"Έσπασαν" καρδιές στην Κυψέλη, ο ΠΑΟ 3-2 τον ΑΟ Θήρας. Δηλώσεις Βεργίδου - Τσίμα και photostory

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που "έσπασε καρδιές", ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο tie break (3-2 σετ) του ΑΟ Θήρας κ...


Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που "έσπασε καρδιές", ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο tie break (3-2 σετ) του ΑΟ Θήρας και πήρε το εισιτήριο για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος στο νησί της Χίου.

Η σκληροτράχηλη ομάδα της Σαντορίνης έδειξε από το πρώτο σετ ότι ταξίδεψε στην Κυψέλη για να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό και να διεκδικήσει την πρόκριση. Οι "πράσινες" επικράτησαν στις λεπτομέρειες στο πρώτο σετ, χάρη σε ένα σερί 8-0 που μετέτρεψε το 12-16 σε 20-16 και ουσιαστικά έδωσε το προβάδισμα (25-22).

Στη συνέχεια όμως, η πλάστιγγα έγειρε για τα καλά προς τις νησιώτισσες, που πήραν δύο απανωτά σετ και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 1-2 (17-25, 22-25)

Το τέταρτο  σετ όμως ήταν πραγματικά ακατάλληλο για καρδιακούς. Οι δύο ομάδες ήταν μονίμως κοντά στο σκορ, προσφέροντας πολύ όμορφο θέαμα σε αρκετά σημεία. Ο ΑΟ Θήρας έφτασε δύο φορές μισό βήμα από την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε καθώς απώλεσε τα δύο match ball που είχε. Έτσι, η Λίτσα Μερτέκη έδωσε το σετ στον Παναθηναϊκό με 28-26 και έστειλε την υπόθεση πρόκριση στο tie break.

Η ψυχολογία πλέον είχε περάσει στη μεριά των γηπεδούχων, που έπαιρναν παλμό και από την -όπως πάντα- ζεστή εξέδρα τους, την ίδια στιγμή που στο παρκέ οι παίκτριες της Σαντορίνης ήταν εμφανώς επηρεασμένες από τον τρόπο που είχε χαθεί το τέταρτο σετ. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 15-8 και πανηγύρισε την πρόκριση.

Η διεθνής πασαδόρος του ΑΟ Θήρας, Όλγα Βεργίδου, μιλώντας στο "The Columnist", τόνισε τα εξής:  "Παίξαμε καλά, κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα μετράει το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως έδειξε και το σκορ. Ήμασταν πολύ μαχητικές αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα απέναντι σε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε στο πρωτάθλημα όπου στόχος είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις, να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προσπαθούμε να το κερδίζουμε και να το χαιρόμαστε."

Από τη μεριά της, για τον Παναθηναϊκό, η Ζένια Τσίμα, σε δηλώσεις της επίσης στο "The Columnist", επεσήμανε: "Δυσκολευτήκαμε στα πρώτα σετ διότι είχαμε το μυαλό μας στο προηγούμενο παιχνίδι (σ.σ. ήττα στον Άρη με 3-0). Η Σαντορίνη έπαιξε πάρα πολύ καλά, αλλά στο τέλος βρήκαμε ξανά τον εαυτό μας. Είναι πολύ δύσκολο να επανέρχεσαι από μία ήττα. Στο πέμπτο σετ δείξαμε μεγάλη τελειότητα και ποιότητα. Αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν την ομάδα μας και είναι πολύ κρίμα που την Κυριακή μας βγήκαν τόσο άσχημα όλα. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, κρατάμε τη σημερινή πολύ σημαντική νίκη."

Σε ερώτηση αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια με τον ΑΟ Θήρας, η 29χρονη ακραία υπογράμμισε πως "είμαστε πιο μαχητικές, αλλά αυτό δεν φάνηκε στο ματς στη Σαντορίνη. Φάνηκε όμως σήμερα (σ.σ. χθες)".

Οι τελευταίες στιγμές στο 4ο σετ


Φωτογραφικό υλικό
Εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες
Πόντος για τον Παναθηναϊκό
Πλάνο από το πρώτο σετ
Η Μαρία Οικονομίδου "σερβίρει" για τον ΑΟ Θήρας
Ο coach της Σαντορίνης, Απόστολος Οικονόμου, δίνει τις απαραίτητες οδηγίες στις παίκτριές του
Με δύο μικρές φίλες της ομάδας φωτογραφήθηκαν μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτριες του Παναθηναϊκού

Related

Τσίμα 6028805391533861738

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item