Editors: Διότι οι μεγάλες μπάντες στα live φαίνονται

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Η μουσική στο studio είναι σίγουρα η αρχή όλων και χωρίς αυτή τίποτα δεν μπορεί ουσιαστικά να γίνει. Εάν...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Η μουσική στο studio είναι σίγουρα η αρχή όλων και χωρίς αυτή τίποτα δεν μπορεί ουσιαστικά να γίνει. Εάν θες όμως να λέγεσαι μεγάλη μπάντα, οφείλεις να το επισφραγίζεις στα live. Δεν είναι καθόλου εύκολο, όσο κι αν εμείς νομίζουμε ότι τα συγκροτήματα βγαίνουν στη σκηνή και απλά παίζουν τη μουσική τους. Τo live δεν είναι αυτό. Όχι μόνο αυτό. Είναι πολλά περισσότερα.

Οι Editors επιβεβαίωσαν το βράδυ της Παρασκευής στο Gazi Music Hall ότι αποτελούν μία μεγάλη μπάντα και μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων 10 ετών και ο χαρακτηρισμός της συναυλίας ως του κορυφαίου μουσικού γεγονότος στην Ελλάδα το 2015 ήταν πράγματι δίκαιος. Όχι ότι δεν το περιμέναμε δηλαδή. Δεν ήταν εξάλλου και η πρώτη φορά που μας επισκέφθηκαν.

Προσωπικά, οι Editors στη συνείδησή μου ήταν ένα απλά μία "ωραία μπάντα" όταν ανήμερα των γενεθλίων μου το 2014 τους είδα live στο "Ejekt Festival" στη Μαρίνα Αλίμου και εντυπωσιάστηκα. Έκτοτε, σπάνια βρίσκεις μέρα που να μην έχω ακούσει τραγούδι τους. Είναι αυτό που προανέφερα, ότι οι μεγάλες μπάντες στα live φαίνονται. Έτσι και οι Editors, κέρδισαν έναν μεγάλο τους fan μέσα από μία live εμφάνισή τους.

Ουκ ολίγοι τους είδαν για πρώτη φορά χθες. Υπήρξαν σίγουρα μέσα σε αυτούς κάποιοι που απλά πήγαν επειδή ήξεραν ένα-δυο τραγούδια. Ε, "Papillon", "Sugar", "A Ton of Love" και κανα δυο ακόμη. Είμαι βέβαιος ότι στα σπίτια τους τώρα έχουν βάλει τις studio εκτελέσεις και της υπόλοιπης χθεσινής setlist, όντας εντυπωσιασμένοι από τη χθεσινή συναυλία.

Οι Editors είναι βέβαιο ότι σε κάθε τους live κερδίζουν νέο κοινό. Και για καλή τους (και μας) τύχη, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν ιδέα από αληθινή και αυθεντική μουσική. Και, πιστέψτε με, είναι πολύ περισσότεροι από όσους βρέθηκαν χθες στο Gazi Music Hall, αλλά δεν χωρέσαμε όλοι. Ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος και υπερβολικά μικρός, δυσανάλογος με το βεληνεκές της βρετανικής μπάντας, κάτι που θα αποτελέσει, φαντάζομαι και ελπίζω, μάθημα για την επόμενη επίσκεψή τους εδώ (εύχομαι σύντομα).

Η συναυλία είχε τα πάντα: μία πλήρη setlist, εξαιρετική παρουσίαση των νέων κομματιών, υψηλή διάθεση από το συγκρότημα και φυσικά ανάλογη όρεξη και ανταπόκριση από το πλήθος. Περάσαμε μία υπέροχη βραδιά που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη.

Υ.Γ.: Όσο για τους Cyanna Mercury, το ελληνικό γκρουπ που έκανε το oppening, η παρουσία τους ήταν εξαιρετική και εντυπωσιακή σε κάποια σημεία. Κατάφεραν μέσα στον περιορισμένο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους να βάλουν το κοινό στο ψυχεδελικό τους κλίμα και να μας ανοίξουν την όρεξη ενόψει συνέχειας. Δικαίως στους ψιθύρους και τα πηγαδάκια απέσπασαν πολύ θετικές κριτικές. 

Μάριος Μάντζος

Related

What's hot? 5204188531522491220

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item