mood χαλάρωσης, διασκέδασης και οικογενειακών στιγμών, ωστόσο σε καμία των περιπτώσεων αυτό δεν ισχύει στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, όπου οι εξελίξεις συνεχώς τρέχουν. Φέτος τα Χριστούγεννα, άλλοι θα 'ναι άνετοι στη θέση τους, άλλοι θα προβληματίζονται και κάποιοι θα εξετάζουν προσεκτικά τα μελλοντικά τους πλάνα, δημιουργώντας έτσι ένα περίεργο... ντόμινο ανά τους πάγκους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο μεγάλος χαμός έγινε φυσικά στην Αγγλία, ο οποίος όμως σχετίζεται απευθείας με Μόναχο και τον βαυαρικό "θρόνο" του Πεπ Γκουαρδιόλα. Όπως ακριβώς συνέβη και τρία χρόνια πριν με τον Γιουπ Χάινκες, έτσι και τώρα η διοίκηση των Γερμανών ενημέρωσε πως από το καλοκαίρι τη θέση του Καταλανού κόουτς θα αναλάβει ο Κάρλο Αντσελόττι. Μετά από μια τριετία στο γερμανικό Νότο, όπου θα κλείσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- με την τρίτη σερί κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί αν ο Πεπ θα φύγει από 'κει ως επιτυχημένος ή όχι. Παρά την ποδοσφαιρική παρακαταθήκη που αφήνει, το τελικό πρόσημο θα καθοριστεί απ' την κατάκτηση (ή όχι) του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ό,τι και αν γίνει μέχρι το Μάιο πάντως, η επόμενη αγωνιστική περίοδος φημολογείται ότι θα τον βρει στο Νησί. Μάλιστα, στη Γερμανία μιλούσαν τις προηγούμενες μέρες για προχωρημένες συζητήσεις με τη Σίτι -της οποίας το επιθετικό στυλ μάλιστα "δένει" με τις απαιτήσεις του Γκουαρδιόλα-, χωρίς όμως να βγάζουμε εκτός παιχνιδιού την Τσέλσι, ή ακόμα και την Άρσεναλ! Οι "Μπλε", μετά το διαζύγιο με τον Ζοζέ Μουρίνιο, στράφηκαν (όπως και το 2009) στη λύση του Γκους Χίντινκ, πιθανώς μέχρι το καλοκαίρι. Και για μετά βλέπουμε.

Το ίδιο θα μπορούσαν να πουν και στην Άρσεναλ, έλα όμως που η κυρία Γκουαρδιόλα "καλοβλέπει" γενικά την προοπτική του κοσμοπολίτικου Λονδίνου αντί του μουντού Μάντσεστερ. Παρότι οι "Κανονιέρηδες" έχουν αξιώσεις φέτος για τον τίτλο (αρκεί να μην... ξεφουσκώσουν μέχρι Φλεβάρη ως συνήθως), ο 66άρης Αρσέν κάποτε θα σταματήσει. Για πολλούς gunners, ο Ισπανός αποτελεί τον ιδανικότερο αντικαταστάτη, ιδίως τώρα που υπάρχουν λεφτά για να έρθουν μεγάλα ονόματα στα επόμενα μεταγραφικά παζάρια.

Λίγο πιο βόρεια, βορειοδυτικά για την ακρίβεια, στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ τα σύννεφα γύρω απ' τον Λουίς Φαν Χάαλ πυκνώνουν επικίνδυνα. Ο πρόσφατος αποκλεισμός για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και οι κάκιστες εν γένει εμφανίσεις έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Ολλανδό, που εδώ και δύο καλοκαίρια έχει δαπανήσει πάνω από 300 μύρια για μεταγραφές! Η πορεία της Γιουνάιτεντ σαφώς και δεν δικαιολογείται με τόσα χρήματα πεταμένα (;), οπότε ποιος θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης του LVG;

Προφανώς ο Μουρίνιο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, αφού και την Πρέμιερ Λιγκ ξέρει και τη συμπάθεια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει, και σίγουρα θα ήταν μια καλή επιλογή για την καριέρα του. Εκτός και αν ο ίδιος στοχεύει για άλλες πολιτείες και προκλήσεις. Στην Ιταλία πάντως (και ειδικά στην Ίντερ) δεν σκοπεύει να επιστρέψει, διότι και ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν δέθηκε ποτέ πραγματικά με το ιταλικό ποδόσφαιρο, ενώ στη Ρεάλ ο Μπενίτεθ φαίνεται -προς το παρόν τουλάχιστον- να έχει την στήριξη της μαδριλένικης διοίκησης. Η Παρί των πολλών εκατομμυρίων θα μπορούσε να είναι μια ωραία ιδέα, από τη στιγμή που ο Μπλαν δεν καταφέρει το κάτι παραπάνω (π.χ. ημιτελικούς Champions League) από το τρόπαιο του Σαμπιονά. Εκεί θα έβρισκε και μεγάλους σταρς και θα λειτουργούσε υπό τον πλήρη έλεγχο, αν και το πρωτάθλημα της Γαλλίας ίσως να τον κάνει να... σκέφτεται τη συγκεκριμένη προοπτική.

Με αυτά και με αυτά πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πρώτοι μήνες του νέου έτους θα έχουν αμείωτο ενδιαφέρον και στα τεκταινόμενα των top class πάγκων στην Ευρώπη.

Χρήστος Γραβιάς

Related

Φαν Χάαλ 8676327896248597433

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item